עוגיות בננה בריאות – המנה המושלמת למשפחה שלכם!
יש משהו קסום בעוגיות בננה שהופך את הלבבות לרכים יותר. לא מדובר רק על טעם מדהים, אלא גם על ההרגשה הנפלאה שמרצה אותנו בכל ביס. אם אתם מחפשים מתכון כי לא תרצו לשוב אל מתכוני העוגיות המוכרים והמנוסים, זהו המתכון עבורכם! מדובר בעוגיות בריאות, ממכרות, שמשגעות אפילו את הילדים. אתם חוגגים בפעם הראשונה את המתכון המעלף הזה, אני מבטיח לכם שהשאר יהיו מושבטים בקסם שלהן!
זמן הכנת המתכון: 15 דקות (מרגע ההכנה ועד התוצאה המיוחלת)
- רמת קושי: קל
- מותקן ל: כ-12 עוגיות
הרכיבים הדרושים
כמו בכל מתכון טוב, כל פרט כאן חשוב. החומרים שאותם נשתמש כדי ליצור את העוגיות הבריאות מזינים אותנו וגם מספקים טעם שיכול להיות אגדי. הנה מה שאתם צריכים:
- 3 בננות בשלות (איכותיות, זה נורא חשוב!)
- 100 גרם שיבולת שועל מלאה או דל פחמימות
- 50 גרם שמן קוקוס או רסק תפוחים (אם רוצים לגרסה טבעונית)
- 2 כפות דחוסות של דחיסת תמרים או דבש (למתכון ללא סלסול)
- ½ כפית קינמון טחון (לניחוח מעלף!)
- 30 גרם אגוזים קצוחים (שקדים, אגוזי לוז או מה שטעים לכם!)
- תוספת רבע כוס שוקולד מריר קצוץ (אם רוצים לגוון)
במקרה ואתם צמחוניים או רוצים גרסה ללא גלוטן לפניכם, פשוט קפצו על השמן הקוקוס ותשתמשו במקום זה ברסק תפוחים. לא תשתגע לשים את התמרים במקום החמאה בקיץ, זה בהחלט עף!
שלבי ההכנה
לאחר שהכנו את כל המרכיבים מסודרים, הגיע הזמן להתחיל. שלב אחר שלב נבנה את העוגיות, והמשפחה שלכם כבר בורחת בשמחה להתנסות ולטעום.
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות צלזיוס.
- מועכים היטב את הבננות בקערה גדולה עד שהן נראות כמו מוח אצל ילד דמיוני.
- מוסיפים את השיבולת שועל לסירוגין ומערבבים היטב מה קורה שם.
- שופכים פנימה את השמן קוקוס או רסק התפוחים ומערבבים היטב עד שהכל מתאחד.
- מוסיפים את דחיסת התמרים, קינמון ואגוזים וערבבו שוב לערבוב בלתי נגמר.
- בוחרים ברבע כוס שוקולד מריר (למי שאוהב) ומוסיפים באהבה.
- על תבנית מרופדת בנייר אפייה, שמים כפות עיסה בעזרת כף. מומלץ להניח רווחים ביניהם כי הם יתרחבו.
- אופים בתנור במשך 15 עד 20 דקות, עד שהן מקבלות צבע זהוב ומשגע.
- מאפסים את העוגיות ונותנים להן להתקרר; זאת אם אתם מצליחים להתאפק!
מתכון זה הוא כה קל לביצוע, שלרוב הילדים יוכלו להכין אותו יחד אתכם. זו הזדמנות מצוינת ללמד אותם איך מתבשלים, וליצור מחדש את הכוונות לארוחות המשותפות!
תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון
אולי אתם תוהים איזו עוגיות אפשר להכין עם המתכון הזה? או שדרוגים מעניינים אפשר לענות? תארו לעצמכם שהוספתם שקדים קצוצים או תמצית וניל מדהימה? זה בהחלט שדרוג שיכול לעלות את העוגיות שלכם למדרגה חדשה! אפשר גם לשים חמוציות או פירות יבשים אחרים. מי לא אוהב עוגיות עם אגסים, שוב בחורף עומד לרשותכם!
שאלות ותשובות
איך עוגיות הבריאות משתלבות בתפריט?
כאשר מדברים על עוגיות בריאות, הן בדיוק המתכון המושלם לחטיף אחר הצהריים. אם יש ילדים בבית, זה יכול לשמש אותם כחטיף בריא לאחר שיעור ספורט.
האם אפשר לשים מוצרי חלב?
אם רוצים להוסיף, אפשר לשים יוגורט יווני, דבר לא יפגע בטעם, אלא רק לשדרגו.
כיצד ניתן להאריך את חיי המדף של העוגיות?
לשמור בקופסה אטומה במקרר בצורת אחסון טובה, ואם רוצים, גם להקפיא!
כמה זמן לוקח להכין את העוגיות?
עם כל ההכנות בתוספת האפייה מגיעים רק ל- 35 דקות.
האם ניתן להחליף את השיבולת שועל?
בהחלט, אתם יכולים לנסות להמיר לקמח שקדים או שיפון, ולראות מה תעדיפו.
האם הילדים יאהבו את המתכון הזה?
זה הקסם בעוגיות האלה, טעמן טעים ואי אפשר להפסיק לאכול.
המכנה יכול להיות טעים גם ללא שוקולד?
בדיוק, טעים בהחלט. השוקולד מוסיף טוויסט, אך הוא לא הכרחי.
האם אני יכול להפוך את המתכון ללא גלוטן?
כן, בוודאי. רק אל תשימו שיבולת שועל עם גלוטן ותחליפו לקמח תפו”א!
איך אפשר להרשים את החברים עם המתכון?
חוויה משותפת בחברה תוך הכנת עם הרבה נשיקות וראיונות לשעת אימון מיוחדת.
מה שיותר חשוב בעוגיות האלו?
שהמרקם שלהן נימוח בדיוק כמו שצריך, כדי ללקק את האצבעות אחרי כל ביס!
שיתוף עם אחרים הוא מובן מאליו, אז אם אהבתם את המתכון, אל תהססו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות עם חברים! בואו נפליג על גלים של טעם ומתכונים טובים. יש לכם מתכון מגניב? שתפו אותנו!