עוגיות חלבון – המאסטר שף שלך במטבח!

מתכון לעוגיות חלבון מדהימות וממכרות!

דמיינו את הרגע הזה שבו אתם לוקחים ביס מעוגיית חלבון, העוגייה שנראה שהיא נמסה לכם בפה, מתרקמת עם כל נגיסה, תוך שהיא מתמזגת עם טעמים אחרים ומעניקה לכם את האנרגיה שאתם זקוקים לה. היום, אנחנו לוקחים אתכם למסע קולינרי מרהיב אל עולם המתוקים הבריאים, כשאת עוגיות החלבון שלנו לוקחים את החוויה למקום חדש. מי אמר שעוגיות לא יכולות להיות אגדי בריאות ותענוג בו זמנית? בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה מספיק

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 20 עוגיות

הרכיבים הדרושים

עכשיו, לפני שנצלול לתוך התהליך, כדאי שאנחנו נכיר את המרכיבים שיביאו אותנו לתוצאה הנימוחה והמרגשת הזו.

  • 250 גרם קמח שיבולת שועל (או קמח כוסמין למי שאוהב)
  • 75 גרם אבקת חלבון בטעם שוקולד או וניל
  • 50 גרם סוכר קוקוס (או חצי כוס דחוסה של דחיסת ערבוב דל קלוריות)
  • 150 גרם חמאת שקדים (בשום פנים ואופן לא חמאת בוטנים, יש גבול גם לבריאות)
  • 1 בננה בשלה מאוד (אולי היא קצת ממלמלת לכם על טעמים, אל תתנו לה לדבר)
  • 1 ביצה (לגרסה טבעונית אפשר להשתמש ב-2 כפות של פשתן טחון עם 6 כפות מים)
  • 1 כפית קינמון (שיהפוך את זה למשעשע ומיוחד)
  • 1/2 כפית סודה לשתייה (שותפה שלא מפספסת)
  • 1/2 כפית מלח (טיפ לא מסוכן)
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ (או שוקולד חלב שמכניס אהבה)

שלבי ההכנה

Теперь настало время начать создавать эти удивительные печенья, наполненные протеином, которые сделают ваш день белее вкусным!

  1. חממים את תנור ל-180 מעלות צלזיוס, וגם תכינו תבנית עם נייר אפייה.
  2. שמים את כל המרכיבים היבשים בקערה גדולה – קמח שיבולת השועל, אבקת חלבון, סוכר קוקוס, סודה לשתייה, מלח וקינמון. מערבבים היטב.
  3. בקערה נפרדת, מועכים את הבננה הבלתי נראית שנמסה ושמים בה את חמאת השקדים והביצה (או את תחליף הביצה). מערבבים היטב עד שהתערובת חלקה.
  4. הופכים את תכולת הקערה היבשה לקערה עם התכולה הרטובה. מערבבים עד שהכל מתמזג ונראה לכם מושלם.
  5. מוסיפים את השוקולד הקצוץ לתערובת. זה הזמן להרגיש את האושר פועל בתוככם.
  6. בעזרת כפית, יוצרים כדורים בגודל כף יוצרים עוגיות ומניחים אותם בתבנית על נייר האפייה.
  7. מעבירים לתנור ואופים במשך 12-15 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות אך עדיין רכות.
  8. לסיום, כשהן יוצאות מהתנור, דעו שהן נשארות רכות, אז אל תתפתו לרקוד עליהן. לתת להן להתקרר על רשת.

חלופות למרכיבים

כמובן, שמעתם את זה כבר, אבל כל אחד מאיתנו אוהב גוון אישי. אז יש לכם עוד דרכים לשדרג את הרשימה הזו. נתחיל?

  • גרסה ללא גלוטן: פשוט ניתן להמיר את קמח שיבולת השועל בקמח שקדים.
  • לעונג גבישי: הוסיפו לעוגיות רבע כוס אגוזים קצוצים, שיביאו קראנצ'יות.
  • טעמים שונים: אם אתם רוצים לגוון את הטעמים, שימו אבקת קקאו יחד עם אבקת החלבון.

שדרוגים ותוספות

רוצים להפוך את העוגיות שלכם למיוחדות עוד יותר? הנה כמה רעיונות שהם מתכון לשדרוג!

  • שדרוג פירות: הוסיפו קוביות של פירות יבשים כמו חמוציות או צימוקים. זה יהפוך את העוגיות למפנקות מאי פעם.
  • טחינת תבלינים: ניתן להוסיף גם ג'ינג'ר או אגוז מוסקט, שייתנו טוויסט מרהיב.
  • מרכיבים שיתפרנסו: אם אתם בגישה בריאותית, אפשר להוסיף כף פשתן טחון או צ'יה לתוספת עוד חלבון בריא.

שאלות ותשובות

מהו הזמן המתאים לאכילת עוגיות חלבון?
הרגע המתאים ביותר לאכול את העוגיות הוא לאחר שגרת האימון שלכם. הן מספקות חלבון חיוני ותוספת פחמימות שנחוצה לגוף שלכם להתאוששות.

איך לדעת אם העוגיות מוכנות?
אם קיבלתם עוגיות רכות אך לא דביקות, זה הזמן להוציא אותן מהתנור!

האם ניתן להחליף את השוקולד במשהו אחר?
בהחלט! תוספות כמו אגוזים או טחינה יהפכו את האוכל ליותר עשיר ומרענן.

מה אני יכול לעשות עם העוגיות אם יש לי כמות גדולה?
שמרים את העוגיות בקופסא אטומה במקרר, והן מחזיקות מעמד אפילו עד שבועיים!

האם העוגיות מתאימות לילדים?
כן, אין ספק! הן מושלמות עבור ילדים, ייתן להם אנרגיה חיונית, במיוחד לפני פעילות ספורטיבית.

איפה ניתן לרכוש את מרכיבי המתכון?
את מרכיבי המתכון ניתן למצוא בכל סופרמרקט, ובחנויות טבע תוכלו למצוא ברוב המקרים את קמח השיבולת שועל ואבקות החלבון.

האם אפשר לאפות את העוגיות במיקרוגל?
כמובן! ניתן לאפות בעוגיות המיקרוגל לפחות 1-2 דקות בלבד לפי אחוזי החום שהמיקרוגל שלכם מציע.

האם ניתן להכין את המתכון בתור מאפינס?
אם בא לכם לשנות קצת את הסגנון, בהחלט! תשתמשו בתבנית מאפינס, ותאפו כ-20 דקות במקום 12-15.

מה לעשות אם אין לי את כל המרכיבים?
אל תדאגו! אתם יכולים לשחק עם החומרים ולנסות להחליף אחד באחר, להוסיף טעמים שתרצו.

האם ניתן להכין את העוגיות ללא סוכר?
כן! אפשר להחליף את הסוכר בתחליפי סוכר טבעיים כמו סטיביה או ממתיקים אחרים לדיאטה.

בבקשה, אם התאהבתם בעוגיות החלבון המושלמות והאגדיות שלנו, אל תהססו לשתף את המתכון הזה עם משפחה וחברים ברשתות החברתיות. האהבה היא איכשהו מתקיימת! שתהיה לכם חוויה נפלאה!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​