עוגה בחושה טבעונית כשרה לפסח
אם אתם מחפשים את המתכון המדהים ביותר לעוגה בחושה טבעונית, הגעתם למקום הנכון! זהו מתכון שמשלב את כל מה שצריך כדי להפוך את החג למיוחד: טעמים עשירים, מרקם נעים וניחוחות שיגרמו לכם לחייך בכל ביס. מדובר בעוגה שמסוגלת להחליף את כל העוגות שאכלתם, עם ניחוח מטריף שמקל על כל תחושת עייפות בחג. בין אם אתם טבעונים, צמחוניים או סתם אוהבים לאפות, המתכון הזה מיועד לכם. אל תתפלאו אם תמצאו את עצמכם חורגים מהדיאטה, כי העוגה הזו פשוט ממכרת!
זמן הכנת המתכון, רמת הקושי ומספר המנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן אפייה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
מה צריך כדי להפוך את העוגה הזו לאגדה? אין ספק שהמרכיבים הם המפתח להצלחה. מבחינת טעמים, הם מגיעים מכל העולם ומבטיחים לנו עוגה גבוהה, אוורירית ונימוחה. קחו לכם את הזמן לקנות את המעוניינים ולמזוג לתוך הקערה.
- 2 כוסות קמח שקדים או קמח חומוס – תוספת בריאה שתנגיש את העוגה ללא גלוטן.
- 1 כוס רסק תפוחים – תחליף מצוין לביצים שמוסיף עסיסיות.
- 3/4 כוס סוכר חום – מוסיף מתיקות ורמז של טעם קרמל.
- 1/2 כוס שמן קוקוס מומס – נותן לעוגה טעם אגדי.
- 1/4 כוס קקאו איכותי – לאוהבי השוקולד, הכהה כמובן.
- 1 כוס חלב שקדים או חלב סויה – מוסיף אווריריות לעוגה.
- 1 כף סודה לשתייה – להרים את העוגה לגבהים חדשים.
- 1/2 כפית מלח – קצת מלח להדגשת הטעמים.
- 2 כפיות תמצית וניל – לאווירה מתוקה וריחנית.
שלבי ההכנה
ואחרי שהכניסו את כל המרכיבים לקערה, הגיע הזמן להתחיל ולשלב את כל הטוב הזה לכדי עוגה משגעת.
- חממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- שמים בקערה את כל החומרים היבשה: קמח, סוכר, קקאו, סודה לשתייה ומלח; ומערבבים היטב.
- בקלחת נפרדת, מערבבים את החומרים הרטובים: רסק תפוחים, שמן קוקוס, חלב ותמצית וניל.
- בעדינות מוסיפים את החומרים הרטובים לקטעים החומרים היבשים; מערבבים עד שהתערובת מתאחדת, זה בסדר אם יש מעט גושים.
- יוצרים תבנית עם תרסיס שמן או מרפדים בנייר אפייה.
- מעבירים לתבנית ואופים במשך 30 דקות, נעים לבית הרבה שוקולד!
- ממתינים לקירור של 10 דקות, ואז מפזרים אבקת סוכר כדי לתת טאץ' אחרון.
כבר מתוצרת בישול מקסימה להחלטה הניצחית: לכם יש עוגה בחושה טבעונית מדהימה לפסח!
אוורירי ומתוק
אם תרצו לשדרג את העוגה שלכם תוכלו לשקול להוסיף אגוזים קצוצים, למשל, פקאנים או אגוזי מלך. תוספת של צימוקים או פירות יער טריים תוסיף הרבה צבע ועושר טעם למאפה. אל תחששו לשלב גם שוקולד מריר קצוץ – למי לא מתחשק להרגיש טעם של שוקולד נמס בפה?
שאלות ותשובות
האם ניתן להמיר את הקמח לקמח אחר?
כמובן! אפשר להשתמש בקמח חומוס לקמח שקדים ואפילו בקמח תפו”א. כל תחלופה תיתן טעמים שונים, אז אל תחששו להתנסות.
כמה זמן אפשר לשמור את העוגה?
העוגה נשמרת כ-5 ימים במקרר. אם זאת, אני ממליץ לאכול אותה בהקדם כי היא כל כך טובה!
האם העוגה מתאימה גם לילדים?
בוודאי! הם יישבו ויבקשו ביס נוסף. תאמינו לי, הם לא יצליחו לסרב.
האם יש צורך להוסיף סוכר נוסף?
לפי ניסיוני, הסוכר החום שנמצא במתכון נותן מתיקות מספקת, אבל השוקולד המריר יכול להוסיף עוד מתיקות אם תרצו.
מה לגבי שימוש במיקרוגל במקום בתנור?
זה אפשרי, אבל העוגה לא תצא באותו מרקם אוורירי – בסופו של דבר, תשיגו עוגה גבוהה, נימוחה ומעלפת אם תשתמשו בתנור.
האם אפשר להכין את העוגה עם שטח קקאו של שוקולד?
בהחלט! שוקולד עבודה קשר, ויכולים לשדרג את העוגה לתחושה עשירה ומרשימה יותר.
האם ניתן להכין את העוגה מראש?
כן! מומלץ לאפות אותה יום קודם ולשמור אותה במקרר. טעמים מתגבשים עם הזמן.
האם אפשר להחליף את רסק התפוחים?
בוודאי שאפשר – ניתן להשתמש ב-100 גרם מחית בננה להביא טעמים נוספים.
מה עם עוגיות במקום עוגה?
ניתן להפוך את התערובת לכדורי עוגיות ולהכין עוגיות טבעוניות. ייצא אגדי ממש!
מתי עדיף לאכול את העוגה?
כשהיא עדיין חמימה, במיוחד עם כוס תה או קפה.
כמובן שאין כמו לשתף חברה או קרוב לחגיגת המתוק הזה! אנו ממליצים לכם להעתיק את המתכון הזה ולהפתיע את כולם בדרכם האדירה של השפים הביתיים. בישול ואפייה היא דרך לאהוב ולחבר משפחה ומכרים, אז קדימה,
שתפו ברשתות החברתיות כדי שלהכנס ולמגוון עוד אנשי סוד לחגיגה הזו!