סלט כרוב ושמיר עשר דקות שכולם אוהבים

סלט כרוב ושמיר – עשר דקות של טעם משגע

מי לא אוהב סלט טרי, רענן וממכר? סלט כרוב ושמיר שמכינים תוך עשר דקות בלבד הוא משהו שמרים לחיים כי הוא משתלב עם כל מנה, ולא משנה אם אנחנו מדברים על בשרים, דגים או אפילו בתוך טורטיה. אנחנו נלמד איך להכין סלט שמספק מקסימום טעם במינימום זמן. הגיע הזמן שנוציא את סלט הכרוב מהיומיום שלו וניתן לו טאץ' אגדי! הצבע הירוק של השמיר יחד עם הלבן של הכרוב יוצרים שילוב שובה לב, והטעמים? לא תאמינו עד כמה הם משוגעים ומשאירים טעם של עוד!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קל מאוד
  • מגישים: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שמתחילים, חשוב להתחייב לחוויה קולינרית מדהימה ומלאה בטעמים. בואו נבדוק אילו מרכיבים נדרשים לנו לסלט הזה:

  • ½ כרוב לבן קטן, קצוץ דק
  • 1 חבילה של שמיר טרי, קצוץ
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2-3 כפות שמן זית איכותי
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
  • אופציה: 2-3 גזר דקיקים, לקישוט וטעם נוסף

בהסתמך על העדפותיכם, אפשר להתנסות גם עם גבינת פטה מפוררת או אגוזים קצוצים למי שאוהב גירסה משודרגת.

שלבי ההכנה

והנה מגיעים הרגעים הכחולים, הרגליים משקשקות, הבטן מתכווצת בציפייה. בואו נתחיל!

  1. חותכים את הכרוב לקוביות קטנות ומכניסים לקערה גדולה.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ והשמיר הקצוץ לקערה עם הכרוב.
  3. מוסיפים את שמן הזית ומיץ הלימון ומערבבים היטב.
  4. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  5. אם בחרתם להוסיף גזר, חותכים אותו דק ומוסיפים לקערה.
  6. מערבבים שוב עד שהכל מתאחד.
  7. מניחים לסלט לחכות כמה דקות במקרר, כדי שהטעמים יתמזגו.
  8. מגישים לקראת השולחן, ללקק את האצבעות!

לאחר שסיימנו את ההכנה, הסלט מוכן עבורנו לשולחן. איך אפשר לא להזכיר את הכנות מראש? אם אתם מתכננים על גרסה טבעונית, אפשר להחמיץ את השום ולוותר על גבינות – הסלט יישאר מדהים!

שדרוגים ותוספות אפשריות

במהלך השנים, יש לי כמה תוספות שהפכו למומלצות מבית. השדרוגים הבאים יכולים לעלות את הסלט למדרגה חדשה:

  • שקדים קצוצים קלויים – הקראנץ' פשוט משגע.
  • רצועות חזירון או עוף צלוי – לכל מי שרוצה להשאיר את התפריט גם בשרי.
  • חומץ בלסמי – בשביל מתיקות ייחודית.
  • אבוקדו רך, לתת סלט יותר שקשוק!
  • מגוון ירקות צבעוניים – כמו פלפלים | גזר | קישואים – לשדרוג בגוון ובצבע.

כעת, כשהסלט מוכן והטעמים פרצו לחיים, אנשים יישארו מרותקים למנה הזו. אם השלב הראשון היה ההכנה, השלב השני הוא לחלוק את הסלט עם אחרים. זה פשוט מרגש!

שאלות ותשובות

מה ניתן לעשות אם אין לי שמיר?
שמיר הוא בהחלט הכוכב פה, אבל אפשר להחליפו בנענע או בזעתר. השפעת הטעמים תהיה שונה, אבל זה עדיין יצא מדהים!

האם אפשר להכין את הסלט מראש?
בוודאי! אך חשוב לא להוסיף את הרוטב עד לפני ההגשה, כדי שהכרוב יישאר פריך.

איזה מנות מומלץ להגיש עם הסלט הזה?
הסלטו משתלב עם המון מנות. הוא מצוין עם בשרים, דגים, וגם טעים מאוד בתוך פיתה או טורטיה.

האם ניתן לאכול את הסלט ביום שאחרי?
עדיף לא. הסלט יכול להיות טעים אבל הכרוב ללא הרוטב מאבד את הפריכות שלו.

איך אני שומר על קרמיות הסלט במשך זמן ההגשה?
מומלץ למקם קערה עמוקה עם מים קרים כך שהסלט ישמור על קרירותו. משתמשים בכוסות חלב ואין תרומה בזמן ההגשה.

האם זה קל להכין את הסלט?
בוודאי! את כל הכנת הסלט אפשר לערוך בעשר דקות ובלב אוהב.

איזה תחושה יש לסלט?
הסלט יודע להיות קריספי והטעמים טבעיים, והאווירה כל כך רעננה תמיד עושה חשק לעוד!

אם אני לא אוכל כרוב, מה התחליף?
אחלה שאלה! ברוקולי מבושל או קישוא יכולים להיות תחליפים מצוינים!

מה אם ברצוני להפוך את הסלט ליותר פיקנטי?
אפשר להוסיף פלפל חריף קצוץ קטן לסלט כדי להקנות לו טוויסט מעניין במיוחד.

למה חשוב לתת לסלט "לנוח"?
ההליך הזה מאפשר לטעמים להתמזג וזה תהליך חיוני עבור סלטים.

ולסיום, אם התאהבתם בסלט ובעובדה שהוא כזה קל להכנה, אל תשכחו לשתף את המתכון עם החברים שלך ברשתות החברתיות. שתפו את החוויות שלכם עם המתכון, ואם יש לכם טיפים נוספים, נוסיף אותם כאן עבור כולנו! שיהיה בתיאבון!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

חיזוק החוסן הנפשי והמשפחתי עם ליווי פסיכולוגי מקצועי לציבור הדתי – הדרך הקלה והמדויקת לפתיחות ולשמחה אמיתית  

האם אי פעם חשבת שהחוסן הנפשי שלך והמשפחה שלך יכולים להיות מושקעים ומטופחים כך שאין דבר שיעצור אתכם? ממש כמו שגוף בריא הוא מתנת יסוד,

קרא עוד »

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​