עוגה בחושה מקמח כוסמין ללא סוכר שכדאי לנסות!

עוגה בחושה מקמח כוסמין ללא סוכר

אחד הדברים הכי מהנים במטבח הוא לגלות שהטעם המדהים והכיף שבאוכל לא חייב לבוא על חשבון הבריאות. מישהו אמר שזו משגה לחשוב שאוכל בריא זה מגעיל? זה הזמן להציג בפניכם את המתכון המושלם לעוגה בחושה מקמח כוסמין, של סבתא, שבו אין סוכר אבל הרבה מאוד טעם! אם אתם חושבים שעוגה בלי סוכר היא עוגה משגעת, תחשבו שוב! העוגה הזו, שברגע שתקחו ביס ממנה תרגישו שלא תישארו אדישים, קיבלה גם את הכינוי "הכי טעים שיש".

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות הוא מספיק:

  • זמן הכנה: 60 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 8-10 מנות

אז למה דווקא קמח כוסמין? קמח כוסמין הוא קמח שמקורו בגרגרי כוסמין, שהוא דגן עתיק ונחשב לאחד ממקורות המזון הבריאים ביותר. הוא מכיל יותר חלבונים וויטמינים, ופחות גלוטן מרוב הקמחים הרגילים. מה שאומר, שהוא הרבה יותר קל לעיכול. ככה למעשה, אנחנו מצליחים לשמור על הבריאות שלנו, ובו זמנית להתענג על עוגה עוגייה וטעימה! והנה מתכון שהשימוש בו יביא לשדרוג הממתק של סוף השבוע!

הרכיבים הדרושים

  • 1.5 כוסות קמח כוסמין
  • 2 bananas בשלים מאוד (יכולים להיות גם קפואים)
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס שמן קוקוס מומס
  • 1/4 כוס חלב עמיד (חלב שקדים או חלב סויה)
  • 2 כפיות קינמון (מיש שבוודאי יוסיף יכולות משגעות לעוגה)
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס אגוזי לוז קצוצים (לא חובה, אבל באאוט!)

כאן יש מקום לדבר על רעיונות לשדרוגים. אם אתם אוהבים פירות, ניתן להוסיף לקערה פירות מיובשים כגון תמרים קצוצים או צימוקים. על ידי התאמה של הפרי, ניתן להוסיף גוונים של טעמים מדהימים. ואולי תוספת שוקולד מריר איכותי? כן, עברו בנעימות לזה, העניין מצוין. בסופו של דבר, מה שחשוב הוא לשמור על הטעמים המדליקים!

שלבי ההכנה

כמובן שכל שלב הוא מאוד משמעותי למנה המופלאה הזו.

1. מחממים תנור ל- 180 מעלות צלזיוס ומשמנים תבנית עוגה בגובה 20 ס"מ.
2. אם עדיין לא עשיתם זאת, לוקחים את בשלות הבננות ושמים אותן בקערה גדולה. מועכים את הבננות בעזרת מזלג עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
3. מוסיפים את הביצים לתערובת ומערבבים היטב.
4. מוסיפים את השמן והמוזיקה – אנחנו מתכוונים לחלב. ככה, טוב להקפיץ.
5. בקערה נפרדת, מערבבים את כל המרכיבים היבשים: קמח, קינמון, סודה לשתייה ומלח. זה בדיוק השלב להוסיף את האגוזי לוז.
6. מזיגים את התערובת היבשה לקבוע את התערובת הרטובה ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת באופן מושלם.
7. מעבירים לתבנית ואופים במשך 45-50 דקות. אפשר לבדוק שהעוגה מוכנה בעזרת קיסם – אם הוא יוצא יבש, זה הזמן להפסיק את ההכנה!
8. לאחר שהעוגה התקררה, ניתן לחתוך ולהגיש עם כוס תה. ואז, ללטף את האצבעות שלכם!

זוכרים שדיברנו על תוספות? יש כאן אינספור אפשרויות. אתם יכולים לנסות להגיש את העוגה עם ריבת פרי או אפילו עם גבינת שמנת. עבור אוהבי השוקולד, חום ממיסה הוא בדיוק מה שצריך!

שאלות ותשובות

איך ניתן לשמור על העוגה לאורך זמן?
ניתן לשמור את העוגה בקופסה סגורה היטב בטמפ' החדר, והיא תישאר טרייה במשך 3-4 ימים.

האם אפשר להחליף את הבננות ברכיבים אחרים?
כן, ניתן להשתמש בדובדבנים קפואים או בחצי כוס של רסק תפוחים במקום הבננות.

מה לעשות אם אין לי קמח כוסמין?
ניתן להשתמש בקמח חיטה או קמח שקדים כאופציה טובה, רק שימו לב שהטעמים עשויים להשתנות.

האם אפשר להפוך את המתכון לנטול גלוטן?
כן, על ידי החלפת הקמח בקמח תפו”א או קמח שקדים.

האם זה מתכון בריא?
בהחלט! מדובר בעוגה נטולת סוכר ומזינה!

איך לעדן את העוגה עוד יותר?
אפשר לקשט אותה עם פרגיות נוספות של אגוזי לוז קצוצים למעלה.

יש מגוון פירות שאפשר להשתמש בהם?
כמובן! תמרים, צימוקים ועוד. היצירתיות שלכם היא המפתח!

האם זו עוגה שמתאימה לילדים?
בהחלט! זוהי עוגה מושלמת לילדים ולאנשים בכל הגילאים.

האם אני יכול להכין את העוגה קדימה ולעשות הקפאה?
בהחלט. ניתן להקפיא את העוגה לאחר שהייתה בתנור, ולשמור להפתעה!

האם זו עוגה קלה להכנה?
בהחלט! כל אחד יכול להכין אותה.

אז אם בנוסף לכל זה אתם מחפשים מנה שקל להכין וגם לספר עליה לחברים, זה המצב. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, להפיץ אותו לחברים ולהפוך את השבת שלכם לאגדה של טעמים!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

חיזוק החוסן הנפשי והמשפחתי עם ליווי פסיכולוגי מקצועי לציבור הדתי – הדרך הקלה והמדויקת לפתיחות ולשמחה אמיתית  

האם אי פעם חשבת שהחוסן הנפשי שלך והמשפחה שלך יכולים להיות מושקעים ומטופחים כך שאין דבר שיעצור אתכם? ממש כמו שגוף בריא הוא מתנת יסוד,

קרא עוד »

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​