עוגת דבש של סבתא: המתכון הסודי שתאהבו

עוגת דבש של סבתא המושלמת

איזה ריח משגע ממלא את הבית כשעוגת הדבש של סבתא מתחילה להתבשל בתנור! הרגע הזה שבו כל בני הבית מתאספים במטבח, מתגרדים בכורסאות וממתינים בקוצר רוח שיפתחו את הדלת ויתענגו על הבצק הזה, הוא באמת אגדי. אנחנו לא מדברים כאן על סתם עוגה, אלא על עוגת דבש שיכולה לגרום גם לסבא הכי עיקש להחסיר פעימה.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן אפייה: 45 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 10-12 מנות

עוגת הדבש הזו היא מתכון שכולל את כל המרכיבים באופן מושלם, והכי חשוב – היא מתובלת באהבה של סבתא. השירותים בבית מגרים אותנו, אנחנו מתנסים עם המרכיבים ויוצרים טעמים שהם מעלפים. זה הזמן להתחיל!

הרכיבים הדרושים

  • 2 כוסות קמח
  • 1 כוס דחוסה של דבש
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס אגוזים קצוצים (אופציונלי)

אם אתם vegan או רגישים לגלוטן, אל דאגה! ניתן להמיר את הקמח בקמח שקדים או קמח אורז, ולהשתמש במוצרי חלב חלופיים כמו חלב שקדים או חלב סויה. לשדרוג נוסף, ניתן להוסיף צימוקים למתכון או לשחק עם התבלינים האהובים עליכם.

שלבי ההכנה

  • כדאי להתחיל באישור כל המרכיבים ולהתארגן במטבח.
  • לקחת קערה גדולה ולערבב את הסוכר החום עם השמן עד שהתערובת תהיה אחידה.
  • להוסיף את הביצים אחת אחת, ולערבב היטב אחרי כל ביצה שנוספת.
  • למזוג את הדבש לתוך התערובת ולערבב שוב.
  • בצד, לקח קערה נוספת ולערבב את הקמח, הסודה, הקינמון והמלח.
  • לצרף את המרכיבים היבשים לאט לתוך התערובת הרטובה עד שהתערובת תהיה אחידה.
  • לבסוף, אם רוצים, להוסיף אגוזים קצוצים לתוך התערובת.
  • לחמם תנור ל-160 מעלות צלזיוס.
  • לשמן תבנית בקוטר 22 ס"מ ולמזוג לתוכה את התערובת.
  • לאפות במשך 45 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.

מכאן, אנחנו לקראת סוף המטרה. עכשיו במטבח צריך להמתין, להריח – אבל אין הזנחה! תמיד יש פעילויות סובב סביב העוגה; אפשר לכין תה או קפה שיתאימו לעוגה הנימוחה הזו. הרבה פעמים העוגה הזו מתמחה במחמאות בלתי נגמרות. עוגה ששווה לחכות! כבר דמיינתם את הרגע שתקשטו אותה באבקת סוכר?

תוספות או שדרוגים אפשריים

החוויה איננה גמורה אם לא אנו מוסיפים כמה תוספות. לדוגמה:

  • כמו שציינו קודם, אגוזים קצוצים יכולים להוסיף טעמים נוספים.
  • אם רוצים טוויסט, ניתן להוסיף קקאו וליצור עוגת דבש שוקולדית.
  • אפשר לשדרג את העוגה ולבצע שכבת ציפוי עם קצפת מתוקה או גבינת מסקרפונה!
  • לעוד טעם עשיר, ניתן להוסיף תמצית וניל לתוך התערובת.
  • ואפילו ניתן לשדרג בעזרת מעט משקה אלכוהולי – לחובבי הגלידה!

שאלות ותשובות

האם ניתן להכין את העוגה ללא סוכר?

כמובן, אפשר להשתמש בסוכר קוקוס או בסוכר תמרים שנחשבים לאופציה בריאה יותר. תזכרו, עוגת דבש כך או כך לא תדרוש הרבה סוכר.

האם ניתן להוסיף פירות לתוך העוגה?

בוודאי, פירות כמו תמרים או צימוקים יכולים להתמזג היטב עם עוגת הדבש.

מה אם אנחנו רוצים שהעוגה תהיה ללא גלוטן?

מוזמנים להשקיע בקמח שקדים או בממדי קמח אחר שאינו מכיל גלוטן; העוגה תשמור על אוויריותה.

מהו הזמן הנכון לאפות את העוגה?

כשתקבלו ריח מדהים ברחבי הבית הוא סימן מצוין שהעוגה מוכנה!

האם ניתן להשתמש בדבש אחר?

אפשר בהחלט אבל מומלץ להשתמש בדבש ירוק או דבש פרחוני, הם מביאים יותר חמימות.

כיצד לדעת אם העוגה מוכנה?

אם קיסם יוצא יבש היא מוכנה. אם לא, שימו אותה לעוד 5-10 דקות.

האם העוגה משתמרת?

כן, ניתן לאחסן אותה במיכל סגור שלושה ימים ושישה במקפיא.

האם ניתן להגיש את העוגה לאחר ציפוי?

מומלץ בהחלט! אפילו אבקת סוכר יכולה להוסיף נופך.

האם ילדים יכולים להשתתף בהכנת העוגה?

זו הזדמנות מצוינת לערב את הילדים במטבח. הם ייהנו וגם ילמדו!

מהי העוגה המושלמת לאירועים חגיגיים?

העוגה הזו מדהימה יחד עם תה חם – חגיגה מושלמת.

מי לא רוצה לשתף בחוויה הזו? תהיו בטוחים שאתם מדברים על עוגת הדבש הזו עם חברים ומשפחה. אל תהססו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות! לאנשים מגיע להנות!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

חיזוק החוסן הנפשי והמשפחתי עם ליווי פסיכולוגי מקצועי לציבור הדתי – הדרך הקלה והמדויקת לפתיחות ולשמחה אמיתית  

האם אי פעם חשבת שהחוסן הנפשי שלך והמשפחה שלך יכולים להיות מושקעים ומטופחים כך שאין דבר שיעצור אתכם? ממש כמו שגוף בריא הוא מתנת יסוד,

קרא עוד »

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​