סלט תרד רענן ואגדי
האם אתם מוכנים למנה שתשדרג את כל ארוחה שאתם מכינים? סלט תרד רענן ואגדי עתיד להיות הכוכב של שולחן האוכל שלכם, והכי טוב – הוא כל כך קל להכנה שלא תאמינו! אנחנו נשלב בו טעמים מרעננים, חומרי גלם טריים ובריאים, והכל כדי לייצר סלט שיפיל אתכם מהרגליים, פשוט כי הוא מדהים! ככל שתכינו יותר, כך תהפכו למכורים למנה הזו, שתשאיר אתכם עם טעם של עוד.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה מספיק?
- משך זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל-4 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצא לדרך, בואו נדבר על המרכיבים שמהם ניצור את היצירה הקולינרית הזאת. אפשר להפוך את הסלט שלנו ליצירת מופת מרעננת, וזה מה שהופך אותו ל- מושלם! עם כל רכיב, אנחנו מביאים טעמים חדשים ומרגשים לכל ביס.
- 200 גרם תרד טרי (עלים רכים ומרעננים, הימנעו מעלים מצהיבים!)
- 1 חתיכת מלפפון גדול (לא שוכחים לקלף ולאחר מכן חותכים לקוביות קטנות)
- 1 אבוקדו בשל (מדהים, תוכלו גם לקשט בסוף עם פרוסות)
- 1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים (לקרנץ' המגבירה את החוויה)
- 1/4 כוס חמוציות (מוסיפות מתיקות ומעט חמצמצות)
- 1/4 כוס גבינת פטה מגורדת (אם אתם חובבי פטה – תוספת חובה!)
- 2 כפות שמן זית איכותי
- 1 כף מיץ לימון סחוט טבעי (לא לוותר על הרעננות)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אפשרויות חלופיות? בהחלט! אם תרצו גרסה טבעונית, פשוט החליפו את גבינת הפטה בטופו מעורר השראה ושימו לב שהטופו יתחסל כמו לחמניות חמות!
שלבי ההכנה
ברגע שהרכיבים כבר מוכנים, תכינו את עצמכם לבשל את הרכב המושלם!
- נשטוף את עלי התרד היטב במים קרים, להסרת לכלוך ולהפוך את הסלט לטרי עוד יותר.
- חתכו את המלפפון והאבוקדו וצהלו כולם למו צלחת גדולה.
- הוסיפו את אגוזי הפקאן הקצוצים, החמוציות וגבינת הפטה.
- באותה קערה, הכינו את הרוטב על ידי ערבוב שמן הזית, מיץ הלימון, מלח ופלפל.
- שפכו את הרוטב על הסלט והקפיצו את הכל בעדינות.
- תטעמו ותראו אם יש צורך להוסיף קצת מלח או לימון.
- אני ממליץ לקשט בפרוסות אבוקדו נוספות על גבי הסלט להפתעה מרעננת.
- מגישים ישר לצלחות, ומפזרים מעל עוד איזו חמוצית למחמאה נוספת.
תוספות ושדרוגים אפשריים
הסלט הזה הוא בסיס נהדר, אפשר לשדרגו בכמה דרכים יצירתיות:
- אפשר להוסיף טחינה לארוחה בריאה במיוחד.
- להפוך אותו לסלט חם עם תוספת של קוביות בטטה קלויה בתנור.
- אוהבים פירות? הוסיפו קוביות תפוח או אגס לקיץ רענן במיוחד.
- אם מתחשק לכם חלבון נוסף, שלבו חזה עוף קלוי או פיסות סלמון מעושן.
לסלט הזה יש כל כך הרבה צדדים, והאפשרויות הן אין סופיות. ככה תגרמו אפילו למי שלא אוהב סלט לרצות לנשנש את המנה!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הסלט מראש?
בהחלט! אבל מומלץ לא לשים את הרוטב עד לפני ההגשה, כדי לשמור על רעננות.
מה ניתן לשים במקום גבינת הפטה?
אפשר להשתמש בגבינות אחרות כמו מוצרלה, או אם אתם טבעוניים, נהדר להשתמש בטופו מתובל בתיבול לימון, שום ומלח.
האם הסלט בריא?
בוודאי! הסלט מלא בויטמינים, מינרלים וחומצות שומן בריאות, פשוט מנה בריאה וגם טעימה במיוחד.
האם יש בעיה עם התרד?
אם אתם נוטים להרגיש לא נעים לאחר אכילת תרד, ייתכן וזה בגלל ספיגת שומן. נסו להחליף אותו בפטרוזיליה או רוקט.
איזה דגן ניתן להוסיף לסלט?
אפשר להוסיף קינואה מבושלת או גרגרי חומוס מבושלים, שיהפכו את הסלט לארוחה מלאה וטעימה.
אפשר לשמור על שאריות?
הסלט משגע, אבל לא מחזיק מעמד טוב לשירותים. עדיף לא להשאיר שאריות יותר מיום או יומיים ולשמור במיכל סגור במקרר.
כמה זמן הסלט מחזיק טרי?
הרכיבים עשויים להימשך עד יומיים במקרר, אבל הטעמים הם הכי טובים כשהם חדשים!
מה אפשר לעשות אם אין לי אגוזי פקאן?
מהנסיון שלי, ניתן להחליף עבור אגוזי לוז או שקדים קצוצים, שיביאו טעמים ייחודיים!
למה כדאי להשתמש בשמן זית איכותי?
שמן זית איכותי מוסיף טעם שמדהים ומאוד בריא. זה מה שעושה את הסלט ל- מעלף במרקם ובטעמים!
האם החמוציות הן חובה?
לא ממש, אבל הן מוסיפות מתיקות נהדרת וגוון צבעוני והרבה עסיסיות! אם אין לכם, אפשר לנסות דבלים או צימוקים.
עכשיו כשיש לכם את הסלט המדהים הזה בהישג יד, למה לא לשתף את המתכון עם חברים שלכם? תנו להם לגלות את הסלט שהכי טעים שיש! תעשו את העולם למקום טעים יותר!