עוגת שמרים במילוי פרג כמו בקונדיטוריה
הרגע בו פותחים את עוגת השמרים שנאפתה באהבה, כשהמילוי שלה פורץ החוצה בריח מדהים של פרג ודבש, הוא בהחלט אחד מהחוויות הכי מרגש שהאוכל יכול להציע לנו. במתכון הזה, נלמד איך להכין עוגת שמרים מושלמת שבטוח תשאיר אתכם ללקק את האצבעות! עוגה שעשויה להיות שיחת היום בכל שולחן, בזכות הטעמים המשגעים שלה והמרקם האוורירי.
זמן הכנת המתכון: 90 דקות
רמת קושי: בינונית
מספר מנות: 10-12
- הכנה: 30 דקות
- התפחה: 60 דקות
- אפייה: 25 דקות
הרכיבים הדרושים
עכשיו כשכבר הרגשנו את התשוקה לעוגה, הגיע הזמן לבדוק מה אנחנו צריכים כדי להתחיל. מדובר לא רק במרכיבים אלא גם בחוויה; כל רכיב מוסיף נופך ייחודי שמבטיח עוגה אגדי. הנה הרשימה ש תעזור לנו לבנות את הבסיס המושלם:
- 500 גרם קמח חיטה (לגרסה ללא גלוטן, ניתן להשתמש בקמח תפו”א)
- 250 מ"ל חלב (אפשר חלב שקדים לגרסה טבעונית)
- 100 גרם סוכר
- 2 ביצים (אפשר לשים תחליף ביצה טבעוני)
- 50 גרם חמאה רכה (ממרח קוקוס לטבעונים)
- 20 גרם שמרים טריים או 7 גרם שמרים יבשים
- 1 מסמר להכנת הבצק (מלח)
- 500 גרם פרג טחון
- 100 גרם דבש או סילאן
- 3 כפות מים
שלבי ההכנה
עכשיו כשיש לנו את כל המרכיבים, בואו נצלול לתוך שלבי ההכנה. כל שלב פה הוא כמו פסיעה במסלול קסום של נכונות, פרגון והרבה אנרגיה חיובית.
- בתחילה, נלחץ את השמרים עם חלק מהסוכר והחלב החמים, וניתן להם להתרכך לעשר דקות.
- נוסיף את יתר הקמח והשמירה ונערבב עד לקבלת בצק רך.
- נוסיף את הביצים, חמאה ושאר הסוכר. נלוש עד שהבצק מקבל מרקם אחיד ואוורירי.
- נכסה את הבצק בניילון ונשאיר אותו לתפוח כשעה במקום חמים.
- בינתיים, נערבב את הפרג הטחון עם הדבש, מים ואת יתר התיבול שנרצה להוסיף.
- לאחר שהבצק תפס גובה והפך למלא חיים, נשטיח אותו על משטח מקומח ונחלק ל-2 רבעים.
- נרדד כל רבע למלבן בגובה 1 ס”מ.
- נמרח את תערובת הפרג על כל מלבן, ואז נגלגל למעין רולדה.
- חותכים כל רולדה לרבעים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- נמתין שוב להתפחה של 30 דקות נוספות.
- בתום ההתפחה, נאפה בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות.
- נוציא את העוגה מהתנור, ניתן לה ל cooling ותהיה מוכנה להגשה!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כשהעוגה יוצאת מהתנור, אפשר בהחלט לשדרג אותה עם תוספות שיגרמו לכל ביס להיות מדהים. אפשר לפזר מעל אגוזים קצוצים, או אם רוצים טוויסט מעניין, לשפוך מעט שוקולד מומס. קחו בחשבון שיש אנשים שאוהבים את העוגה קצת פחות מתוקה, אז אפשר להרגיש חופשי להמעיט בכמויות הסוכר בתערובת המילוי.
שאלות ותשובות
מה עושים אם אין קמח חיטה?
אפשר להשתמש בקמח תפו"א או קמח שקדים, אבל זה יכול לשנות את המרקם.
אבל אני לא אוהב פרג, יש alternatives?
כמובן! אפשר למלא את העוגה במילוי שוקולד או אגוזים קצוצים.
האם אני יכול לשמור את העוגה?
כן, העוגה נשמרת במקרר עד כחמישה ימים. אפשר אפילו להקפיא אותה.
איך אני מזהה שהעוגה מוכנה?
אם היא מזהירה בגוון לחם זהוב וכשקופצים על החלק העליון היא נשמעת חמישה, מובן שהעוגה מוכנה!
האם אני יכול להכין את הבצק ערב לפני?
בהחלט! הכנה מוקדמת היא תמיד רעיון טוב. רק ודאו שהבצק מכוסה ולא יבש.
מה אם אני רוצה להכין גרסה ללא ביצים?
אתם יכולים להמיר את הביצים ברסק תפוחים או באבקת אנ שהיא מתערבבת עם מים.
האם אני יכול להכין את זה בתבנית מאורכת?
בוודאי! במידה וכן, תזכרו להתאים את זמני האפייה.
אני לא בטוח איך לגלגל את הבצק?
תספרו על עצמכם כי זה מגיע עם תרגול. תתחילו מהקצה והרימו בחשש כדי ליצור רולדה.
מה אם לא יוצא לי אוורירי כמו שציפיתי?
זה יכול להיות ששמרו לא עבדו נכון. נסו שוב לוודא שהשמרים שלכם פעילים.
אז ייקח לכם אולי קצת זמן, אבל התוצאה הסופית של עוגת השמרים הזו תהיה אגדי. אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו עם כולם ברשתות החברתיות!