עוגיות טחינה טבעוניות מוכנות ב-10 דקות בלבד!

עוגיות טחינה טבעוניות – מתכון מהיר ומושלם!

אחרי יום ארוך ולא פשוט, עדיף לא להכין קינוחים מסובכים שדורשים הרבה זמן ומאמץ. אתם מוזמנים לדמיין את הסכין החותכת את העוגיות, את ריח הטחינה שמתפשט ברחבי הבית ואת הקיסם הננעץ לגלול את הבצק לפני שהעוגיות נעלמות מהשולחן. אין כיף יותר מללגום עוגייה טחינה כשהיא עדיין חמימה מהתנור, עם מרקם נימוח ומעט פריך בחוץ, פשוט מדהים! לעוגיות האלה יש קטע – זה די קשה להפסיק לאכול מהן – ומי ששם לב לעדף לא יאמין כיצד טחינה יכולה לגרום לכל כך הרבה קסם.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: כ-15 עוגיות

המרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לתוך הספר מתכונים, כדאי להכיר את המרכיבים שמככבים אצלנו במתכון המיוחד הזה. מדובר ברכיבים פשוטים, אך תוצאה משגעת! אז מה אנחנו צריכים?

  • קפיצה הראשונה שלנו היא 1/2 כוס טחינת שומשום (כמובן שמצוינת טעימה!)
  • 1/2 כוס סוכר חום – הוא מעצים את המתיקות! הכי טעים שיש
  • 1/4 כוס מים – שידעו שהכל זורם כמו שצריך
  • 1/2 כפית קינמון – שנותן לעוגיות ריח מדהים
  • 1/2 כפית סודה לשתייה – משגעות, ממש לא שמנוניות!
  • 1 כוס קמח – בואו נאמר, כל כוס קמח משמחת!
  • 1/3 כוס קוקוס מגורר (במידה ואתם אוהבים) – יוסיף טוויסט ותוספת קראנץ' משגע!

ורגע, אם אתם רוצים לגוון, ישנן גרסאות שונות למתכון הזה. אפשר לשדרג את העוגיות עם צימוקים או אגוזים קצוצים. רק דמיינו את זה ברקע – זה אגדי!

שלבי ההכנה

אז אחרי שהכנו את כל המצרכים, הגיע הזמן לעבור לשלבים של ההכנה! לפני הכל חשוב לדעת – זו עוגיית טחינה רגילה אבל היא בדיוק כמו עוגיות של סבתא, בואו נתחיל!

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. בקערה גדולה, מוסיפים טחינה וסוכר חום ומערבבים היטב.
  3. שמים מים ותיבול – קינמון וסודה לשתייה – ומערבבים להכלל הרמוניה נפלאה!
  4. הוסיפו קמח בהדרגה עד שהבצק מתחיל להתאחד. אל תחששו לגלגל עם הידיים!
  5. אם תרצו שהוא יהיה בעל שולי קוקוס, את זה אפשר לגורם עכשיו!
  6. יוצרים כדורים בגודל של כדור פינג פונג ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  7. אופים במשך 10-12 דקות עד שהעוגיות תופסות צבע זהוב.
  8. שיהיה שקט! תנו להן להתקרר קצת לפני שאתם בתור לטעימות.

תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון

כמו בכל מתכון, גם כאן יש מקום לשדרגים! צריך סיבה להתנסות, נכון?…

  • אם אתם רוצים טוויסט פריך, הוסיפו אגוזי פקאן קצוצים.
  • לגרסה שוקולדית, שוברים שוקולד מריר ומערבבים בבצק. משגע, נכון?
  • אפשר להוסיף קקאו לקערת עשיית הבצק כדי לקבל עוגיות שוקולד מפתיעות.
  • כפי שצוין, אפשר לשדרג עם קוקוס להגברת המראה והטעם.

שאלות ותשובות

מה עושים אם הבצק יוצא יבש או שומני? ניתן להוסיף קצת מים או טחינה כדי לקבוע את המרקם.

אפשר לאחסן את העוגיות? בהחלט! שימרו אותן בקופסה סגורה. יישארו טריות עד שבוע.

האם אפשר לשים תוספת של פירות יבשים? בהחלט! זה ייתן לעוגיות טעם נוסף וישדרג אותן פלאים!

האם המתכון דל פחמימות? לא ממש, אבל עם שינוי המרכיבים הלא מעובדים אפשר להגיע לדל פחמימות.

כיצד יודעים מתי העוגיות מוכנות? צפו צבע זהוב קל בשוליים והן יסבירו כי עוד רגע הן מוכנות!

האם אפשר להכין עם קמח ללא גלוטן? בוודאי! ניתן להשתמש בקמח שקדים או קמח תפו”ח.

מה קורה אם עוגיות יוצאות מידי קשות? לאחר האפייה, חשבו על לשים אותן עם פרוסת תפוח או פרי לשמירה על רכות.

אפשר להכין את המתכון עם טחינה אחרת? כמובן! טחינה לוז, שקדיים או אגוזים נוסיף טעמים נפלאים.

למה זה מתכון טבעוני? כי הוא לא כולל רכיבים של בעלי חיים והרחיב את האפשרויות לאכול טוב יותר.

אם רוצים עוגיות קטנות יותר, מה לעשות? פשוט צמצמו את גודל הכדורים – זה ממש קל!

אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם, זה הזמן להפתיע! אין כמו עוגיות טחינה בבית, זה מענג, מדהים ופשוט מעלף! הכינו והפתיעו את כל הסובבים אתכם!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

חיזוק החוסן הנפשי והמשפחתי עם ליווי פסיכולוגי מקצועי לציבור הדתי – הדרך הקלה והמדויקת לפתיחות ולשמחה אמיתית  

האם אי פעם חשבת שהחוסן הנפשי שלך והמשפחה שלך יכולים להיות מושקעים ומטופחים כך שאין דבר שיעצור אתכם? ממש כמו שגוף בריא הוא מתנת יסוד,

קרא עוד »

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​