עוגת טחינה טבעונית: המתכון המושלם לכולם!
בואו נדבר על עוגות. כן, אני מדבר על אחת מתוך היקום הרחב של מתוקים. אני מתכוון לעוגת טחינה טבעונית. אתם בטח תוהים, מה מיוחד בעוגה הזו?טוב, אז תדעו שהיא לא רק טבעונית, אלא גם ממש טעימה, מדהימה ואפילו ממכרת! היא עשויה ממרכיבים פשוטים, וכולם יכולים ליהנות ממנה – גם אם אתם לא טבעוניים. מלאי קולות הצחוק והנאה בזמן שתשמו אותה בתנור – כולם רוצים נתח! העוגה הזו נמסה בפה, עם מרקם אוורירי וסוף מושלם לכל ארוחה. אז קחו נשימה עמוקה, הגיע הזמן להיכנס לגרסה הטבעונית של עוגת הטחינה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 8-10
הרכיבים הדרושים
לפני שנתחיל להכין, בואו נוודא שיש לנו את כל המרכיבים על השולחן. החומרים פשוטים, אבל התוצאה מעלפת. החלטנו לשבח את המרכיבים הפשוטים שיגרמו לכל אחד, גם לאלה שאינם טבעונים, לאהוב את זה!
- 1 כוס טחינה גולמית איכותית
- 3/4 כוס סוכר (אפשר גם סוכר חום או ממתיק טבעי)
- 1/2 כוס מים (חמים, כדי להמיס את הסוכר)
- 1/4 כוס שמן קוקוס
- 1 וניל (שקית)
- 1/2 כוס קקאו (לגרסה שוקולדית, אופציונלי)
- 1/4 כפית מלח
- 1.5 כוסות קמח מצה (או קמח חיטה מלא לגרסה מועשרת)
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
מרכיבים חלופיים
אם אתם רוצים לגוון, אתם יכולים להחליף את הטחינה בחמאת אגוזים אהובה עליכם. לסוכרתיים שביניכם, ניתן לשים גם סוכר קוקוס או דחוס מדליק כמו תמרים מרוסקים, והעוגה תצא מושלמת. ומה עם גרסה Gluten Free? פשוט השתמשו בקמח שקדים, ואני מבטיח שתהיה עוגה מדהימה בריאה. אפשר גם לשדרג את העוגה עם אגוזי לוז או שוקולד מריר קצוץ לקישוט.
שלבי ההכנה
עכשיו כשיש לנו את כל מה שצריך, בואו נכנס למטבח ונכין עוגה שהיא לא רק טעימה, אלא גם קלה ומהירה לשכפול. עם המתכון המושלם הזה, נוכל להפתיע כל אורח.
- חממים את התנור לחום של 180 מעלות צלזיוס.
- מניחים קערה גדולה ומערבבים את הטחינה, הסוכר, המים, השמן והווניל היטב עד שהתערובת חלקה.
- מוסיפים את הקקאו (אם רוצים) והמלח ומערבבים שוב.
- בקערה נפרדת, מערבבים את קמח המצה ואבקת הסודה לשתייה.
- לאט לאט, מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הנוזלים ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
- מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומשטחים את התערובת בעזרת כף.
- אופים במשך 25-30 דקות, או עד שקיסם נכנס לתוך העוגה יוצא יבש.
- מניחים לה להתקרר לפני החיתוך ומקשטים באבקת סוכר או אגוזים קצוצים מעל.
תוספות ושדרוגים
כדי להפוך את העוגה הזו למרשימה יותר, אפשר להוסיף תוספות. מה שיותר מדהים זה לשדרג את העוגה עם שכבת גבינה טבעונית מעל (שאפשר להכין מאגוזי קשיו או טופו). אפשר גם לשדרג עם ריבת לימון, דובדבנים מיובשים או אגסים מבושלים. אם אתם מרגישים יצירתיים, למה לא לנסות לשים שכבת שוקולד ממעל? אין דבר יותר אגדי מזה!
שאלות ותשובות
האם ניתן להחליף את הטחינה בגבינת שקדים? בהחלט! גבינת שקדים תוסיף את אותו טעם מתקתק וקרמי לעוגה.
האם העוגה מתאימה לילדים? כמובן! לגבי ילדים הגוף לא ירגיש בזה שוני, בנוסף היא בריאה גם להם, אז תוכלו לשים גם פרוסת עוגה קלה על השולחן!
האם ניתן להקפיא את העוגה? כן, אפשר לחתוך אותה לחתיכות ולהקפיא. כשהיא ההפשרה קצרה, היא תישאר טרייה גם לאחר ההקפאה!
מה כדאי להגיש עם העוגה? אפשר להגיש עם תה, קפה, או כדור גלידה טבעונית. זה ללקק את האצבעות!
האם אפשר להפוך את העוגה לשוקולדית? בהחלט! נוסיף קקאו לתערובת, וכך ניתן ליהנות משני העולמות: טחינה ושוקולד!
במה ניתן להחליף את הסוכר? ניתן להשתמש בממתיקים כמו סוכר קוקוס או ממתיקים טבעיים, כמו דחוס תמרים.
האם העוגה נמוכה או גבוהה? אחרי האפייה, העוגה תהיה די נמוכה אבל רכה ומעלה מרקם משגע!
כמה זמן העוגה מחזיקה במקרר? העוגה יכולה להחזיק עד 5 ימים במקרר, אם תצליחו לעמוד בפיתוי!
האם אפשר לשדרג את הבריאות של העוגה? בהחלט! אפשר להחליף את הקמח בקמח שיבולת שועל או קמח שקדים – אז תצאו מרווחים ובריאים!
מה לדעתך הכי טעים בעוגה הזו? השילוב המהמם של הטחינה והקקאו יחד – פשוט מעלף!
עכשיו כשסיימנו עם המתכון הכה מדהים הזה, אני מקווה שתרצו לחלוק אותו עם חברים ובני משפחה. תעבירו את הדיבורים ברשתות החברתיות ותשתפו את העונג שבטעמה של העוגה הזו. בואו ניצור יחד קהילה חמה של מנפחי עוגות שאין להם תחליף!