סלט מלפפונים אסיאתי: טעם מרענן שלא תפסיקו לחשוב עליו
האם אי פעם טעמתם סלט כל כך טוב שדמיינתם אותו מלווה אתכם בכל ארוחה? הכינו את עצמכם, כי הסלט הזה הולך לשגע את חושי הטעם שלכם! סלט מלפפונים אסיאתי הוא המצאה מדהימה של טעמים ורעננות שמשתלבים באופן מושלם בכל ארוחה. עם טעמים שכאילו נלקחו מסינית, תאילנדית ויפנית, הוא מציע חווית אוכל שמתעלה על הממוצע. כל ביס הוא שואב אתכם לעולם חדש של טעמים, עם מרקם פריך עד מעלף. ועכשיו, כשקיבלתם כאן טיזר כזה, בואו נצלול לתוך המתכון המושלם הזה!
זמן הכנת המתכון , רמת קושי, וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- כמות מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
המבנה הפשוט הזה יגרום לכם להתלהב. הסלט כולל מגוון של מרכיבים טריים, אגדים ומלאים בטעם:
- 2 מלפפונים גדולים, קלופים וחתוכים לרוחב
- 1 גזר בינוני, קלוף וחתוך לגפרורים
- 1/2 בצל ירוק, חתוך דק
- 1/4 כוס פולי סויה (אדומים או ירוקים)
- 1/4 כוס כוסברה קצוצה (למי שאוהב)
- 1/4 כוס שמן סSesame (שומשום)
- 3 כפות רוטב סויה
- 1 כף חומץ אורז
- 1 כף סוכר חום
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ קטן
- 1/2 כפית צ'ילי חריף קצוץ (אופציונלי)
- שומשום קלוי לקישוט
זהו! כל כך פשוט, וכל כך טעים! עכשיו, אם אנחנו מדברים על שדרוגים, יש אפשרות להוסיף מרכיבים נוספים כמו פלפל אדום או חם, אגוזי קשיו קצוצים או אפילו חתיכות טופו מטוגן למי שרוצה להפוך את הסלט למושלם ועדין יותר. ואם רוצים גרסה טבעונית ניתן להשמיט את רוטב הסויה ולהשתמש ברוטב סויה ללא גלוטן!
שלבי ההכנה
וכך ניצור את הסלט המטריף שלנו:
- חותכים את המלפפונים בגובה של כ-5 ס"מ ואחר כך חוצים אותם לאורכם.
- חותכים את הגזר לגפרורים באורך 5 ס"מ.
- מוסיפים את המלפפונים והגזר לקערה גדולה.
- מתבלים עם שמן הסSesame, רוטב סויה, חומץ אורז, סוכר חום, ג'ינג'ר קצוץ וצ'ילי חריף (אם רוצים).
- מערבבים את הכל בעדינות עד שהרוטב מצפה היטב את הירקות.
- מוסיפים את הבצל הירוק ופולי הסויה ומערבבים שוב.
- מניחים בקירור לשעה להשריה של טעמים (לא חובה, אבל מומלץ).
- לפני ההגשה, מפזרים מעל את הכוסברה הקצוצה והשומשום הקלוי.
- וגמרתם – סלט שלכם מוכן! בתיאבון!
תוספות או שדרוגים אפשריים
עכשיו, שלא תחשבו שהסלט הזה לא יכול לעבור שיפורים! יש המון אפשרויות לשדרגו. אתם יכולים להוסיף נבטים, דג לבן בגריל או דומדמניות. כל רצון יתממש כאן! עם כל תוספת שאתם מוסיפים לסלט, אתם הופכים אותו למדהים יותר, משגע יותר וממכר יותר! אל תשכחו גם לנסות לשדרגו עם מעט אגוזי לוז קלויים – זה פשוט אגדי.
שאלות ותשובות
מה אפשר לשים במקום שמן שומשום?
שמן זית הוא תחליף ממכר! אך הוא יקנה לסלט טעם שונה.
האם הסלט הזה בריא?
באופן חד משמעי! הוא מלא בירקות טריים ודל פחמימויות. כל ירק תורם לבריאותכם!
האם ניתן להכין את הסלט יום מראש?
אני ממליץ להכין אותו באותו יום בשביל טעמים טריים, אבל הוא עדיין טעים למחרת.
מה אם אין לי רוטב סויה?
לא נורא! אפשר להכין רוטב אלטרנטיבי מקצת מלח ומים עם תוספת של סוכר לתוצאה קרובה.
האם ניתן לגרסה ללא גלוטן?
בהחלט! פשוט השתמשו ברוטב סויה ללא גלוטן ויהיה מושלם.
האם אפשר להוסיף עוף?
לגמרי! עוף בגריל או טופו בגריל יעשו קסמים כאן.
אפשר להכין מנה צמחונית?
כמובן! הסלט הזה הוא טבעי ולכן יש המון טעמים נפלאים ממנו.
אילו ירקות נוספים אפשר לשלב?
אפשר לשלב גם פלפל אדום, גזר מגורר או אפילו אבוקדו לקצת רכות.
האם תוספת כרוב תתאים?
בהחלט! היא תעניק לסלט קריספיות וענייניות.
איך ניתן לקשט את הסלט?
שומשום קלוי ועשבי תיבול קצוצים הם תמיד בחירה מצוינת!
וכך, אתם מסיימים עם סלט מלפפונים אסיאתי הכי טעים שיש! שתפו את המתכון המהפכני הזה עם חבריכם ואלה יעמדו בתור לקבל מנה! בתיאבון לכולם והקפיצו את הטעמים לסלון שלכם!