עוגת יום הולדת טבעונית חגיגית
סיפור החגיגה מתחיל כאן! תארו לכם את הרגע שבו אתם נכנסים לחדר, רואים עוגת יום הולדת משגעת, ומייד מתמלאים בתחושת אושר. קהילת טבעונים, לא נשארה מאחור, כי גם לכם מגיע עוגת יום הולדת שמלאה בטעמים, צבעים וסיפורים. אז בואו נכין עוגה שתהיה לא סתם עוגה, אלא עוגה מדהימה, אגדית וממכרת! עוגה שתהיה נימוחה ומותאמת בדיוק לטעמים שהכי אוהבים. עוגה שלא תשאיר אף עין יבש!
זמן הכנת המתכון: 40 דקות | רמת קושי: בינונית | מנות: 8-10
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן אפייה: 10-15 דקות
- מעלות תנור: 180 מעלות צלזיוס
הרכיבים הדרושים
עכשיו, נכנס לעולם המנות הטבעוניות והטעימות שאין להם תחליף. הרכיבים יאפשרו לנו ליצור עוגה שמעוררת חיוכים על הפנים! דעו כי מדובר ברכיבים שהרבה זמן חיכינו להם!
- 2 כוסות קמח חיטה מלא (אפשר גם קמח תפו”א לטביליזציה)
- 1/2 כוס קקאו איכותי
- 1/2 כוס סוכר חום (אפשר גם סוכר קוקוס)
- 1/4 כוס שמן קוקוס (או שמן שומשום – לשדרוג)
- 1 כוס חלב שקדים (או חלב סויה)
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כוס שוקולד מריר (לגרסה דלת סוכר – מומלץ לשדרג עם סוכרזית)
- קצת קצפת קוקוס לקישוט (מומלץ – כי זה מוסיף למראה!)
שלבי ההכנה
ההכנה של העוגה הזו כל כך פשוטה, שבאמת כל אחד יכול להכין אותה, גם אם אתם חדשים בתחום הקולינריה. אז בואו נתחיל!
- מחממים את תנור האפייה ל-180 מעלות צלזיוס.
- שמים בקערה גדולה את הקמח, הקקאו, הסוכר, הסודה לשתייה והמלח.
- מוסיפים את השמן, חלב השקדים ותמצית הווניל.
- מערבבים היטב עד שהבלילה חלקה ואחידה.
- מוסיפים את השוקולד המריר, ומערבבים עוד פעם – כאן מגיע הכיף האמיתי!
- מעבירים לתבנית עגולה משומנת (או מרופדת בנייר אפייה) ואופים במשך 25 דקות.
- מוציאים מהתנור, נותנים לעוגה להתקרר לחלוטין.
- מניחים קצפת קוקוס על העוגה ומקשטים לפי טעמכם.
המארחים המובילים של עוגת יום ההולדת היו בטח גם בסיפור הזה – אתם מכירים את השיחה הזו ששואלים: 'איפה העוגה?' ובכן, עם העוגה הזו תוכלו לקבוע את הקרבה!
אפשרויות שדרוג
למי שאוהב להתנסות, יש המון דרכים לגוון. אתם יכולים להוסיף פירות כמו בננות מקולפות, אגסים או תותים לקישוט. המון אנשים אוהבים שילוב של אגוזים קצוצים בתוך העוגה לטעמים נוספים. אם אתם רוצים לספק סוכריות צבעוניות – גם על זה חשבנו.
שאלות ותשובות
איך אני יכול לדעת אם העוגה מוכנה?
תוכלו לבדוק עם קיסם עץ – כאשר אתם דוקרים את העוגה והקיסם יוצא יבש (בלי תערובת דביקה) – זה סימן שהיא מוכנה!
האם אפשר להחליף קקאו בשוקולית?
כן! זה יוסיף לעוגה טעם מתוק יותר, אך לדעתי, הקקאו נותן את הטעם העמוק והמושלם דווקא.
אני לא אוהב שוקולד, מה לעשות?
אל דאגה! ניתן לשדרג את המתכון עם פירות, למשל, תערובת של פירות יער מעורבים תיתן לכם עוגה שונה לגמרי!
האם אפשר להכין את העוגה בגרסה ללא גלוטן?
בהחלט! אפשר להחליף את הקמח בקמח שקדים או קמח תפו”א. שדרוג מובטח!
האם אפשר להכין את העוגה יום לפני?
מעולה! העוגה נשמרת היטב במקרר, וכך הטעמים מתמזגים יחד לרמה מעלפת!
מתי ואיפה הכי כדאי לעשות שימוש בעוגה הזו?
העוגה מתאימה לכל חגיגה – ימי הולדת, מסיבות – ואפילו סתם כמתנה לחבר!
יש לך טיפים לקישוט העוגה?
ודאי! אתם יכולים להוסיף סוכריות צבעוניות, שוקולד חלב, אגוזים קצוצים או מיונז פריך לשדרוג מרשים!
כמה זמן העוגה שומרת טריות?
אם שומרים במקפיא, היא תשמור עד שבועיים. במקרר, כ-3-4 ימים.
איך אני יכול לוודא שהעוגה לא תתייבש?
חשוב לא לאפות יותר מדי. עם הקיסם, אפשר לדעת מתי להוציא. לא לשכוח למרוח קצפת קוקוס!
במה אפשר לקשט את העוגה?
שוקולדים, אגוזים, פירות – כל מה שמדליק את הדמיון שלכם!
לאחר כל השאלות, ברור שאין ספק – העוגה היא הבחירה המושלמת לחגיגה האמיתית! שתפו את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות ותנו לחיים להתמלא בטעמים, אהבות וחיוכים. עד ההתלהבות הבאה, תהנו מהעוגה ותתחילו חגיגה חדשה!