סלט שרי וצנוברים שיעשה לכם את הקיץ טעים

סלט שרי וצנוברים

בואו נדמיין לרגע תחילת יום קיץ שטוף שמש, הים שממול נשבר על החוף, והרוח המלטפת מעבירה אלינו ניחוחות טריים של ירקות ופרי. הצלילים של חברים וצחוק מתערבבים עם ריחות ותשוקות. ובמרכז השולחן? סלט שרי וצנוברים, שהוא כל מה שאנחנו יכולים לבקש – מס refreshing, מערבב צבעים ומרקמים, שהוא כל כך מושלם ומדהים עד שאי אפשר לשכוח אותו. סלט שמבוסס על עגבניות שרי מתוקות, מעט צנוברים שגורמים לו להתעלות לגבהים חדשים, ורוטב בוסרי שמעניק לו את השוס. נשמע טוב? אז קדימה, בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות?

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מגיש ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

סלט השרי וצנוברים הוא שילוב של טעמים משגעים ומרעננים. הוא דל בקלוריות, ועשיר בויטמינים – בדיוק מה שצריך בקיץ החם. אז, מה דרוש לנו כדי להכין את הסלט המושלם? הנה הרשימה:

  • 400 גרם עגבני שרי – רובן אדומות, אבל גם צהובות לא יזיקו
  • 50 גרם צנוברים קלויים – נותנים את הטוויסט המדהים
  • 1 מלפפון גדול – שיפצע את השיניים שלכם במרקם קריספי
  • חצי בצל סגול קטן – לספייס מעט את המנה
  • 2 כפות שמן זית איכותי – כי אנחנו לא מתפשרים על איכות, נכון?
  • 2 כפות חומץ בלסמי – שיהיו לנו כינוסי טעמים שמעלפים
  • מלח, פלפל שחור – לפי הטעם
  • עלים ירוקים – רוקט, תרד או חסה. כל מה שיש ברשותכם!
  • גבינת פטה מפוררת – אם בא לכם לפנק את הסלט עוד יותר

עכשיו, אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית או ללא גלוטן, פשוט הוציאו את הגבינת פטה מהמשחק והכל בסדר. זה עדיין יהיה מדהים!

שלבי ההכנה

כדי ליצור את סלט השרי המיוחל, בואו נתחיל לגלגל את הידיים שלנו ולצאת לדרך, כי בסוף הדרך מחכה לנו משהו אגדי!

  1. ראשית, חותכים את העגבניות השרי בחצאים. זה הזמן להראות את הכישורים שלנו.
  2. לאחר מכן, חותכים את המלפפון לקוביות קטנות, כדי שיתמזגו בטעמים.
  3. אז, נחתוך את הבצל הסגול לפרוסות דקות. אל תדאגו, אף אחד לא יראה את הדמעות שלכם.
  4. נשקול את הצנוברים ונקלוא אותם במחבת חמה, ללא שומן, עד שיתחילו להשחים, בערך 3-4 דקות. נזהרים לא לשרוף.
  5. בשלב הזה, נרכז את כל הירקות בקערה גדולה. מהבית שלי, אני ממליצה לא לפספס את התהליך הזה, כי הוא כבר משגע.
  6. ליצירת הרוטב, ניתן לערבב את שמן הזית עם החומץ, מלח ופלפל. התבאסו עליהם בחמימות ותהיו בטוחים שנעשה כאן משהו גבוה!
  7. כשהכל מוכן, נ pour את הרוטב על הסלט, ונטביע ביסקוטי של טעמים.
  8. כמובן, נפזר עלים ירוקים בכל מקום כי זה מה שחיוני לסלט בריא.
  9. ובסוף, אם בא לנו לפנק, נוסיף את גבינת הפטה המפוררת.
  10. נגיש מיד! אי אפשר לחכות יותר!

שימו לב, אתם יכולים לשדרג את הסלט לפי הטעם האישי שלכם. כאן יש כמה רעיונות לשדרוגים: תוכלו להוסיף פרוסות אבוקדו לתוספת של שומן בריא. וגם לשים קצת אגוזי לוז קלויים כדי ליצור קראנץ’. ככה תוסיפו עוד ממד לטעמים המהנים!

שאלות ותשובות

האם ניתן להמיר את הצנוברים באגוזים אחרים?
בהחלט! אפשר להשתמש באגוזי מלך או שקדים קלויים. זה באמת משגע ומיוחד!

איך כדאי לשמור את הסלט אם נותרו שאריות?
כי מדובר בעגבניות, הסלט לא מחזיק יותר מיום בחוץ. תשמרו אותו במקרר בשקית סגורה.

האם יש לכם טיפים להפרדת טעמים?
שילובים של חומץ בלסמי ושמן זית נותנים שכבות טעם מרתקים. אתם יכולים לנסות חומץ תפוחים או גם חומץ פרי אחר.

האם ניתן להכין את זה מראש?
עדיף לאור הסלט הזה כי העגבניות יכו מפיקים מים. אבל הרוטב יכול להיות מוכן מראש!

למה לבחור בעגבניות שרי?
הן מתוקות, עסיסיות ומביאות יותר טעמים ביחס לעגבניות רגילות. פשוט נמסות בפה!

מה קורה אם אני לא אוהב חומץ?
אל חשש. תחליפו במיץ לימון! זה ייתן טוויסט רענן, שלא תאמינו כמה זה טעים.

אילו דגנים אפשר לשלב?
אם בא לכם מוסיפים קינואה מבושלת או פסטה צמחונית, זה מעלף ויוצרים מנה שלמה!

האם אפשר לשדרג את המנה לארוחה?
בהחלט! תוסיפו פילה עוף צלוי או דג, ותשיגו מנה מלאה!

איך יודעים אם הצנוברים קלויים במספיק?
אם הם הפכו מזהבהן וקיבלו ריח קלוי, זה הזמן להפסיק. זאת אמנות לא לשרוף!

האם מתכון זה יכול להתאים לאירוח?
ממש! הסלט הזה משגע כל עין והוא בהחלט מתאימה לשולחן בארוחה גדולה. לא תחסרו מחמאות על הפישוט והטעמים!

אז, על מנת להפוך את הקיץ הזה למשהו מאוד מיוחד, אל תשכחו להכין את סלט השרי וצנוברים המושלם הזה. אתם עלולים למצוא את עצמכם ללקק את האצבעות בסיום..

אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות, להפיץ את האהבה ולרצות את כל החברים שלכם! לאחר הכל, זה סלט שמישהו חייב לגלות!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​