עוגיות בננה ושיבולת שועל שאסור לפספס

עוגיות בננה ושיבולת שועל – מתכון אגדי שלא תרצו לפספס

בואו נדמיין רגע: יום שקיעה, אתם מתיישבים עם כוס תה חם, וריח מתוק משתלט על הבית. כן, מדובר בעוגיות בננה ושיבולת שועל מדהימות, שהן כל כך מושלמות שאתם פשוט תצטרכו להכין עוד מהן. מתכון קליל, בריא, ומשגע – וזה אפילו לא כל מה שיש להן להציע! יהיו כאן טעמים מרהיבים ושילוב של מרכיבים שמזינים את הגוף וממלאים אותו באנרגיה של חיוניות.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן אפייה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 12 עוגיות

עוגיות הבננה ושיבולת שועל הן לא סתם עוגיות – הן ממש פיסות קטנות של אושר. כל ביס ממלא את הפה בטעמים עשירים ובריאים, חריצים של טעם מתקתק ורך שהופך את החוויה לייחודית. מדובר בעוגיות שיכולות להיות גם נשנוש מושלם במהלך היום וגם קינוח אידיאלי. מתאים לכל גיל ולכל מצב רוח!

הרכיבים הדרושים

  • 2 בננות בשלות (מוסקות ועם טעם מושלם)
  • 1 כוס שיבולת שועל (לא קלויה, כמובן, כדי להשאיר את האורח במצב בריאותי מצוין)
  • 1/2 כוס סוכר חום (הופך את הכל למתקתק ולממכר)
  • 1/4 כוס שמן קוקוס (או שמן זית, למי שאוהב את הביתיות)
  • 1/2 כפית קינמון (למגע של חמימות וטעים)
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה (להפוך את העוגיות לאווריריות)
  • 1/4 כפית מלח (נגיעה קטנה של טעם)
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ (לנוגע של מעלף)

דרך אגב, למי שמעוניין בגרסה טבעונית, אתם יכולים להמיר את השמן בשמן זרעי פשתן, ובמקום הסוכר הטבעי, לשים דחף של סירופ מייפל. המהפך בעוגיות יימשך על זמנך!

שלבי ההכנה

כדי להגיש עוגיות רכות וטעימות, עליכם לעבור את השלבים הללו:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מועכים את הבננות בקערה עד שהן נראות כמעט כמו פירה.
  3. מוסיפים לקערה את הסוכר והשמן ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את השיבולת שועל, קינמון, סודה לשתייה ומלח ומערבבים עד שהכל מעורבב ויחד.
  5. קוצצים את השוקולד ומוסיפים לתערובת, מערבבים בעדינות.
  6. לולאים את התערובת בכף על תבנית עם נייר אפייה.
  7. מכניסים לתנור ואופים במשך 12-15 דקות, עד שהן מתייצבות.
  8. ממתינים שהן יתקררו טיפה ואז אפשר ללקק את האצבעות!

אגב, אם תרצו לשדרג את העוגיות, תוכלו להוסיף אגוזי לוז קצוצים או תוספות אחרות כמו קוקוס קלוי, תמרים קצוצים או פרי יבש. כל תוספת בלבד תשדרג את החוויה.

שאלות ותשובות

מה אפשר לשים במקום סוכר חום?
שימוש בסירופ מייפל או דבש יכול להיות תחליף מצוין. תזכרו שלסוכר יש השפעה על המרקם, אז אולי להוסיף קצת שיבולת שועל כדי לייצב.

האם אפשר להכין עוגיות ללא גלוטן?
בהחלט! יש להשתמש בשיבולת שועל ללא גלוטן ואפשר להחמיץ את השוקולד המריר עם שוקולד אחר שניתן לאכול.

כמה זמן העוגיות נשארות רכות?
העוגיות ישמרו מצוין עד חמישה ימים בקופסה סגורה, אך בהרבה מקרים הן יהיו כבר נעלמות הרבה לפני זה!

האם יש צורך לקנות בננות בשלות במיוחד?
כן, בננות בשלות מושלםות לקרם מרקם, נותנות טעם מוסף ונעימות לחיך.

האם ניתן להכין את העוגיות לבד לילדים?
בהחלט! הכנת העוגיות יחד עם הילדים היא חוויה כיפית, ואחר כך תוכלו ליהנות יחד מהתוצאה.

אילו טיפולים אפשר להציע?
מומלץ לגוון עם ציפוי שוקולד או להוסיף פיסטוק קצוץ על העוגיות לפני האפייה.

מה אם אני רוצה לעשות גרסה פחות מתוקה?
אתם יכולים להפחית את כמות הסוכר בכמה גרם ולהתמקד בעוגיות הפירותיות.

האם אפשר להקפיא את העוגיות?
כן! אפשר להקפיא את העוגיות עד חודשיים לאחר האפייה. פשוט תכניסו למיכלים אטומים.

האם יש צורך באפייה פרגמנטרית עם נייר אפייה?
זה בהחלט מומלץ, כי זה מונע מהעוגיות להידבק לתבנית וקל יותר להוציא אותן.

מה אם אני לא אוהב בננות?
אם אינכם חובבי בננות, תוכלו להשתמש בתפוחים ואגסים בגרסה פירותית אחרת!

מעבר לכך, עוגיות הבננה ושיבולת שועל הן לא רק לפי מתכון קלאסי – הן חוויה קולינרית של טעמים וריחות. אם גם אתם מתלהבים מהמחשבה על עוגיות נפלאות עם מרקם אוורירי ומילוי משגע, אז אתם כאן במקום הנכון! אל תשכחו לשתף את המתכון עם החברים שלכם ברשתות החברתיות, כי עוגיות כאלה מגיעות לכולם! החלטנו להרים כאן את הרף ואנחנו יודעים שהן לגמרי שוות את זה.

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​