עוגת נס קפה פרווה שתכבוש את הלב והחיך

עוגת נס קפה פרווה מדהימה וממכרת

דמיינו את הרגע שבו אתם נכנסים למטבח, מריחים את ריח הקפה הטרי שיתפשט באוויר, ויוצרים עוגה כל כך אוורירית ונימוחה שתגרום לכולם ללקק את האצבעות. עוגת נס קפה פרווה היא לא רק מתכון – זו חוויה! כשאתם פותחים את דלת האופים ומביאים את העוגה לתוך הסלון, כולם יעמדו בהשתאות מול היופי שלה והשלטייה המושלמת שלה. זו עוגה שאפשר להכין בכל חג או סתם כי יום שישי מתקרב – היא פשוט משגעת!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן אפייה: 40 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 10-12 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנצא למסע ההכנה, בואו ניפרד מהדאגות ונרכז את כל מה שצריך כדי ליצור את העוגה המושלמת. השילוב של קפה עם המתיקות של הסוכר, יחד עם מרקם רך ונימוח – זו בדיוק המטרה שלנו כאן.

  • 2 כוסות קמח
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן זית (או כל שמן אחר שאתם אוהבים)
  • 1 כוס מים רותחים
  • 2 כפות נס קפה
  • 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
  • 1 ו-1/2 כפיות קינמון (לא חובה, אבל מוסיף טוויסט טעים)
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כוס אגוזי לוז קצוצים (אופציונלי)
  • 1/2 כוס שוקולד מריר קצוץ (אופציונלי)

מרכיבים חלופיים

אם אתם מעוניינים לגוון או להתאים את העוגה לצרכים תזונתיים שונים, יש כמה אפשרויות מדהימות לנסות. אפשר להשתמש בקמח שקדים במקום קמח חיטה כדי לקבל עוגה ללא גלוטן. כמו כן, ניתן להמיר את הסוכר בסוכר קוקוס או בממתיקים טבעיים נוספים. בנוסף, ניתן להשאיר את אגוזי הלוז והשוקולד בחוץ אם אתם מפחדים להסחף יתר על המידה עם הטעמים!

שלבי ההכנה

הכנת עוגת נס קפה היא פשוטה מאוד, ואפילו אתם תראו שהשגרה שלכם תשתנה. כשאתם תבצעו את הצעדים הבאים, תרגישו את עצמכם במטבח של אמא, רואים את העוגה מתרקמת מול העיניים.

  1. חמים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (כ-350 מעלות פרנהייט).
  2. מתחילים בקערה גדולה, מסננים את הקמח, הסוכר, אבקת סודה לשתייה, קינמון ומלח יחד.
  3. עושים גומה במרכז החומרים היבשים ומוסיפים שמן ומים רותחים.
  4. מוסיפים את נס הקפה ומערבבים היטב עד שהעניינים מתחילים להתאחד.
  5. אם החלטתם לשים אגוזים או שוקולד, זה הזמן להוסיף אותם לתערובת.
  6. מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה או משומנת באיזה שמן שאתם אוהבים.
  7. אופים בתנור במשך כ-40 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  8. כשהעוגה מוכנה, מתעקבים עליה כדי להתקרר לפני שחותכים.

תוספות ושדרוגים אפשריים

העוגה הזו היא בסיס מצוין! אפשר לשדרג אותה עם תוספות מעניינות. לדוגמה, אפשר לשים קצפת פרווה מעל אחרי שהתקררה ולהשאיר את כולם בפה פעור. עוד אופציה היא לקשט בשוקולד מומס והכנסת קקאו טהור עליונה. אפשר גם להכין רוטב טופי עם אגוזים קצוצים לקישוט עוד יותר מרהיב.

שאלות ותשובות

מה אם אין לי שמן זית?
אפשר להמיר בשמן חמניות או קוקוס – שימו לב שהטעם יהיה שונה מעט, אבל עדיין מדהים.

האם אפשר לשמור את העוגה במקפיא?
בהחלט! עטפו את העוגה בניילון נצמד ושמרו אותה. היא תישאר טרייה למספר שבועות.

האם ניתן להכין עוגה זו עם קפה נמס בטעם אחר?
כן, אפשר לנסות עם קפה בטעמים שונים כמו וניל או שוקולד – זה ממש מגניב!

כמה זמן תישאר העוגה טרייה?
אם שומרים אותה במקרר בתוך קופסה אטומה, היא תישאר טרייה כ-5 ימים.

האם אני יכול לשים ציפוי אחר מלמל מלמעלה?
בהחלט! ציפוי של שמנת חמוצה פרווה או גנאש שוקולד יעבוד מצוין.

מה ההמלצה לצריכת קפה לכל עוגה שכזו?
ודאו שהקפה שאתם משתמשים בו הוא איכותי ואהוב עליכם, כדי שתהיה חוויה של עוגה מושלמת עם כל ביס.

מה אם אני לא אוהב קינמון?
אל תדאגו! אפשר להשאיר אותו מחוץ למתכון, זה עדיין יהיה נפלא.

האם ניתן להפוך את העוגה לטבעונית?
כן! פשוט החליפו את השמן בשמן קוקוס ומומלץ גם להשתמש במים פושרים.

מה אם אני רוצה להפוך את העוגה למתכון דל פחמימות?
נסו להמיר את הקמח בקמח שקדים ולשמור על הסוכר במתיקות טבעית כמו סטיביה.

האם יש תחליף לנס הקפה?
שימוש בקפה רעיון מקורי ואיכותי בהחלט יכול להיות פתרון טוב – זה ייתן טעם מעורר קסם ואגדי.

אם העוגה הזו עלתה על שולחנכם ונהניתם מההכנה, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות. קדימה, תנו לעולם לטעום את זה!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

חיזוק החוסן הנפשי והמשפחתי עם ליווי פסיכולוגי מקצועי לציבור הדתי – הדרך הקלה והמדויקת לפתיחות ולשמחה אמיתית  

האם אי פעם חשבת שהחוסן הנפשי שלך והמשפחה שלך יכולים להיות מושקעים ומטופחים כך שאין דבר שיעצור אתכם? ממש כמו שגוף בריא הוא מתנת יסוד,

קרא עוד »

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​