סלט כרוב עם פיצוחים וחמוציות – מבצע מרענן ומדהים!
תארו לעצמכם יום קיץ חם, ואתם יושבים במרפסת או בגינה, נהנים מהאוויר הצלול, כשהשולחן מכוסה בסלט כרוב טרי, צבעוני, עם פיצוחים לחלילה וחמוציות מרעננות. סלט כזה הוא ממש מעלף – הוא משגע את החיך עם כל ביס וביס, בטח שתרצו לחזור על זה שוב ושוב עד שתרגישו שאת האצבעות.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קלה
- מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך המהלכים ואופן ההכנה, בואו נדבר על מה שצריך בשביל ליצור סלט שישאיר את האורחים שלכם פעורי פה.
- 1 כרוב קטן, קצוץ דק
- 1 גזר גדול, מגורר
- 100 גרם חמוציות מיובשות
- 50 גרם אגוזי לוז קצוצים (או פקאנים)
- 50 גרם שקדים פרוסים
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 1 כפית דבש (אופציונלי, לחלוטין מדהים פה)
- מלח ופלפל לפי הטעם
כפי שניתן לראות, מדובר ברכיבים פשוטים אך אגדיים שצננים את התאמה ולעיתים עוררו געגוע לרגעים של ילדות, שהיו חווים טעמים של העבר.
מרכיבים חלופיים
יש לכם בקרבה אורחים שהם צמחונים או טבעונים? אתם יכולים להוריד את הדבש ולהשתמש באגזרים שונים במקומו. כמו במקרה שלנו, לא קיים דבר כזה "שוחד" בתצורת דבש.
שלבי ההכנה
ועכשיו, בואו נפרט את הצעדים שתצטרכו לבצע ליצירת יצירה שנותנת לתחושת הכאב של הרבה אחרי כל ארוחה. מדובר בסלט שקל מאוד להכין וכידוע, הכי טעים שיש!
- בתחילה, ניקח את הכרוב ונקצוץ אותו דק דק.
- לאחר מכן, נגרר את הגזר למיכל עם הכרוב.
- נקצוץ את אגוזי הלוז ואת השקדים לפרוסות דקות.
- נוסיף את החמוציות למיכל ונערבב הכל היטב.
- בצד, נערבב את שמן הזית, חומץ הבלסמי, דבש, מלח ופלפל.
- נשפוך את הרוטב על הסלט ונערבב היטב כדי שכל טיפת טעם תיכנס לתוך כל קפיצת ירק.
- נסדר את הסלט על צלחת הגשה, אולי גם נוסיף תוספות של פיצוחים על גבי.
מה שנשאר זה רק לקחת מזלג, ואולי גם לשתף את זה עם בן הזוג, אבל אם הוא לא דווקא מגיע – לא נורא, גם בשביל אחד זה משגע!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אז רגע, לא הסתיים התהליך! תוספות ושדרוגים הם אחד הרגעים המטורפים של מתכון הסלט. לא חסרים דברים שאפשר להוסיף:
- אפשר להוסיף גבינת פטה מפוררת שתהיה פראית ותעשיר את הטעם.
- פטרוזיליה קצוצה יכולה להוסיף רעננות ולצבע ירוק.
- אם תרצו, אפשר גם להוסיף טחינה על בסיס שומשום לקבלת קרמיות נוספת.
- כמובן, את כולנו זה לא יפחית – אוכלים חמאה חמה לחיזוק לטעמים העשירים.
וכך, עם שדרוגים ותוספות, אתם יוצרים וריאציות חדשות של הסלט שגם משתנות עם כל הכנה. ממכר ובטח שהן מעלפות!
שאלות ותשובות
האם אפשר לשמור את הסלט במקרר?
הסלט הזה ממש מושלם ביום ההכנה, אך אפשר לשמור אותו במקרר ליום נוסף. חשוב לשים לב שהכרוב יתחיל לאבד את הקריספיות שלו, אז מומלץ להוסיף את הרוטב ממש לפני ההגשה.
האם אני יכול להשתמש בכרוב סגול?
בהחלט! כרוב סגול יכול להוסיף צבע נוסף ולתת טעם מצוין. הוא בהחלט ישדרג את הסלט הזה.
מה המועדים האידיאליים לאכול את הסלט?
אנו ממליצים לאכול את הסלט במהלך ארוחות צהריים או ערב, במיוחד במהלך קיץ. הוא מרענן וטעים, בדיוק מה שצריך לצלחת המרעננת שלכם.
מה צריכה להיות גודל החתיכות?
מומלץ לקצוץ את הכרוב והגזר ככל האפשר. חתיכות קטנות יאפשרו לכל טעם לזרום יחד.
האם אפשר להוסיף בשר לסלט?
כן! אפשר להוסיף פרוסות של עוף מבושל או נתחי טונה. זה יוצר מנה מאוד אגדית ומזינה!
האם אפשר להכין את הסלט מראש?
בוודאי! רק חשוב לא להוסיף את החמוציות או הרוטב לפני ההגשה כדי שהטעמים לא יתערבבו מדי.
איך אני שומר על טריות החמוציות?
חמוציות מיובשות אפשר לשמור בקלות, יש להן חיי מדף ארוכים. פשוט לשמור במקום קריר וחשוך.
אתה בטוח שיש פיצוחים בכל סלט?
אין חובה בעניין, פיצוחים הם אך ורק תוספת מרעננת. אפשר גם לשים שקדים קלויים או אגוזי מלך!
אילו טעמים אחרים יכולים לשדרג את המנה?
לימון סחוט או תפוז יכולים להוסיף לחיות של הסלט ולגרום לו לשגשג ממש! הקפיצות הרעננות יחד עם המתוק של החמוציות יוצרים הרמוניה תיקשורתית מלאה!
אפשר לשדרג את הסלט למנה עיקרית?
אם תוסיפו חלבון כמו טופו מתובל או בשר קלוי, אתם בהחלט יכולים להפוך אותו למנה עיקרית מצוינת!
אז למה אתם מחכים? הכינו את הסלט הזה והפיצו אותו לחברים שלכם! שתפו את המתכון ברשתות החברתיות, כי כולנו צריכים את הרגע הבריאות המושלם הזה!