עוגת גבינה ללא אפיה תומר תומס שתשנה לכם את החיים

עוגת גבינה ללא אפייה בסגנון תומר תומס

אם יש משהו שמסוגל לגרום לבטן שלנו לקרוא תיגר על דיאטות – זו עוגת גבינה ללא אפייה בסגנון תומר תומס! מדובר במתכון שמשלב טעמים מדהימים, ברקע של אסוציאציות מתוקות לילדות – זה היינו הך! בואו נצלול למים המתוקים ונבנה עוגת גבינה רכה, אוורירית ומעלפת שתשאיר אתכם ללקק את האצבעות.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • כמות מנות: 8-10 מנות

לפני שנחצה לעסוק במרכיבים, תסלחו לי אם אגיד, מזל טוב! מצאתם את המתכון הכי טעים שיש, ואם חשבתם שפה זה נגמר, אנחנו רק מתחילים. עוגת גבינה הזו לא סתם עוגה – היא תעשה לכם רוח חיוכים על הפנים!

המרכיבים הדרושים

  • 500 גרם גבינת מסקרפונה
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
  • 3/4 כוס סוכר (לפי הטעמים שלכם, ניתן להפחית)
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 250 גרם ביסקוויטים (אני אוהב את ה"ביסקוויטים של תומר")
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 1/2 כוס ריבה בטעם פירות (על מנת לשדרג, אפשר גם שוקולד מומס!)

מהנסיון שלי, מי שרוצה לבצע שדרוג לא תמצאו במינימום, מוזמן לשים ריבת פירות עם תמצית שקדים, לגמרי משגע את החיך!

שלבי ההכנה

ועכשיו הגיע הזמן לצלול לתוך שלבי ההכנה. הכינו את עצמכם – פשוט, קל ומהיר!

  1. יש לגרוס את הביסקוויטים ולהעבירם לקערה.
  2. יש להוסיף את החמאה המומסת לביסקוויטים ולערבב עד שהכול מתאחד.
  3. מהשכבת ביסקוויטים, יש ליצור בסיס בעוגה – מה שנקרא "הקרם המעמיס".
  4. בקערה נפרדת, יש להכות את גבינת המסקרפונה עם השמנת המתוקה והסוכר עד שהכל מתאחד ונראה חלק.
  5. לאחר מכן, יש להוסיף את תמצית הווניל ולהקציף עד שהתערובת מוסיפה אווריריות.
  6. יש למרוח חצי מהתערובת על הבסיס שנוצר מהביסקוויטים.
  7. למעלה, יש לשים שכבת ריבה (או שוקולד), מבלי לדאוג ל"ניקוי"! הריבה תעשה את העבודה.
  8. יש לגלגל את המנה השנייה של התערובת למעלה וליישר שטח על הגבינה.
  9. יש להעביר את העוגה למקפיא לשעתיים לפחות.
  10. כשהעוגה מוכנה, ניתן לקשט עם עוד ריבה או פירות טריים.

אם חשבתם על גרסה טבעונית, אפשר להחליף את גבינת המסקרפונה בגבינת אגוזים (עשויה משקדים) ואת השמנת בשמנת קוקוס. זה יכול להיות נימוח ומשגע לא פחות מהגרסה המקורית!

תוספות ושדרוגים אפשריים

  • פירות יער – למה לא? פשוט לשים אותם כחלק מהקישוט.
  • שוקולד צ'יפס – תוספת פנינה כי אין כמו פינוק שוקולדי.
  • תמצית מסקרפונה עם קוקוס – מדהים!
  • פקאנים קצוצים – כדי להוסיף קראנץ' שעושה את העבודה.

העוגה הזו היא מושלמת עבור ימי הולדת, ארוחות משפחתיות או סתם כי בא לנו להתפנק. אני מבטיח, זו חוויה של טעמים!

שאלות ותשובות

האם אפשר לשמור את העוגה במקפיא?
כן, ניתן לשמור במקפיא למספר שבועות. כשהעוגה מוכנה, ניתן לחתוך לנתחים ולהקפיא.

מה עושים אם אין לי גבינת מסקרפונה?
אפשר לשלב גבינת שמנת רגילה עם שמנת מתוקה, זה ייתן טעם דומה.

האם אפשר להכין את העוגה ליום קודם?
בהחלט! זה אפילו מומלץ כדי שהטעמים יספגו ויתיישבו היטב.

איך יודעים אם העוגה מוכנה?
בין שהעוגה מוגשת, פשוט לחץ עליה מעט. אם היא לא רעידה והחלק העליון יציב, היא מוכנה!

מה ניתן לשים במקום ריבה לפירות?
שוקולד מומס, דובדבנים או אפילו קרם וניל!

כיצד להכין את הבסיס על מנת שיהיה יותר פריך?
להוסיף יותר חמאה לביסקוויטים כך שיתקבל מרקם קריספי.

האם סוג הביסקוויטים משנה את הטעם?
בדיוק! ביסקוויטים בטעם שוקולד או במילוי קקאו עושים את ההבדל.

כיצד ניתן לדלל את מתיקות העוגה?
על ידי הפחתת הסוכר בכמה כפות, אפשר גם להוסיף מעט לימון.

האם ניתן להכין את העוגה ללא גלוטן?
כמובן! ניתן להחליף את הביסקוויטים בביסקוויטים ללא גלוטן.

האם העוגה מתאימה לילדים?
בהחלט! ילדים יאהבו את העוגה והקלה בהכנה תסייע לכם להרגיש הורים טובים!

אני ממליץ להכין את העוגה הזו בפעם הקרובה שתזמינו חברים – כולם יבקשו את המתכון! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות שלכם, כי מי לא מתה על עוגות גבינה? תנו כל אחד לטעום מהקסם של העוגה המדהימה הזאת!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​