סלט כרוב סיני עם שומשום שיעשה לכם חשק!

סלט כרוב סיני עם שומשום

מישהו אמר סלט אוירתי? סלט כרוב סיני עם שומשום הוא התשובה שלכם! מדובר במנה שתמיד מצליחה לשדך בין טעמים, צבעים ומרקמים בצורה מושלמת. כל ביס מלא ברעננות, וכשאתם מעבירים את הכף לסלט הזה, אתם מתאהבים מחדש. אפשר לומר שזה סלט שלא רק מבצע את העבודה ב-מעלף, אלא גם מדהים וסופר קל להכנה! כי מי יכול לעמוד בפני שאלה של "רוצה עוד קטע ירוק?".

זמן הכנת המתכון; רמת קושי; כמות מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לתוך שלבי ההכנה, בואו נעבור ביחד על מה אנחנו צריכים. הידעתם שכרוב סיני מומלץ הן בגלל טעמו המיוחד והן בגלל ערכיו התזונתיים? הוא מכיל ויטמינים רבים ותורם למערכת החיסונית. אז בואו נתחיל!

  • 1 כרוב סיני קטן, קצוץ דק
  • 2 גזר בינוני, קלוף ומגורר
  • 1/2 כוס בצל ירוק, קצוץ דק
  • 1/4 כוס שומשום (קצת קלוי – אם אתם רוצים להוסיף טעמים וריחות מדהימים)
  • 3-4 כפות שמן זית איכותי
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כפית דבש או סוכר קוקוס (אם בא לכם להקפיץ את המתקתקות)
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח ופלפל לפי הטעם

כמובן שיש לנו גם אפשרויות לשדרג את הסלט המושלם הזה! אפשר לשמור על הכנה טבעונית באמצעות החלפת הדבש בסירופ מייפל, וזה בהחלט ישדרגו אותו ברגע. ואם לבדוק אם יש מישהו מהצוות שלנו שדווקא רוצה טעמים יותר מזרחיים, חסה תרד או אפילו ממרח טחינה יכולה להוסיף גוון ארומטי.

שלבי ההכנה

ועכשיו, השלב המרגש – ההכנה! בכמה צעדים פשוטים, אתם תהפכו את המרכיבים הללו למשהו אגדי.

  1. קוצצים את הכרוב הסיני ומעבירים אותו לקערה גדולה.
  2. מגרדים את הגזר ומוסיפים אותו לקערה עם הכרוב.
  3. קוצצים את הבצל הירוק ומוסיפים אותו לתערובת.
  4. קלפים מעט שומשום על מחבת, כדי לטפח את טעמיו.
  5. מעבירים את השומשום לקערה עם יתר המרכיבים.
  6. בעזרת קערה נוספת, מערבבים היטב את שמן הזית, רוטב הסויה, מיץ הלימון והדבש כדי ליצור רוטב מרענן.
  7. יוצקים את הרוטב על התערובת ומערבבים היטב עד שכל המרכיבים מצופים וכך מייצרים טעמים מעולים.
  8. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, שוב מערבבים ומשאירים את זה להתמזג כ-5 דקות.
  9. מעבירים את הסלט לקערת הגשה ומקשטים בשומשום קלוי לראשונה.

שדרוגים ותוספות אפשריים

לפני שנחתום את המתכון, חשוב להיות יצירתיים! כמה תוספות יכולות להקפיץ את המנה שלכם? חלוטי פירות חתוכים, למשל תפוחים או אגסים, יכולים להוסיף נופך מרענן. כמו כן, כמה טיפות של טחינה כהה על פני הסלט יכולות ליצור את המראה וההרגשה האווירית המשגעים! ויש פה גם אפשרות לטבול את הסלט בלחם קראנצ'י – אוי הוא יהיה כל כך טוב!

שאלות ותשובות

איך אני יכול לדעת אם הכרוב סיני שלי טרי?
ברוב הפעמים, כרוב סיני טרי ירקרק עם גבעולים סגלגלים ועם עלים לא יבשושים. אם הלהבים רכים מדי או חומים, עדיף לא לקחת.

האם ניתן להכין את הסלט מראש?
בהחלט! עדיף לשמור את הרוטב בנפרד עד למעבר מוצק של טעמים. זה בהחלט ישמור על הטריות והפריכות של הסלט!

האם אפשר להמיר את השומשום בגרעינים אחרים?
בטח! גרעיני פשתן או אגוזים קצוצים יכולים להוסיף טעמים שונים מאוד ואפילו להיות בריאים יותר!

מה הפך את הסלט הזה לכל כך פופולרי?
המדרגה של הרעננות, הקלות בהכנה והאפשרויות הרבה לשדרוג הפכו אותו למנה נחשקת בכל בית.

האם יש גיוון בטעם של הרוטב?
ניתן לשדרג את הרוטב בתוספות כמו גינג'ר טרי, כמון, או אפילו צ'ילי מתוק להוספת כמה טעמים חזקים.

איזה משקה מתאים ללוות את הסלט?
יש שיגידו מים עם נענע, אבל אני ממליץ על תה קר מתוק עם נגיעות לימון.

כמה זמן מומלץ לאחסן את הסלט במקרר?
כשהוא מכוסה, הסלט יכול להחזיק כ-3 ימים, אבל עדיף לא לחרוג מזה כדי לשמור על פריכות הסלט.

אני רוצה להכין גרסה ללא גלוטן. האם זה אפשרי?
חד משמעית! ניתן להשאיר את הרוטב פשוט או להשתמש ברוטב סויה ללא גלוטן.

האם ניתן להכין את הסלט הזה גם כמנה עיקרית?
בהחלט! ניתן להוסיף אליו חזה עוף צלוי או אפילו טופו בשביל מנה עשירה ומזינה.

איך אני יכול לשמור על צבעים רעננים בסלט?
כשאתם חותכים את הירקות, מומלץ לעשות זאת בצורה אחידה ולא לשמור במקרר זמן רב מידי לאחר ההכנה.

אל תסימו כאן! אם נתפסתם על המתכון המבריק הזה, שתפו אותו עם חברים ברשתות החברתיות ותנו להם גם לטעום את המעדן המדהים הזה! הסלט הזה הוא אסון בבחינת ההמלצה! היכנסו למטבח ותנו ליצירתיות שלכם לפרוץ!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​