סלט מלפפונים הונגרי שלא תוכל לפספס!

סלט מלפפונים הונגרי – המתכון המושלם לכל אירוע

יש משהו מאוד מיוחד ומרענן באוכל! מדוע? כי הוא יכול להעביר אותנו לרגעים קסומים של ילדות, הופעות משפחתיות, חגים וארוחות משולבות. כשאנחנו חושבים על סלטים, אנחנו בדרך כלל מגיעים למנעד של טעמים רעננים, צבעים ומרקמים. והיום, במנת סלט מלפפונים הונגרי, אנו נשדך בין זיכרונות מתוקים לאסתטיקה מעוררת תיאבון. מתכון זה הוא דרך נפלאה להוסיף מעט אהבה ושקיפות צבעונית על השולחן שלנו – וכולם יודו לנו על כך!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: כ-20 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת, לאחר שפתחנו את התיאבון והצגנו את המתכון המדהים הזה, בואו נבחן את המרכיבים שנדרש עליהם כדי להכין את הסלט המשגע הזה.

  • 2 מלפפונים בינוניים, חתוכים לדקיקים
  • 1 בצל סגול קטן, קצוץ דק
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • 2 כפות חומ vinegar (חומץ בלסמי או חומץ רגיל)
  • 1 כ teaspoon מלח
  • 1 כ teaspoon סוכר
  • פפריקה מתוקה לפי הטעם (לא חובה, אך מומלץ!)
  • שן שום קצוצה (לא חובה, אבל מי לא אוהב שום?)
  • אגוזי לוז קלויים קצוצים, לקישוט
  • עלי פטרוזילה קצוצים לקישוט

מרכיבים חלופיים

כמובן, אנחנו יכולים לשדרג את המתכון המנחם הזה בכמה דרכים! אם אתם מתכוונים לשמור על התפריט הבריא, אתם יכולים להחליף את השמן זית באבוקדו או להשתמש ב-chili oil לחום נוסף.

אנחנו יכולים גם להוסיף קווי גבינת פטה לעשייה חלבית ואפשר אף להמיר את הסוכר בסוכר קוקוס או דחוס דחוס דלת פחמימיות כמו סטיביה או אגבה.

שלבי ההכנה

לאחר שהכנסנו את כל המרכיבים, לא נותר אלא להתחיל לייצר את הסלט המלכותי הזה בשיטות חדשניות!

  1. חותכים את המלפפונים לפרוסות דקות בעזרת סכין חד או מגורר.
  2. מניחים את הפרוסות בקערה גדולה ומוסיפים את הבצל הקצוץ.
  3. בקערה נפרדת, ממיסים את המלחים והסוכר בתוך השמן והחומץ.
  4. יוצרים רוטב לסלט על ידי ערבוב התכולה הנוזלית ומקפידים על תיבול הראוי.
  5. מוזגים את הרוטב על המלפפונים והבצל ומערבבים בעדינות.
  6. אפשר להוסיף שום קצוץ בשלב זה, להוסיף גם פפריקה מתוקה לפי הטעם.
  7. נותנים לסלט לעמוד כ-10 דקות, כך שהטעמים יתחברו בצורה מושלמת.
  8. מגישים את הסלט במנות אישיות, מקשטים באגוזי לוז קלויים ופרוסות פטרוזילה טריה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמובן, תמיד יש לנו מרחב למחקר ולעשייה בעבודה עם סלטים. אם אתם רוצים להעמיס על הסלט המלפפונים שלנו קצת חלבון, ניתן להוסיף קוביות טופו, פיסות עוף צלוי, או אפילו פרוסות בשר טלה למי שמעוניין.

להגברת הארומה, תוכלו לנסות להוסיף רוטב טחינה או תיבול טחינה על בסיס יוגורט לערבוב עם הסלט.

בינינו, סלט יושב תמיד בקונטקסט של ירקות רעננים, ובשימוש במחירים זולים של תוספות אנו יכולים לייצר סלט גבוה, נמוך, אוונגרדי ומשוגע!

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש במלפפונים שימורים?

לא הייתי ממליץ על כך. מלפפונים שימורים לרוב יש להם מרקם רך מאוד, ויאבדו את הפריכות הנדרשת למנה כזו. תמיד עדיף להשתמש במלפפונים טריים!

אפשר להכין את הסלט מראש?

כן, בהחלט! הסלט הזה מתייצב מצוין, ואני ממליץ להכין אותו לפחות שעה לפני ההגשה כדי שהלטעמים יספגו וישתלבו היטב. בכמה מקרים, אנשים מדווחים על התפוצה של הטעמים עבות יותר אם משאירים אותו לילה במקרר!

מהי הטמפרטורה האופטימלית לשירות?

הסלט הזה הוא סלט מרענן ולכן עדיף להגיש אותו קר! אתם יכולים לשים אותו במקרר למשך 30 דקות לפני ההגשה.

להשתמש בחומץ בלסמי או רגיל?

שני הסוגים מתאימים! חומץ בלסמי מוסיף מתיקות, בעוד שהרגיל מעניק חמיצות קלילה. בחרו מה שמתאים לאופי הארוחה שלכם.

אני בתהליך דיאטה, איך אפשר להפוך אותו לידידותי יותר?

רבים מכם יופתעו לשמוע שניתן להפחית את כמות השמן ולהשתמש בחומץ נוסף במקום. כך הסלט יהיה הרבה יותר דל קלוריות ובכל זאת טעים! בנוסף, אפשר לשלב ירקות נוספים כמו גזר או קישוא שאותם ניתן לשלב גם לסלטים.

האם הסלט הזה אפשרי לטבעונים?

בהחלט! כל המרכיבים הם טבעוניים, רק תוודאו שאתם משתמשים בחומץ שאינו מכיל מרכיבים לא טבעיים. כל אחד יכול ליהנות מהמנה הזו!

האם הסלט מתאים לאירועים?

בהחלט! סלט מלפפונים הונגרי מתאים לכל אירוע, מאירועים משפחתיים ועד אירועים גדולים. הוא צבעוני ומעורר תיאבון!

האם ניתן לשדרגו עם ירקות אחרים?

בוודאי! תוכלו לשלב בו גם ירקות כמו גזר, עגבנייה או צנונית כדי לשדרגו לחגיגה צבעונית ועליזה יותר.

האם אפשר להוסיף גבינות לסלט?

כמובן! מרבדים של גבינת פטה מעל הסלט יוסיפו טעם ולא יפגעו בהרכב הייחודי של המנה.

כמה זמן מחזיקים במקרר?

בדרך כלל, הסלט הזה נשאר טעים כ-2-3 ימים במקרר. המומלץ לשמור אותו מסודר בקופסה סגורה.

אז מה למדנו? סלט מלפפונים הונגרי הוא המתכון המושלם עבורכם להרשים את האורחים ואפילו את עצמכם! הכנתם אותו? אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות! זכרו – אוכל טוב הוא אוכל שכשמכינים אותו, מכניסים אליו קצת אהבה!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​