סלט עדשים שחורות בטטה ועגבניות שיעשה לכם שחיוך!

"`html

מתכון לסלט עדשים שחורות עם בטטה ועגבניות

אחרי יום ארוך ומייגע, אנחנו לפעמים מחפשים מנה שתרענן אותנו, תשדרג את מצב הרוח ותכין אותנו להמשך הערב. מה דעתכם על סלט מסחרר של עדשים שחורות, בטטה ועגבניות? מדובר בשילוב נפלא של טעמים, שבו כל רכיב תורם משהו מיוחד. עדשים שחורות עשירות בחלבון ומספקות תחושת שובע, הבטטה מוסיפה מתיקות והעגבניות מביאות את הרעננות המבוקשת. מה אגיד לכם? מדובר במנה מדהימה שאפשר להכין בקלות, ויש לה גם יתרונות בריאותיים רבים. אל תשכחו, מדובר בעוד סלט משגע שלעולם לא תשבעו ממנו!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 40 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל-4 מנות

הרבה יותר ממרכיבים

אז איך מתחילים? עם רכיבים פשוטים ונפלאים.

המרקם החלק של הבטטה, הקראנצ'יות של העגבניות והקטניות המצוינות – אלו כללים במתכון שהולכים יחד כמו טפחים על טפחות. וכמובן, אל תשכחו להוסיף גם תיבול שמקפיץ את הטעמים!

הרכיבים הדרושים

  • 1 כוס עדשים שחורות
  • 1 בטטה גדולה, קלופה וקצוצה לקוביות
  • 2 עגבניות גדולות, קצוצות לקוביות
  • 1/4 כוס בצל ירוק בדיוק חתוך
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח ופלפל לפי הטעם

כמו כן, ניתן להוסיף גם תיבולים כמו כמון או שטיח של תבלינים מתובלים. השמיים הם הגבול!

שלבי ההכנה

עכשיו ניגש לחלק הכנת המנה. מדובר בכמה צעדים פשוטים וקלילים, שבסופם תזכו לסלט אגדי

  1. מניחים את העדשים השחורות בסיר עם מים מבושלים ומביאים לרתיחה.
  2. כשמתחילים לרתוח, מבשלים את העדשים כחצי שעה או עד שהן רכות.
  3. במקביל, מבשלים את קוביות הבטטה במים רותחים במשך 10-15 דקות, עד שהן רכות אבל לא מתפוררות.
  4. מסננים את העדשים והבטטה ומניחים להתקרר.
  5. בקערה גדולה, שמים את העדשים, הבטטה, העגבניות, הבצל הירוק והפטרוזיליה.
  6. מוסיפים את שמן הזית, החומץ והלימון ומערבבים היטב.
  7. מתבלים במלח ופלפל טעים לפי הטעם שלכם.
  8. מניחים לסלט להתמזג בטעמים לפחות 15 דקות במקרר לפני ההגשה.

למה 15 דקות במקרר? כי לפעמים, שמזג האוויר חם, אנחנו רוצים לתת למרכיבים להתחבר ולהתמזג בטעמים שהם יחד. זו מהות הסלט!

רעיונות לשדרוגים

אפשר לשדרג את הסלט עם אגוזי לוז קצוצים, תוכנת אבוקדו או אפילו גבינת פטה לפינוק צפוף במיוחד. אפשר גם להוסיף חריף למי שאוהב טעמים נועזים יותר!

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בעדשים אחרות?
כן, אפשר להשתמש בעדשים ירוקות או חומות, אבל טעם הסלט עשוי להשתנות קלות.

מה כדאי לעשות אם אני רוצה סלט חלבי?
אפשר להוסיף גבינת פטה או יוגורט בצד ההגשה. זה מעניק עוד שיגון!

האם הסלט מדורג בריאותי?
בהחלט! מדובר בסלט בריא שמלא בסיבים תזונתיים ובחלבון, בעיקר בזכות העדשים.

האם ניתן לשמור את הסלט במקרר?
כמובן! הוא שומר יפה במקרר עד יומיים, אבל כדאי לפזר את הפטרוזיליה רק לפני ההגשה כדי שהיא תשמר את החמצמצות שלה.

האם אפשר להשאיר את הבטטה עם קליפה?
ללא ספק, זה יוסיף עוד מרקם וסיבים.

האם זה מתאים לאירועים?
סלט זה יוצר רושם כשמחממים אותו טיפה לפני ההגשה – אביב קליל על השולחן!

יש לכם טיפים לקצוץ בצל ירוק?
מומלץ להשתמש בסכין חדה כדי למנוע מהבצל להתרסק ולהגביר את החוויה שלכם.

האם אפשר להשתמש בשמן קוקוס במקום שמן זית?
מובן! זה ייתן טעם מיוחד ותובנה אקזוטית.

כמה זמן לוקח לסלט הזה להתמזג בטעמים?
כמובן, כמו שאמרתי, מומלץ לתת לסלט לפחות רבע שעה להתמזג ולפני ההגשה שזה הופך למה שהוא – הכי טעים שיש!

האם לקשט את הסלט יהיה רעיון טוב?
בהחלט, שום דבר לא מזיק לקשט קצת עם נענע קצוצה. משגע!

סלט עשיר ומדהים הוא כמו התמונה של עונת הקיץ, שמביאה צבעים וטעמים מלאים. אז אם אהבתם, אל תהססו לשתף את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות, כי מה שמדליק את השולחן, כדאי לפרסם!

"`

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​