עוגת סולת תפוזים בלי קוקוס: מתכון מהשמים
האם אתם מחפשים מתכון שיגרום לכל אחד להחסיר פעימה? אנחנו כאן כדי להציע לכם את המתכון המדהים הזה לעוגת סולת תפוזים בלי קוקוס! מדובר בעוגה שמשלבת רכות ואווריריות עם מתיקות הדרים משגעת. אל תשאירו את הפעם הזו לחזרות; הגיע הזמן ליצור את עוגת החלומות שלכם!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, ולכמה מנות המתקבלות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן אפייה: 40 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 12 מנות
הרכיבים הדרושים
כאשר מדובר בעוגת סולת תפוזים, חשוב לדעת שמדובר ברכיבים פשוטים שנמצאים כמעט בכל בית. בואו נתחיל!
- 1 כוס סולת
- 3/4 כוס סוכר (או דמררה אם אתם רוצים לגוון)
- 1/2 כוס שמן צמחי
- 1/2 כוס מיץ תפוזים טרי
- 1 תפוז מגורר (קליפת תפוז)
- 2 ביצים
- 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית קינמון (אופציונלי)
- 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים (אופציונלי)
מדהים, לא? צפויה לכם עוגה שהיא פשוט אגדה באיכותה ובטעמים שלה!
שלבי ההכנה
עכשיו כשהחומרים שלנו מוכנים, הגיע הזמן לעבור לשלבים של ההכנה. שמרו על תשומת לב והקפידו על כל פרט, וכך תפיקו עוגה שהיא מושלמת!
- חממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מניחים קערה גדולה ומערבבים את הסולת עם הסוכר, אבקת הסודה לשתייה, מלח וקינמון (למי שאוהב).
- מוסיפים את השמן, מיץ התפוזים ואת קליפת התפוז ומערבבים היטב עד שהחומרים מתאחדים.
- בקערה נפרדת, מקציפים את הביצים עד שהן מתחילות להקציף. זה הזמן להוסיף את הביצים לתערובת ולהקציף עד שהן נמסות בתוכה.
- יוצרים תערובת חלקה ואחידה.
- אם אתם רוצים, זהו הזמן להוסיף אגוזי מלך קצוצים לתוך התערובת.
- שמים את התערובת בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה (או משומנת היטב) ומשטחים.
- אופים במשך 40 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה והקיסם יוצא יבש.
- מניחים להתקרר לפני שהורסים את העוגה החצה.
השלבים האלה פשוטים כמו שוקולד נמס בפה! כל אחד יכול להכין את העוגה הזו, והיא תפתיע את כולם עם טעמיה המרהיבים.
מרכיבים חלופיים
אם אתם רצים לגרסה בריאה יותר, תוכלו להחליף את השמן בשמן קוקוס או יוגורט דל שומן. לגרסה טבעונית, פשוט החליפו את הביצים במחית בננה (בסביבות רבע כוס) או בקצפת חלב סויה, והעוגה עדיין תצא משגעת!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כאן המקום להפעיל את היצירתיות שלכם! אבל רגע, האם אתם באמת מוכנים לזה? אני מקווה שכן! ניתן לקשט את העוגה עם רוטב שוקולד חם או עם ציפוי מסוכריות צבעוניות. אפשר גם להוסיף קרם מסקרפונה או ציפוי עם יוגורט יווני על מנת להקנות לעוגה גוון נוסף של טעמים.
שאלות ותשובות
מה אם אין לי סולת?
בתור החלופה, ניתן להשתמש בקמח רגיל. זה לא ישאיר את העוגה עם הטקסטורה האוורירית והמיוחדת, אבל זה עדיין יעבוד טעים!
האם ניתן לאפות את העוגה בתבנית סיליקון?
בהחלט! תבנית סיליקון היא נהדרת ואפשרית, היא אף תקל על הוצאה מהעוגה לאחר האפייה.
מה לעשות אם העוגה לא מצליחה להתאפר כמו שצריך?
ייתכן שהטמפרטורה של התנור שלכם לא הייתה נכונה או שתערובת הסולת לא הוכנה כראוי. כדאי לבדוק את התנור לפני השימוש.
האם ניתן להחליף את התפוזים במיצי פרי אחרים?
בוודאי! ניתן להשתמש במיץ לימון או מיץ אננס כדי לשנות את הטעם והגוון של העוגה.
כמה זמן אפשר לאחסן את העוגה?
עוגת הסולת תפוזים תהיה טעימה עד חמישה ימים במקרר. אם אתם אוהבים אותה ממש רכה, שמרו אותה בכיס או בקופסה אטומה.
למה חשוב לגורר את קליפת התפוז?
הקליפה מכילה שמנים אתריים שנותנים בסיס טעם נפלא ואגדי, שלא יוסרו על ידי מיץ בלבד.
מה לגבי סוכר? אני רוצה פחות מתוק!
אתם יכולים להפחית את הסוכר לפי הטעם שלכם, או להשתמש בסוכר חום יותר בריא. קחו בחשבון שזה יכול לשנות את המרקם.
כיצד ניתן לקשט את העוגה?
אפשר להתנסות קישוטים שונים כמו פירות טריים, אגוזים קצוצים או אבקת סוכר – האופציות אינסופיות!
איך אני יכול לדעת שהעוגה מוכנה?
עשו את המבחן עם הקיסם! כשהקיסם יוצא יבש, זה סימן שהעוגה מוכנה.
האם יש טיפים מיוחדים לאפייה?
שאלו את עצמכם על השאלה הפשוטה – האם תעבדו עם חומרי גלם בטמפרטורת חדר? כן? מצוין! זה קורה בהצלחה!
אז מה אתם מחכים? הגיע הזמן להתנסות במתכון המדהים הזה ולהפיץ אותו לחברים ברשתות החברתיות. אין דבר יותר משגע מלראות את כולם לוגמים ממתקת החיים הזו! שתפו, תתנסו, ותהנו גם יחד!