סלט עגבניות שרי ובצל סגול שכדאי לנסות עכשיו

סלט עגבניות שרי ובצל סגול

יש משהו קסום, רענן ומרגש בסלטים. ובמיוחד כשהם כמו סלט עגבניות שרי ובצל סגול – שכולל בשילוב המושלם טעמים מתוקים וחריפים שמקפיצים את היחסים עם כל מנה עיקרית. דמיינו את הטריות של העגבניות, את המתיקות של הבצל והקיפוד המגוון של הטעמים שעוטפים את הכל במוזיקה נפלאה של צבעים וריחות. אז אם אתם רוצים להכין סלט שיגנוב את ההצגה, אתם במקום הנכון! לא תאמינו כמה זה קל ומהיר!

זמן הכנת המתכון

  • זמן ההכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספק כ-4 מנות

הרכיבים הדרושים

מוכנים להפתיע את עצמכם עם סלט שעושה פלאים על הצלחת? הנה רשימת המרכיבים שכל אחד מכם צריך כדי לגרום לזה לקרות:

  • 300 גרם עגבניות שרי, חתוכות לחצאים
  • 1 בצל סגול בינוני, פרוס דק
  • 1/4 כוס חומץ בלסמי (לא שגרתי, אבל מדהים)
  • 2-3 כפות שמן זית איכותי
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור טחון לפי הטעם
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה (למרענן)
  • ודבר נוסף – 1/2 כפית סוכר. תאמינו לי, זה משגע!

שלבי ההכנה

כדי לייצר סלט כזה, אנשי הכנת הסלט יתמוגגו מהקלות והמהירות. אז בואו נתחיל!

  1. קודם כל, נחתוך את העגבניות השרי לחצאים. שימו לב, טפחו בעדינות על העגבניות, לא רוצים להרוס את הנפלאות שבתוכן.
  2. בשלב הבא, נגזור את הבצל הסגול לפיסות דקות. הבצל הסגול נותן טעם חזק ומיוחד, אבל כדאי לבחור בסכין טובה כדי שלא ירדו לכם דמעות בעיניים.
  3. נמזוג את העגבניות הקטנות ואת הבצל לקערה בינונית. אפשר גם לרקוד להם טנגו ביניהם כאות לאהבה.
  4. נוסיף את החומץ הבלסמי ואותן 2-3 כפות שמן זית, ובזהירות, נשלח את השייק של חודשי הבישול אל הכוס של המערבב.
  5. לא לשכוח לתבל במלח ופלפל לפי טעמכם האישי. ההמלצה שלי? תוסיפו עוד טיפה יותר מלח, זה הופך את הסלט פשוט לעילאי!
  6. לבסוף, נוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה – זה מוסיף צבעוניות וטעים בטירוף. אל תוותרו עליה!
  7. נערבב הכל בעדינות עד שהתערובת מתאחדת, ונשאיר בישראל כדי לתת לטעמים להתחבר.

לידיעתכם, אם אתם מחפשים גרסה בריאותית יותר, תוכלו להמיר את הסוכר בסילאן. כמו כן, אפשר להכין את הסלט טבעוני על ידי הוותרה על החומץ הבלסמי, אך אני ממליץ להוסיף טיפה מיץ לימון להחיות את הכל.

שדרוגים ותוספות

אם ברצונכם להקפיץ את הסלט, הוספה של גבינת פטה קוטעת מיוחדת תשדרגו את הכל. ואם אתם רוצים ללכת על קו האקזוטי, תוכלו להוסיף קצת רימונים או אגוזי פקאן קצוצים. זה פשוט אגדי!

שאלות ותשובות

איך להקפיא את הסלט? יש לידע את העגבניות שרי והבצל לא יתאימו להקפאה. מומלץ להכין אותו טרי כל פעם.

אפשר להשתמש בעגבניות אחרות? בהחלט! סלט מעולה גם עם עגבניות סנסיום או עגבניות רגילות, אבל עגבניות שרי משוגעות לגמרי!

מה אם אני לא אוהב את בצל הסגול? לא נורא! אפשר לשים בצל צהוב או שום קצוץ, שיביא טעם חדש וממכר.

האם אפשר להכין את הסלט מראש? ניתן להכין את כל החומרים מראש ולערבב בזמן הקרבה למנה העיקרית. כך הטעמים לא יתערבבו מוקדם מדי.

האם זה סלט בריא? כן, הסלט יחסית דל פחמימיות, מכיל שפע של ויטמינים ומינרלים!

איך ניתן לשמור על רעננות הסלט? אפשר לשמור את הסלט בקירור לכל היותר יומיים. המסיבת טעמים לא מחכה!

אילו תבלינים נוספים אפשר לשים? מומלץ לשחק עם טעמים כבושים כמו אורגנו או בזיליקום, זה משגע לגמרי!

איזה סוגי שמן זית כדאי להשתמש? עדיף להשתמש בשמן זית איכותי, זה עושה את ההבדל בטעם של הסלט.

האם אפשר לשלב ירקות נוספים? לגמרי! הוספת מלפפון או גזר שלם לקצוץ לא תזיק, להיפך, זה ישדרג את הכל.

למה צריך סוכר במתכון? הסוכר משלים את החומציות של החומץ, והוא פשוט מביא את הסלט לרמה אחרת – ככה אהיה עליהם!

אם כבר שיתפתם את המתכון המדהים הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות, אל תשכחו לאכול אותו בצד הפנוי למיום שישי או סתם לסופשבוע רומנטי. הכינו אותו, ותהנו מהתוצאה המעלפת!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​