עוגת שוקולד טבעונית עם קמח שקדים – אגדה על טעמים!
בעולם שלנו, עוגות שוקולד תמיד מצליחות לרגש, אבל כשמדובר בעוגת שוקולד טבעונית מקמח שקדים – המהירות שבה היא הופכת למועדפת על כולם היא לגמרי מדהימה! מדובר בעוגה שמשלבת את כל מה שצריך להיכנס לתוך מתכון מושלם: שינויי טקסטורות, מתיקות בלתי נגמרת וניחוח שממיס את הלב. אם חשבתם שעוגות טבעוניות הן לא הכי טעימות שיש, אתם עומדים להתבשר על עונג חדש! היכנסו לעולם המופלא של קמח השקדים, ותנו לו להוביל אתכם לעונג של ממש.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 30 דקות
- סך הכל: 50 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מנות: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו, כשאנחנו שיבחנו את כל היתרונות המדהימים של עוגת שוקולד הזאת, הגיע הזמן לבדוק מה המצרכים שאנחנו צריכים כדי ליצור את הקסם הזה.
- 1 כוס קמח שקדים
- 1/2 כוס קקאו איכותי
- 3/4 כוס דחוס היטב דחוס סוכר קוקוס או סוכר חום
- 1/2 כוס שמן קוקוס מומס
- 1/2 כוס חלב שקדים (או כל חלב צמחי אחר)
- 1/4 כוס רסק תפוחים (יוסיף רכות!
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1 כפית חומץ תפוחים (ישדרג את הספיגה)
- 1/2 כפית מלח
- שוקולד מריר טבעוני קצוץ, בקישוט (אופציונלי אבל משגע)
חשוב לדעת שהמרכיבים הללו לא רק עושים את העבודה, הם גם בריאים מאוד ואפשר לשדרג אותם בקלות לגרסה ללא גלוטן!
הרכיבים לחלופין
אם אתם רוצים לגוון ולהפתיע את הטועמים עם עוגה שהיא לא רק טבעונית אלא גם חלופית בכל מובן, תוכלו להשתמש בקמח קינואה במקום קמח שקדים. העוגה תצא גבוהה אבל לא פחות ממדהימה!
שלבי ההכנה
כשהכל מוכן, הגיע הזמן להתחיל את התהליך. שלב אחרי שלב, נשקול כל מהלך ונשמור על זריזות ומומחיות בדרך.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- נשים את קמח השקדים, הקקאו, סוכר, אבקת סודה לשתייה ומלח בקערה גדולה. נערבב היטב עד שיתאחדו.
- בקערה נפרדת, נערבב את השמן קוקוס, חלב השקדים, רסק התפוחים וחומץ התפוחים עד שהתערובת חלקה.
- נוסיף את התערובת הנוזלית לקערת החומרים היבשים, ונערבב עד שהתערובת מתאחדת.
- נשפוך לתבנית אפייה עגולה בקוטר 20 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה.
- נוסיף את השוקולד המריר הקצוץ לעילית כדי שית melt במהלך האפייה.
- אופים במשך 30 דקות או עד שסיכה יוצאת נקיה.
- נוציא מהתנור ונניח להתקרר לנצח (או לפחות כמה דקות).
נסו לא ללקק את האצבעות בינתיים! זה יכול להיות אתגר לא פשוט!
תוספות ושדרוגים אפשריים
ישנם אינספור שדרוגים שיכולים להפוך עוגת שוקולד טבעונית זאת למשהו מעלף באמת! תוכלו להוסיף אגוזי לוז קצוצים או טוויל של שוקולד למעלה. הוספת ציפוי מסקרן כמו קרם קוקוס תפיל את כל הטעמים למעלה, ותשאיר את הסועדים מתעלפים!
שאלות ותשובות
מה היתרונות בשימוש בקמח שקדים? קמח שקדים מכיל הרבה יותר חלבון ופחות פחמימות מקמח חיטה, וזה משפיע על הרכות והאיכות של העוגה.
האם אפשר להכין עוגה זאת במיקרוגל? בהחלט! אפשר להכין כוס עוגה במיקרוגל ולקצר את זמן ההכנה.
מה עושים אם אין לי חלב שקדים? ניתן להשתמש בחלב סויה או כל חלב צמחי אחר – זה פשוט יעבוד.
האם אפשר להכין עוגה ללא סוכר? כן, ניתן לשים תחליף סוכר כמו סטיביה או סוכר קוקוס.
איזה שוקולד מריר מומלץ להשתמש? כדאי לבחור בשוקולד מריר טבעוני המורכב לפחות מ-70% קקאו כדי ליהנות מעושר הטעמים.
האם העוגה מתאימה לחסידי בריאות? העוגה תספק לכם חוויה מתוקה ובו זמנית תהיה בריאה יחסית עם מרכיבים נפלאים.
לכמה זמן אפשר לשמור את העוגה במקרר? אתם יכולים לשמור את העוגה בקירור למשך סביב 5-7 ימים.
איך הופכים את העוגה למראה אקסטרה מיוחד? ניתן לקשט בגרגרי רימון טריים או בשוקולד נמס וליצור עיגולים צבעוניים.
האם העוגה נמסה בפה? לחלוטין! עם כל ביס, תרגישו שוקולד נוזלי שממיס את הלב!
איך לשפר את הטעם? הוסיפו שברי אגוזי לוז או קוקוס טחון לבלילה.
בסיסי המתכון הזה הוא חוויה מתוקה ונפלאה, שתציב בפני כל טועם אתגר ראוי to resist. אז אל תהססו – כהוויתכם זאת בהחלט עוגת שוקולד המושלמת, הבריאה והמדהימה שמתאימה לכל מי שאוהב מתוק אמיתי. שתפו עם חברים ויחד נחגוג את עולם המתוקים!