בין אם אתם מקפידים על אורח חיים בריא ובין אם יש לכם ילדים שנמשכים באופן לטבעי למיני מתיקה, אתם בטח מתחבטים לא פעם בשאלה: איך אני יכול לפנק את עצמי או את בני משפחתי מבלי להרגיש רע? מקובל לחשוב שמילים כמו "בריא", "מתוק" ו"טעים" לא יכולות להשתלב במשפט אחד. זה נכון ברוב המקרים, אבל לפעמים זה לגמרי אפשרי. אתם יכולים, למשל, להכין עוגיות טחינה ולהרגיש נהדר עם עצמכם!
כבר בכתבי הרפואה המצריים ואפילו בכתביו של היפוקרטס דובר על היתרונות הבריאותיים של גרעיני השומשום, מהם מורכבת הטחינה. אז דובר על השומשום כמקור אנרגיה, כבעל השפעה מרגיעה ואפילו על היותו מעכב הזדקנות. היום יודעים על המון יתרונות בריאותיים נוספים שיש לשומשום. בטוח אחרי שתקראו עליהם תרוצו להכין עוגיות טחינה לכל השכונה…
1. שפע חלבון שכולו מן הצומח – לא תאמינו מה יש בשתי כפות טחינה גולמית משומשום מלא – גם המון סידן וגם 6.5 גרם חלבון.
2. מצב רוח נפלא – בטחינה יש חומר שנקרא טריפטופן – זוהי חומצת אמינו סופר חשובה שלמרבה הצער הגוף אינו מייצר בעצמו ויכול לקבל רק דרך אוכל. החומר הזה מייצר סרוטונין במוח שבאופן ישיר מייצר תחושת שובע וגם מעלה את המורל. אז לא רק שעוגיות טחינה אינן עלולות להוות חשש להשמנה, הן אפילו מונעות מהגוף להרגיש רעב ולזלול יותר. חוץ מזה, נראה לנו שאתם מעדיפים לאכול עוגייה מאשר לקחת איזו תרופה כימית למניעת דיכאון.
3. הקלה גדולה על כאבים בגוף – הטחינה מורכבת מליגננים – סיבים תזונתיים בעלי תכונות ריפוי. בכל 100 גרם של טחינה יש 400 מ"ג מהם. הסיבים הללו מפחיתים כאב ומרגישים את מערכת העצבים. בהודו למשל מקובל מאוד להשתמש בשומשום כתרופה טבעית לטיפול בכאבים.
אם לא דיי בזאת, עוד לא תמו כל פלאי הליגננים – הם גם ידועים בהורדת לחץ דם גבוה ובטיפול בדלקות. יש מחקרים שמצביעים גם על כך שהם עשויים למנוע התרבות תאים – השלב ההתחלתי של מחלות סרטן.
4. ביי ביי כולסטרול רע – קיבלתם תוצאות של בדיקות דם ומדד הכולסטרול גבוה? תתחילו לאכול טחינה על בסיס יומיומי. יש בשומשום כמויות רבות של פיטוסטרולים שמפחיתים באופן ניכר ספיגה של ה-LDL, אותו כולסטרול רע.
5. תפקוד לב בריא ותקין – בשומשום יש חומצת שומן אולאית (שאגב יש גם בשמן זית). צריכה של חומצה זו מאוד משפיעה לטובה על פעילות הלב ומורידה סיכון לחלות בכל מיני מחלות לבביות. תוכלו להיווכח בכך כאשר בבדיקות דם יבדקו לכם את רמות הטריגליצרידים.
- שלד ושרירים חזקים – בטחינה גולמית משומשום מלא יש לא מעט סידן ומגנזיום. מרכיבים כאלו סופר חשובים לחיזוק עצמות השלד, השרירים וכן לפעילות מערכת העצבים. בשתי כפות טחינה יש כ-26 אחוזים מן הכמות היומית המומלצת לסידן ולמגנזיום לאדם בוגר.
נראה לנו שאנחנו יודעים מה אתם הולכים להכין היום: עוגיות טחינה!
שיהיה לכם טעים, מתוק ובריא…