עוגת סולת בחושה עם קוקוס
תארו לכם רגע שבו ניחוחות מדהימים ממלאים את הבית, חלוש של עוגה רכה ואוורירית מתחילים להתפשט סביבכם. אין כמו השילוב של סולת וקוקוס כדי להביא אל שולחן האוכל קינוח מעלף שכולם יעריצו. המתכון הזה מבטיח שלא תשאירו עוגה אחת מיותמת, כי היא פשוט ממכרת! מדובר בעוגה קלה להכנה, שלא תדרוש מכם יותר מדי זמן, אך התוצאה תראה כמו יצירת מופת טעימה ואגדה. אז יאללה, בואו ניכנס למטבח ונחטוף את העוגה הזו יחד!
זמן הכנת המתכון: 30 דקות. רמת קושי: קלה. מנות: 8-10 מנות.
- זמן הכנת העוגה: 30 דקות.
- זמן אפייה: 40 דקות.
- רמת קושי: קלה.
- מספיק ל-8-10 מנות.
הרכיבים הדרושים
עכשיו כשכבר התלהבנו מהרעיון של העוגה המושלמת, הגיע הזמן לדבר על רכיבים. מהנסיון שלי, כהכנה היא תהיה קלה ומהירה, ותדרוש בעיקר רכיבים בסיסיים שיש ברוב הבתים. אז מה אנחנו צריכים כדי להכין את העוגה המהממת הזו? קחו את הזמן, וודאו שהכל סביבכם מוכן, כי עוגת סולת בחושה אף פעם לא בעייתית להכנה!
- 1 ו-2/3 כוסות סולת
- 1 כוס קוקוס משתנה
- 1 כוס סוכר חום או לבן (מה שאוהבים)
- 1 ו-1/2 כוסות יוגורט (ביו או רגיל)
- 1/2 כוס שמן צמחי
- 3 ביצים
- 1 כפית קינמון
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1 כפית אבקת סודה
- שקית סוכר וניל (אם יש ריח של חג)
- קוקוס קצוץ לקישוט
אפשר גם לשדרג את המתכון הזה כך שהוא יהיה טבעוני! פשוט נשתמש ביוגורט סויה ונוסיף מעט קמח תפוחי אדמה כדי להחליף את הביצים. בעוגה הזאת, לא תגידו "לא" לשום שינוי.
שלבי ההכנה
ואתם תראו שההכנה הזו תהיה בדיוק כמו משחק ילדים! אז בואו נצא לדרך!
- חממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומניחים תבנית עם נייר אפייה.
- מערבבים בקערה גדולה את הסולת, קוקוס, סוכר, קינמון, סודה לשתייה, אבקת סודה וסוכר וניל.
- בקערה נפרדת, שוברים את הביצים ומערבבים עם היוגורט והשמן.
- שמים את התערובת הרטובה לתוך התערובת היבשה ומערבבים עד שהתערובות מתאחדות.
- מעבירים את התערובת לתבנית ואופים למשך 40 דקות או עד שהעוגה מתייצבת ומשחים קלות.
- שימו לב שהריח מדהים במהלך האפיה! זה הזמן למלא את הבית בניחוחות נוסטלגיים.
- לאחר שזה התרכך, אפשר לקשט בקוקוס הקצוץ.
- מוציאים מהתנור, מחכים לה להתקרר ומתחילים לחתוך את העוגה ולאכול!
תוספות ושדרוגים אפשריים
עוגת סולת בחושה היא כמו קנבס ריק – אפשר לשדרג אותה בכל כך הרבה דרכים! אפשר לשלב פירות יבשים כמו משמש או תמרים לתוספת מתוקה וחמצמצה. או אולי להוסיף שוקולד מריר קצוץ כדי לתת טוויסט שוקולדי! כל אחד יכול לקחת את המתכון האגדי הזה ולהפוך אותו למיוחד בשבילו.
כמובן, אפשר גם לשדרג את הקוקוס לשוקולד מגורר, ולהפוך את העוגה הזו למשגעת באמת!
שאלות ותשובות
איך בודקים אם העוגה אפויה?
שיטה טובה לבדוק היא להכניס קיסם למרכז העוגה. אם הקיסם יוצא יבש, אז העוגה מוכנה!
למה אני לא רואה סולת בסופר שלי?
לא לדאוג! סולת היא לרוב לאו דווקא המוצר הראשון על המדף, אבל תשאלו את העובדים – הם בוודאי ישמחו לעזור למצוא אותה.
האם אפשר להחליף את הקוקוס ברכיב אחר?
בהחלט! אפשר לשלב עם אגוזים קצוצים או אפילו להכין עוגה שוקולדית אם אתם מעדיפים ללקק את האצבעות!
והאם העוגה מתאימה לחג?
בהחלט! עוגת הסולת הפשוטה הזו הולמת לכל חגיגה, אירוע או סתם משקה עם חברים!
כמה זמן העוגה מחזיקה?
אם עוגת המעלפת לא נאכלת מיד, היא מחזיקה מעמד במקרר במשך 5-7 ימים.
האם אפשר להקפיא את העוגה?
בוודאי! עטפו אותה היטב בניילון נצמד והקפיאו אותה. היא תישאר טרייה וטעימה אפילו אחרי הקפאה.
האם אפשר לשים יותר קוקוס בעוגה?
אם אתם אוהבים קוקוס כמו שאנחנו אוהבים, אז למה לא? אפשר לשים עד 2 כוסות קוקוס בלי להרגיש שזו עוגה כבדה!
האם המתכון הזה יכול להיות דל פחמימות?
לא בדיוק. אם אתם רוצים משהו דל פחמימות, אנחנו ממליצים לחפש מתכונים אחרים, אך זו לא הסיבה שלא שווה לנסות!
מה הסוד של העוגה שתצא גבוה?
הוסף ביצים טריות וטפח את התערובת כדי להכניס אוויר, זה ייתן לכם עוגה אוורירית ומקסימה!
עכשיו כשאתם מצוידים במתכון המושלם, אל תהססו לשתף את המנה המיוחדת הזו עם חברים ברשתות החברתיות! זו עוגה שהכנתם – תראו לעולם כמה היא מדהימה!