סלט כרוב עם שומשום קלוי שיהפוך את הארוחה שלך!

סלט כרוב עם שומשום קלוי: המרענן המושלם של הקיץ!

בואו נדבר על אחד הסלטים המדהימים והמרעננים שיש – סלט כרוב עם שומשום קלוי. מדובר בקלאסיקה של המטבח, שמאז ומעולם ריתקה אותנו. מישהו בכלל יכול לעמוד בפני הקראנצ'יות של הכרוב יחד עם השומשום הקלוי? זה בדיוק מה שהופך אותו למושלם לימי הקיץ החמים, כאשר כל מה שאנחנו רוצים זה לאכול משהו קל, טעים ומעורר תחושה של רעננות. הסלט הזה לא רק שהוא פשוט להכנה, אלא גם משגע בכל ביס על הלשון. נתחיל להרכיב אותו ונפלא את עצמנו ואת האורחים.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

במקום לדבר על מרכיבים, בואו נכון להסתכל על הקסם שבכל רכיב. תראו כמה זה קל ושימושי לכל אחד ואחת מאיתנו. חומרי גלם פשוטים ואיכותיים הם המפתח להכנת סלט אגדי שכולם יזכרו. אז הנה מה שנצטרך כדי לייצר את הסלט המושלם:

  • 1 כרוב בינוני, קצוץ לחלוטין
  • 1 גזר גדול, קלוף ומגורד
  • 100 גרם שומשום קלוי
  • בצל ירוק, קצוץ (לפי הטעם)
  • לימון סחוט, מיץ משני לימונים
  • 1-2 כפות שמן זית (או יותר לפי הטעם)
  • מלח ופלפל לשיפור הטעם

מרכיבים חלופיים

אם אתם מחפשים גרסה קצת יותר בריאה או אולי טבעונית, יש כמה שדרוגים אפשריים. ניתן להחליף את השום בשום ירוק או לחילופין לוותר עליו לחלוטין ולשים פטרוזיליה קצוצה לדגש טרי מעל. שימו לב שסלט זה גם מצוין עם חומץ אורז או חומץ מתוק בטעם של המתוק. היה מדהים כשעשיתי את השילוב הזה בפעם הקודמת!

שלבי ההכנה

ועכשיו, הדבר הכי כיף – להכין את הסלט שלי! צאו לדרך ופעלו לפי השלבים הבאים:

  1. קודם כל, נניח את הכרוב ואת הגזר בקערה גדולה.
  2. נוסיף את הבצל הירוק הקצוץ ונערבב היטב.
  3. נוסיף את השומשום הקלוי, כך מוחקים את כל ההסקרים ומשאירים את הטעם!
  4. נ squeeze את הלימון לתוך הקערה, זה נותן קריצה רעננה.
  5. נוסיף שמן זית ונערבב את הכל כדי לשלב את הטעמים.
  6. נתבל במלח ופלפל לפי הטעם, ואפשר גם לזרוק פנימה איזו תוספת אהובה עליכם.
  7. נסיים עם ערבוב טוב ונגיש להשקה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כדי להפוך את הסלט הזה למשהו מעלף באמת, אפשר לשדרגו בתוספות שונות. אחד השדרוגים המומלצים שלי הוא להוסיף פרוסות אבוקדו. הם לא רק מביאים מרקם נימוח, אלא משדרגים גם את הערך התזונתי. אם אתם אוהבים מתוק, תוספת של צימוקים יכולה לתת טעם ורעננות מדהימה והכי טעים שיש. רעיון אחר הוא לזרוק פנימה חופן אגוזים קלויים, כמו אגוזי לוז או פקאנים, שישדרגו את הקרנצ'יות!

שאלות ותשובות

מה עושים אם אני רוצה לגרסה דלת פחמימות?

ניתן להשאיר את הסלט כפי שהוא, מכיוון שאין בו הרבה פחמימות! תוכלו להחסיר את הגזר ולשמור רק על הכרוב והירוקים.

האם אפשר להכין את הסלט יום מראש?

כמובן! הסלט אפילו משגע יותר אחרי כמה שעות במקרר, כשהטעמים מתמזגים.

איך אני יכול להוסיף פרוטאין לסלט?

אפשר להוסיף קוביות עוף קלוי או טופו מדהים שעובר טיגון טפשי – זה בהחלט ייתן עוד טעם!

האם צריך לשטוף את הכרוב לפני שחותכים אותו?

בהחלט! כדאי לשטוף אותו היטב כדי להיפטר מכל אבק, זה אפילו משפר את הטעם המעדן.

אפשר להכין סלט עם כרוב סגול?

בהחלט! זה נותן צבע משגע לסלט וגם טעם אחר לגמרי.

מה ניתן להשתמש במקום שמן זית?

שמן אבוקדו או שמן קוקוס יהיו מצוינים. תנסו, זה משגע!

האם אפשר להכין סלט כרוב בגרסה חריפה?

כסו כמה פלפל חריף מיובש או צ'ילי טרי ושחקו עם הטעמים!

למה כדאי להרגיש את השומשום קלוי?

מכיוון שזה מוסיף פריכות משגעת והטעם שלו משדרג כל סלט!

איך שומרים על הסלט טרי יותר זמן?

אתם יכולים לשמור אותו בקופסה אטומה במקרר, אבל כדאי להשאיר את הרוטב בצד עד ממש לפני ההגשה.

מה לגבי הפחתת קלוריות?

אפשר להקטין את הכמות של שמן הזית ולהשתמש במיץ לימון יותרי לתת טעם.

תשאירו גם את העובדה הזו בראשכם – סלט כרוב עם שומשום קלוי הוא לא רק סלט, הוא חוויה של טעמים, מרקמים ורגעים קיץ שמשדרים “הכי טעים שיש”. אז אהובים, אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולפזר את אהבתכם! עד לפעם הבאה, בתיאבון!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​