עוגה בחושה עם ריבה וקוקוס שמתמכרים אליה

עוגה בחושה עם ריבה וקוקוס

בואו נתחיל ברגע של התלהבות! מי לא אוהב עוגה בחושה. היא טעימה, מתוקה, ומשודרגת במיוחד עם ריבה וקוקוס. עוגה שמביאה ניחוחות של בית, של משכנתא ושל רגעים מתוקים שמתרחשים בחיק המשפחה. אחת העוגות שאני לא יכול להפסיק לאכול, אפילו כשאני מנסה לשמור על תזונה מאוזנת (ובואו נהיה כנים, זה קשה!). הריבה מוסיפה חמיצות מדהימה שהופכת את החוויה ליותר ממכרת. ישר אחרי הביס הראשון, אתם תרגישו ממש שלא תוכלו להתנגד לעוד חתיכה – המנה פשוט משגעת!

זמן הכנה: 20 דקות, זמן אפייה: 50 דקות, רמת קושי: קל, מנות: 8-10

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן אפייה: 50 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 8-10

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את העוגה המעלפת הזו, תצטרכו כמה רכיבים פשוטים. אל תשכחו להצטייד בשבת ובהמון אהבה, כי עם זאת זה באמת מתכון מהמם!

  • 2 כוסות קמח
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן (אפשר גם קנולה או קוקוס)
  • 1/2 כוס חלב (או חלב שקדים לגרסה טבעונית)
  • 3 ביצים
  • 1 שקית אבקת סודה לשתייה (כ-10 גרם)
  • 1 כפית קינמון (רשות)
  • 1 כוס ריבה (כל ריבה שאתם אוהבים – תות, שזיף, פירות יער)
  • 1/2 כוס קוקוס טחון
  • שוקולד צ׳יפס (למי שאוהב)

יש לכם את כל מה שאתם צריכים? מצוין! אם אתם מחפשים גרסה ללא גלוטן, אפשר להחליף את הקמח בקמח שקדים. כמו כן, אם אתם מעדיפים עוגה פחות מתוקה, אפשר להפחית את כמות הסוכר ולהשתמש בריבת פירות שמכילה סוכר מופחת.

שלבי ההכנה

לאחר שיש לנו את כל הרכיבים, הגיע הזמן להתחיל להכין את העוגה הזו ואז לאכול אותה בלב שלם. אל תדאגו, זה קל!

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס (תוכנית עליה ולמטה).
  2. מניחים קערה גדולה ומקציפים את הביצים עם הסוכר עד שהתערובת מתחילה להיות קצפתית.
  3. מוסיפים את השמן והחלב ומערבבים היטב.
  4. מניחים את הקמח, אבקת הסודה לשתייה והקינמון ומערבבים בעזרת מרית עד שהתערובת חלקה.
  5. מוסיפים את הריבה ומערבבים בעדינות כך שהיא תתפשט בתערובת.
  6. מוסיפים את הקוקוס והשוקולד צ׳יפס אם רוצים ומערבבים.
  7. מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומשטחים בעזרת כף.
  8. אופים בתנור שחומם מראש במשך 50 דקות או עד שהעוגה מזהיבה. כדי לבדוק אם היא מוכנה, דקרו אותה בעזרת קיסם – אם הוא יוצא יבש, העוגה מוכנה.
  9. כאשר העוגה מוכנה, אפשר להשאיר אותה להתקרר לפחות 15 דקות לפני החיתוך (אם תצליחו לחכות).

מדהים, נכון? לא צריך להיות שף מקצועי כדי להצליח כאן. פשוט למהר (ולהיזהר לא לאכול את העוגה כשהיא עדיין חמה – זה נמס בפה!).

תוספות ושדרוגים אפשריים

לא חייבים להסתפק בריבה וקוקוס! אפשר לשדרג את התענוג הזה בכמה דרכים:

  • שוקולד צ׳יפס – אל תשכחו לשים שוקולד צ׳יפס לתוצאה מתוקה במיוחד.
  • אגוזים – תוכלו להוסיף אגוזי לוז או שקדים קצוצים.
  • פרי מלוח – למי שאוהב, אפשר לשים ריבה מלוחה כגון ריבת פחמימות.
  • קוקוס קלוי – אם אתם אוהבים קוקוס, תוספת כזו פשוט אלוהית.
  • קצת לימון – כמה טיפות מיץ לימון יוסיפו חמצמצות נאה שיתאזן עם המתיקות.

תכניסו את התוספות האהובות עליכם למיקס ותמציאו עוגה חדשה ומרעננת בכל פעם! אז אתם יכולים להיות יצירתיים עד כמה שתרצו.

הסקירות שלי – שאלות ותשובות

האם אפשר לשמור את העוגה במקרר? פלוס, יאות. בהחלט. העוגה נשמרת מצוין במקרר ביום יומיים הבאים. רק אל תשכחו לכסות אותה בניילון נצמד כדי לשמור עליה רכה ולא יבשה.

מה עושים אם העוגה נראית שטוחה? זו שאלה טובה! חפשו את אבקת הסודה לשתייה ואת הביצים – הם חשובים מאוד כדי שהעוגה תתנפח ותצא גבוהה ואוורירית.

אפשר להכין עוגה נפרדת עם המילוי בקעקוע? בהחלט! רק שימו לב לטמפרטורה ועקבו אחרי ההוראות להכנה כרגיל.

מה הדרך הטובה ביותר לעצב את העוגה? אל תהססו לקשט עם שברי קוקוס קלוי, ריבת פירות ורצוי גם צלחות מתוקות.

כמה זמן לפני האירוע כדאי להכין את העוגה? אני ממליץ להכין באותו יום, אבל אם אתם רוצים, אפשר לאפות יום מראש ולשמור במקרר.

האם אפשר להכין את העוגה בתבנית מיני מאפ? בהחלט! בדיוק ככה תצא לכם העוגה באותן יחידות מעולות. רק דאגו לצמצם את זמן האפייה.

האם ניתן להחליף את הסוכר בסוכר חום? בהחלט! זה מוסיף עוד טעם וטקסטורה מרעננת.

מה הכי טוב להגיש לצד עוגה כזו? גלידת שמנת פריכות ושוקולד! לא תוכלו להתנגד.

האם זה בסדר להכין את העוגה עם פחות סוכר? כן! תסמכו על עצמכם. זה יכול לקצת אנרגיה ולהתמקד בטעם של הריבה.

אני לא אוהב קוקוס. מה אפשר לשים במקום? אפשר פשוט לא לשים קוקוס או לשים קמח שקדים – בריא ומגוון!

עכשיו כשהתכוננתם להכין את העוגה המדהימה הזו, תשתפו את המתכון הזה עם החברים שלכם ותגרמו להם להתענג על כל טיפת טעם!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​