עוגיות שוקולד ציפס ללא גלוטן – שום דבר לא מתעלה על זה
עוגיות שוקולד ציפס הן אחת מהמעדנים הכי אהובים בעולם. מי לא אוהב לשבור עוגיה נימוחה, שצ'יפס השוקולד שבה ממיסים את הלב בכל נגיסה? תארו לכם חוויה שבה אפשר ליהנות מעוגיות שוקולד ציפס מדהימות, עם טוויסט בריאותי – בלי גלוטן! בעבור אלו שרגישים לגלוטן, זה פעמים רבות נראה כמו אתגר אמיתי למצוא את הגרסאות המושלמות של המעדן הזה. אך אל דאגה! מתכון זה הופך את השד הזה למאוד, מאוד פשוט.
לא מדובר סתם בעוגיות שרק ייראו טוב – הן גם יפצו אתכם בטעמים כל כך עשירים ונפלאים, שתרגישו כאילו חזרתם לילדות. אנחנו מדברים על טעם אגדי, על עוגיות שמדגדגות את הצד היצירתי של המוח בתוספות אפשריות, וממכרות בצורה משגעת. הכינו את עצמכם ללהיט במטבח – רק תדאגו שיהיה לכם מספיק אוכל להעביר למי שאוהב אתכם!
זמן הכנת המתכון: 30 דקות | רמת קושי: קלה | המנה מיועדת ל-20 עוגיות
- טיפול קנאות במכשירים – הקפיצו את המיקסר והכנתם את התפריט.
- קחו לכם את הזמן ועקבו אחרי ההוראות!
- הכי טעים שיש על השולחן!
המרכיבים הדרושים
עכשיו בואו נראה מה צריך להכין כדי להגיע לעוגיות המושלמות הללו. כאן תמצאו את כל הרכיבים, ואתם תופתעו עד כמה הם קלים להשגה:
- 2 כוסות קמח שקדים
- ¾ כוס סוכר חום כהה
- ½ כוס שמן קוקוס מומס (או חמאה מומסת)
- 2 ביצים גדולות
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית סודה לשתייה
- ¼ כפית מלח
- 1 כוס שוקולד ציפס (אפשר מריר או חלב)
- תוספות אפשריות: אגוזי לוז קצוצים, קוקוס טחון
עכשיו, אם אתם רוצים לשדרג את המתכון לגרסה טבעונית, פשוט תחליפו את הביצים בכף של שטח טחינת זרעי פשתן עם 3 כפות מים. זה עובד! ואם אתם רוצים גרסה דלת פחמימות, ניתן להשתמש בקמח קוקוס במקום קמח שקדים, רק האחוזים יהיו אחרים.
שלבי ההכנה
עכשיו, כשיש לנו את כל החומרים, הגיע הזמן להיכנס למטבח ולהתחיל לערבב!
- חממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. מכינים תבנית עם נייר אפייה ומניחים בצד.
- שמים בקערה גדולה את קמח השקדים, סוכר, סודה לשתייה ומלח. מערבבים היטב.
- בקערה נפרדת, טורפים את הביצים, מוסיפים את השמן המומס ותמצית הווניל. מערבבים עד שהתערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת הרטובה לקערת המרכיבים היבשים ומערבבים בעזרת כף עץ עד שהכול מתאחד.
- מוסיפים את השוקולד ציפס ותוספות אם יש. מערבבים בעדינות.
- בעזרת כף, יוצרים כדורים קטניםמעבירים לתבנית ואורחים בעזרת האצבעות קלות.
- אופים את העוגיות במשך 12-15 דקות, עד שהן מזהיבות מעט בשוליים.
- מוציאים את העוגיות מהתנור ופשוט משאירים אותן להתקרר על גבי רשת.
ובינתיים, אתם יכולים לנשום את הריח המדהים שמתרקם במטבח! זהו פשוט רגע של גן עדן!
שדרוגים אפשריים
אך לא סיימנו כאן. אם יש לכם רצון לספק טעמים חדשים ומגניבים, יש המון אפשרויות!
- להוסיף צימוקים כהים או פירות יער מיובשים. טעמים מושלמים יחד עם שוקולד.
- לשלב טיפה מקמח דורי או קקאו לתוספת של שוקולד נוסף.
- אם אתם מתים על טעמים פיקנטיים, לשלב קינמון או תמצית מנטה.
- קצת אגוזי לוז קצוצים מעל כל עוגיה יוסיפו לעושר הטעם.
שאלות ותשובות
כיצד ניתן לשמור את העוגיות?
כדי לשמור על העוגיות, מומלץ לשים אותן בכלי אטום במקרר. אם ישנן מספיק עוגיות, אפשר להקפיא אותן. כשאתם רוצים, פשוט הוציאו אותן מהקפאה ותנו להן להפשיר.
האם ניתן להחליף את קמח השקדים?
כן! אפשר להשתמש בקמח קוקוס, אבל עקבו אחרי חיסוני הלחמים. הם שונים וצריך קצת להזהר מהם. קמח אורז הוא גם אפשרות מצוינת!
מתי כדאי לאכול את העוגיות?
עוגיות השוקולד ציפס הן מושלמות לכל שעה – בין אם זו תה של חמש או סתם חטיף תוך כדי הסרט. מי יכול לעמוד בפני ריח מתוק של עוגיות?
מה קורה אם אני שוכח לשים סודה לשתייה?
יהיה בסדר, רק שאולי העוגיות לא יישברו את הגבול של הגובה כמו שהן אמורות. אל תלחצו יותר מדי, עם או בלי זה הן עדיין תהיינה מדהימות!
האם ניתן לגרום לעוגיות להיות ללא סוכר?
אפשר בהחלט! תשתמשו בתחליפי סוכר כמו סוכר קוקוס או ממתיקים טבעיים אחרים. רק זכרו לבדוק את הכמויות ולנסות אותם קודם.
כיצד אני יודע שהעוגיות מוכנות?
אם הריח משגע אתכם והן מקבלות גוון זהוב בשוליים, אתם על המסלול הנכון. רק זכרו – הן ייראו רכות, אבל ככל שהן מתקררות הן מתייצבות.
האם ניתן להשתמש בשוקולד חלב?
כמובן! שוקולד חלב מוסיף מתיקות והוא משגע בעוגיות. שופכים את השוקולד כמו שתרגישו.
מה עלי לעשות עם עוגיות שהתייבשו?
במקרה כזה אפשר בקלות להרטיב אותן עם חלב או גלידה וגם זה בסיס מצוין לכתישה על קינוחים שונים.
האם אפשר להכין אותם במיקסר?
לגמרי! מיקסר מאיץ את העבודה. רק אל תשכחו לעזוב אותו קצת לקיץ כדי שהעוגיות לא יפלו.
האם יש טעם אגו עם שוקולד מריר?
לגמרי! שוקולד מריר מוסיף עומק וטעמה מעלפת. נחמד לבחור בשוקולד איכותי כדי להרגיש את ההבדל.
שתפו את המתכון המדהים הזה עם חברים, כי לא נעים להכין את המשוגע הזה לבד! גם הם מגיע להם ללקק את האצבעות. בהצלחה ובתיאבון!