סלט חסה עם מיונז שישנה לכם את הארוחה

סלט חסה עם מיונז – החוויה הכי מדהימה!

סלט יכול להיות פשוט, אבל כשמדובר בסלט חסה עם מיונז, מדובר בחוויה מרעננת ומשגעת! זהו המתכון שהופך כל ארוחה למשגע, או שמי יודע, אפילו לארוחת ערב שלמה על השולחן. הדינמיקה של החסה הטרייה והשילוב עם המיונז המענג אינם סתם עוד סלט; זו יצירה קולינרית שבה כל ביס הוא נימה של נימוס מתוחכם שמזמינה אותנו להתענג על כל פרט.

זמן הכנת המתכון:

  • שעה: 30 דקות הכנה
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין סלט חסה עם מיונז, אנחנו לא צריכים הרבה, אך כל רכיב כאן נניח כוכב בודד על הבמה הקולינרית. כל אחד מהם מביא את הייחודיות שלו, והם עובדים טogether כמו צבא חביב על מנת ליצור מנה אגדי!

  • 1 ראש חסה קריספית
  • 2-3 כפות מיונז (לנסות גם גרסה ביתית!)
  • 1/4 כוס בצל קצוץ
  • 1/2 גזר, מגורר
  • 1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים (או כל סוג אגוז אחר שאוהבים)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 כף מיץ לימון (לא חובה אך מוסיף רעננות מגניבה)

שלבי ההכנה

אחרי שגללנו את כל הרכיבים לסלט המושלם, הגיע הזמן לחזור לדינמיקות שלנו וגם להתחיל להכין את הסלט בצורה הכי פשוטה שיש!

  1. מברישים את החסה, חותכים לצורות לפי רצונכם ומניחים בקערת סלט גדולה.
  2. מגרדים את הגזר ומוסיפים עליו על החסה.
  3. קוצצים את הבצל ומוסיפים גם אותו לקערה.
  4. מוסיפים את אגוזי המלך הקצוצים – זה הזמן למרקם חודר!
  5. בקערה נפרדת, מערבבים את המיונז עם מיץ הלימון, מלח ופלפל.
  6. שופכים את תערובת המיונז על הסלט ויוצרים את החיבוק שהוא האהבה האמיתית.
  7. מערבבים בעדינות כדי שכל הרכיבים יתחברו יחד.
  8. מציבים בקירור לכ-15 דקות לפני ההגשה כדי לתת לכל הטעמים להתאחד.

גרסאות חלופיות

אחת היתרונות הגדולים של מתכון זה היא שהוא סופר-flexible! אפשר להכין גרסה טבעונית על ידי שימוש במיונז טבעוני, ואפילו לשדרגו לגרסה ללא גלוטן בעזרת שמן זית במקום המיונז או כל רוטב אחר שאוהבים. גם מצליף בצל סגול נותן טוויסט מעולה להוספת צבע וטעם.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כשהשמש זורחת והשמש מחממת את השולחן שלנו, ניתן לשדרג את הסלט עם כמה תוספות:

  • חלבון נוסף כמו חזה עוף מבושל או טונה – כדי להוסיף פן של תשוקה.
  • שקדים או אגוזי לוז קצוצים – לשדרוגים שנעים בין מתוק למלוח!
  • נגיעות של תבלינים נוספים כמו כמון או פפריקה – כדי להרגיש את כל הקונטיננט.
  • קטניות כמו חומוס או עדשים – לאכול בריא וטעים זה סוד ההצלחה.

ככל שהדמיון שלנו מרחיב, כך אפשרויות השדרוג רבות. ובכן, גם העלאה של כמה עשבי תיבול טריים מסביב כמו פטרוזיליה או שמיר יכולה להוסיף טוויסט מעניין!

שאלות ותשובות

מה זה מיונז?

מיונז הוא רוטב סמיך, בדרך כלל מבוסס על שמן, חלמונים וחומץ או מיץ לימון. ישנם גרסאות שונות על בסיס מאכלים כמו טופו למשל, עבור טעמים שונים ונגישות לכל בעלי הדיאטה.

האם הסלט הזה מתאימה לארוחת ערב?

בהחלט! סלט חסה עם מיונז יכול להיות מוגש כסלט ראשי או כצד למנות כמו עוף או דגים והוא תמיד מוכן מהר.

מה ההבדל בין מיונז קנוי ביתי?

מיונז קנוי הוא מעובד, בעוד מיונז ביתי ניתן להכנה עם רכיבים טריים ונשלטים – מה שמאפשר לכם לרצות את טעמכם האישי.

האם ניתן להוסיף פירות לסלט?

כמובן! פירות כמו תותים או מנגו יכולים להעניק טוויסט מתוק ומרענן לסלט.

איך ישמור הסלט על המרקם שלו?

בהמלצה שלי, אם רוצים לשמור על קריספיות החסה, מיזוג המיונז בסמוך להגשה הוא המפתח. שמרו את החסה והרטבים בקירור.

מתי הסלט הזה לא מומלץ?

אם אתם רגישים למיונז או מכירים אלרגיות לאגוזים אז כדאי להימנע, תמיד יש אפשרויות חלופיות!

איך אפשר לעשות את הסלט הזה דל פחממות?

כדי להפוך את הסלט לדל פחמימות, פשוט נמנע מגוררי גזר שהם עשירים בפחמימות ונתמקד בחסה וסלטים ירוקים נוספים.

האם אני יכול לשמור את הסלט במקרר?

אפשר לשמור את הסלט במקרר עד 2-3 ימים, אך כדאי לזכור שהמרקם עלול להשתנות עם הזמן, ולכן מומלץ סגנון יומי.

מה הדרך הכי טובה לחתוך את החסה?

כדי לשמור על החסה קריספית, יש לבצע חיתוכים בעדינות בעודם לרצועות רכות ולא לחתוך אותם קצוץ.

האם הסלט הזה ניתן להגשה באירועים?

בהחלט! זהו סלט מצוין לאירועים מחוברות עם הברזות מהנות או מסיבות קיץ, פשוט למשגע!

אז קדימה, אם אהבתם את המתכון, שתפו אותו ברשתות החברתיות וגרמו לחבריכם להתענג על סלט החסה הזה. שיהיה בתיאבון!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​