סלט פסטה קר – המנה המושלמת לאירוח!
אם אתם מחפשים מנה מטריפה, מעלפת וכמובן מדהימה שקצת קשה לעמוד בפני קסמיה, אתם במקום הנכון! סלט פסטה קר הוא המנה שכולם מחכים לה באירועים משפחתיים, בנופש או סתם בימי הקיץ החמים. זהו סלט שהוא משגע מכל הבחינות.
תוכלו לשדרגו ולהתאים אותו אישית לכל טעם וגחמה, ותמיד תזכרו כי עם פסטה אין סיכוי לטעות! סלט פסטה קר זוכה תמיד לתשומת לב ומעורר תמיד תגובות חיוביות. הוא ידי לקבל מחמאות, והכי חשוב – הוא מתכון ממכר שמחייב אתכם להכין מסיבה! אנחנו יודעים בדיוק איך להכין אותו, ואתם תרגישו כמו שפים מהמסעדות הכי טובות.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הסלט המושלם הזה, אתם תזדקקו למספר רכיבים שזמינים במטבח שלכם, והעיקר – כל אחד מהם הוא אגדי. הבה נבחן אותם:
- 300 גרם פסטה (ספגטי, פנה, פוזילי או כל צורה שאוהבים)
- 1 כוס עגבניות שרי חצויות
- 1/2 כוסוים פרי אבוקדו קצוצים
- 1/2 כוס זיתים שחורים פרוסים
- 1/4 כוס פרמזן מגורר (אפשר גם פרמזן טבעוני)
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 כוס שמן זית
- מיץ מלימון אחד
- מלח, פלפל שחור לפי הטעם
חלופות מרעננות
אם אתם מחפשים גרסה טבעונית לסלט, תוכלו להשמיט את הפרמזן או להשתמש בחלופה מותאמת. לא אוהבים זיתים? אין בעיה! תוכלו להוסיף קומבינציה של פסטו או אפילו טחינה בריאה (בריא וטעים!).
שלבי ההכנה
וכעת, הגיע הזמן לעבור לצעד הבא – בואו נכין את המנה הזאת ב-10 צעדים קלים:
- מתחילים בבישול הפסטה לפי ההוראות על האריזות (לשלב את טכניקת הבישול ע"פ מצב רוחכם כאן).
- מניחים את הפסטה המסוננת בקערה גדולה ומוסיפים את שמן הזית.
- יודעים להנעים את הפסטה עם מיץ הלימון.
- בוחרים את העגבניות השרי ומניחים אותן על הפסטה.
- מוסיפים את האבוקדו הקצוץ והזיתים – ערבוב קלחות נעשה.
- לא זוכרים לשכוח את הפרמזן והפטרוזיליה בחוץ.
- מלח ופלפל לא פוסחים, מערבבים בעדינות.
- תנו לסלט לנוח 5-10 דקות במקרר לפני ההגשה (מגביר את הטעמים!).
- מגישים לצלחות ומקשטים בפרמזן נוסף!)
- בתיאבון!
תוספות אפשריות
אחת מהדברים המרהיבים בסלט פסטה קר היא שניתן להוסיף המון תוספות וגרסאות. נכון, קל לחשוב על עגבניות, אך אתם יכולים לשים בתוכו טעמים נוספים כמו:
- טונה או סלמון – יוצרים מנה עם טוויסט ימי.
- קצת שום ועשבי תיבול כמו בזיליקום או טימין עבור ריח ומדגם גן עדן.
- פירות יער – מחליפים את העגבניות, ויוצרים סלט מתוק ומרענן.
שאלות ותשובות
איפה אני יכול למצוא פסטה ללא גלוטן?
תמצאו פסטה ללא גלוטן בחנויות טיבעיות, מסעדות שמתמחות באזור או אפילו באינטרנט.
האם אפשר להכין את הסלט יום קודם?
בהחלט! זה מאריך את חיים הטעמים, ונותן לצבעים להתמזג כמו טובי היצירות באמנות.
מה לעשות אם עובדים פחות זמן?
אל דאגה! המנה אף פעם לא הייתה כה זמינה ומכינה את עצמה בשף!
האם זה יכול להתאים כארוחת צהריים?
לחלוטין! סלט פסטה הוא חביב במסע המנגלים ובטיולים בצהרים.
האם יש להוסיף עוד ירקות?
כנסו לעולם הצבעוני של ירקות – ברוקולי, פלפלים, ותפישות שונות שמוסיפות חיים.
צמחוניים יכולים לאכול את הסלט?
ברור! הנוסחה במתכון מאפשרת להתאים למגוון רחב של טעמים וצמחים.
איך אדע אם הפסטה מוכנה מיד?
אתם תתחילו לשמוע את צליל הגמישות מחייב אתכם ללטף!
כמה זמן אפשר לשמור את הסלט במקרר?
בין 2 ל-3 ימים, אך תוך זמן קצר תשתוקקו להכין אותו שוב!
באילו סוגי פסטה אפשר להשתמש?
כל סוג פסטה – פוזילי, ספגטי, פנה או כל מיני צורות אחרות – זה מושלם!
האם אפשר להוסיף עוד רטבים?
כמובן! רטבים נקיים כמו בולונז, פסטו, או טחינה מצריכים גיוון יוצא דופן!
סלט פסטה קר הוא אופציה נפלאה, מושלמת לכל מצב. אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים בפייסבוק או באינסטגרם – הם יודו לכם על המנה המדהימה הזו!