סלט סלק עם אגוזים וחמוציות – מתכון טעים ובריא!

"`html

סלט סלק עם אגוזים וחמוציות – תענוג מדהים לחושים

באיזה עולם אנחנו חיים כשסלט יכול להיות כזה אגדי? אם יש דבר אחד שהוא לא רק צבעוני, אלא גם מרענן, זה סלט סלק עם אגוזים וחמוציות. זהו סלט שמקפל בתוכו עושר של טעמים, טקסטורות ושמחת חיים. הסלק הנימוח משחק תפקיד מרכזי במנה הזו, בשילוב עם האגוזים הפריכים והחמוציות המתוקות יוצרים חווית טעמים משגעת ולא פחות מ-מעלפת. זהו סלט שיהפוך כל ארוחה לחוויה של התחדשות. הניחו את הכלים והתחילו לדמיין את הריחות, הצבעים והמרקמים. אתם על הסף של הכנה של סלט שאפשר ללקק את האצבעות עליו!

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

אז כדי להכין את הסלט המדהים הזה, נדרשים לנו כמה מרכיבים פשוטים שמספקים את כל מה שאנחנו צריכים על מנת לצלול לתוך מיזם צבעוני וטעים:

  • 2 סלקים בגודל בינוני
  • 100 גרם אגוזי לוז קלויים (אפשר גם אגוזי פקאן או אגוזי מלך)
  • 50 גרם חמוציות מיובשות
  • 100 גרם גבינת פטה (חייבים לנסות עם גבינת עיזים!)
  • 3 כפות שמן זית איכותי
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • גרגרי רימונים לקישוט (אופציונלי)

באופן עקרוני, סלק הוא ירק מזין ובריא. הוא עשיר בברזל, ויטמינים ומינרלים. הגידול הדו-שנתי שלו בישראל גדול באביב ובקיץ. כדאי לנצל את הטריות של הירק ולהכין סלטים, מרקים ותבשילים. אין ספק שהתיבול של שמן הזית והחומץ הוא מה שהופך את הסלט הזה למושלם!

שלבי ההכנה

כעת כאשר כל המרכיבים מוכנים עליכם רק להתמקד בהכנה ולאפשר למנות להשלים אחת את השנייה. המטרה היא לייצר זרימה מתמשכת של טעמים:

  1. מבשלים את הסלקים במים רותחים במשך 30 דקות או עד שהסלק רך.
  2. מסננים את הסלקים נותנים להם להתקרר ואז חותכים לקוביות קטנות.
  3. בסיר קטן, אוספים את האגוזים ומקלים עליהם על במחבת כמה דקות עד שהם משחימים קלות ומשחררים את ריחם הנעים.
  4. בקערה גדולה, אנו מערבבים את הסלקים, האגוזים הקלויים, והחמוציות.
  5. כעת נטבל את הסלט בשמן הזית ובחומץ הבלסמי, מוסיפים מלח ופלפל ואנחנו מוכנים!
  6. לא לשכוח להתבל עם גרגרי רימונים אם יש! זה פשוט מקפיץ את המנה.
  7. מפוררים גבינת פטה מעל ומקשטים עם כמה עלי חסה או רוקט.
  8. מניחים את הסלט במקרר ל-10 דקות להתרענן ולטעמים להתמזג.
  9. מניחים בשולחן ומתחילים ליהנות!

שדרוגים אפשריים

אם אתם רוצים לקחת את הסלט הזה למקום אחר, אנחנו כאן בשבילכם! אפשר לשדרגו בכמה דרכים:

  • להחליף את האגוזים באגוזי קשיו קלויים, שהטקסטורה שלהם רכה יותר.
  • לשלב פרוסות דקות של תפוחי עץ לא מתוקים להוספת פריכות ותיבול עסיסי.
  • לרצות לפנק את עצמכם? הוסיפו כמה חתיכות דג סלמון (מעושן או בגריל) והפכו את הסלט למנה עיקרית.
  • אפשר גם לכלול ירקות ירוקים כמו חסה רומית או רוקח להוספת צבע און גם פריכות.
  • להשתמש בחומץ סילאן במקום חומץ בלסמי ולהוסיף מתיקות מיוחדת.

שאלות ותשובות

האם ניתן להכין את הסלט יום מראש?
כמובן! אנחנו ממליצים לכם להכין אותו יום מראש, רק אל תשימו את הגבינה עד לפני ההגשה כך שהיא תישאר טרייה.

מה אפשר לעשות עם שאריות הסלק?
שאריות הסלק הן מצרך יקר! אפשר להכין מהם סלק קצוץ לתבשילים, או לשלב אותם בסלטים אחרים.

האם אפשר להפוך את הסלט לטבעוני?
בהחלט! פשוט השאירו את הגבינה בחוץ ותקבלו סלט בריא ולא פחות טעים.

איך לדעת אם הסלקים רכים?
מקלות סיכה חד פעמי הם הטובים ביותר לבדיקת רכות הסלקים. אם הם מתרככים בקלות, זה הזמן להוציאם!

איך שומרים על צבע הסלקים?
אפשר לשמור על צבע הסלקים כשהם מבושלים ורותחים במים עם הרבה מלח, כך הם לא יאבדו מהצבע היפה.

מה מתאים לצד הסלט הזה?
שילוב נהדר יהיה עם טוסטים עם גבינת פטה או סנדוויצ'ים קלילים. קלאסי ומושלם.

האם הסלט מדהים לארוחת ערב?
ברור! למי לא בא סלט מקסים לצד כל ארוחה? בעיקר בארוחות קלות ולא מחייבות.

איך ניתן להוסיף עוד חלבון לסלט?
לשילובים מרתקים, אנו ממליצים להוסיף חומוס מבושל או טופו קלוי.

האם הסלט מתאים לילדים?
בעיקר הורים דאגו להרגיל את הילדים לטעמים שונים, ניתן להפוך אותו لقלאנסה עם הוספת גרגרים או שקדים.

מה הזמן המומלץ לאחסן את הסלט במקרר?
הסלט יישאר טעים במקרר בין 2-3 ימים, אך מומלץ לא לפתח אותו עם טעמים מאוחרים כדי שלא יתייבש.

ככה עשיתם את זה! סלט סלק עם אגוזים וחמוציות, שובה לב ומעורר תיאבון, מתכון שיעשה מהוואי מדהים לא רק על השולחן, אלא בלבבות של כל אורח. אם נהניתם, אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות, כך שכל אחד יוכל ליהנות מהמגע הקסום של הסלט הזה על השולחן שלו!

"`

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​