סלט חסה ועגבניות שרי עם אגוזים
על מנת להביא את המנה המדהימה הזו לשולחן שלכם, כדאי לדעת שאנו עומדים לעבור על מתכון משגע שישאיר את כולם פעורי פה! סלט חסה ועגבניות שרי עם אגוזים הוא סלט מרענן, מגוון וקל להכנה, שקל להכין אותו, ויש לו טעמים אגדיים שישאירו אתכם עם טעם של עוד. כן, הוא פשוט ממש מושלם! כל ביס של סלט זה הוא חגיגה של טעמים, צבעים ומרקמים. רוצים להפתיע את האורחים? התחילו כאן!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה מתאים
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל- 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את סלט החסה ועגבניות שרי המשגע הזה, תצטרכו את המרכיבים הבאים:
- 1 ראש חסה פריכה – כמה שיותר עלים ירוקים וטריים!
- 250 גרם עגבניות שרי צבעוניות – יש להעדיף את העגבניות מתוקות.
- 100 גרם אגוזים קצוצים – תוכלו להשתמש באגוזי מלך, אגוזי לוז או פקאנים.
- 50 גרם גבינת פטה – זה מה שייתן את הטאץ' המושלם.
- 3 כפות שמן זית – כדאי להשתמש בשמן איכותי.
- מיץ מלימון אחד – זה נותן את האיזון עם חמיצות קלה.
- מלח ופלפל שחור – לפי הטעם.
אם אתם רוצים גרסה טבעונית, תוכלו להחליף את גבינת הפטה בטופו מוחמץ. ואם אתם במקרה חסרי גלוטן, הסלט הזה הוא הבחירה המושלמת עבורכם, שכן הוא לא מכיל מרכיבים עם גלוטן!
שלבי ההכנה
אז איך מכינים את הסלט המעלף הזה? להלן התהליך:
- חתכו את עלי החסה לרצועות גסות, שטפו והניחו בסלסלה להטריף את המים.
- קיצצו את עגבניות השרי לחצאים או לרבעים, בהתאם לגודל. הצבעים המגוונים יוסיפו רעננות.
- קצצו את האגוזים באמצעות קוצץ אגוזים או בלנדר, אם רוצים להרגיש את הקר crunch.
- אם בחרתם בגבינת פטה, פיררו אותה לקוביות קטנות.
- בצנצנת קטנה, שלבו את שמן הזית יחד עם מיץ הלימון, מלח ופלפל. לא לשכוח לנער היטב!
- קחו קערה גדולה והניחו בתוכה את החסה, העגבניות, האגוזים וגבינת הפטה (אם יש).
- שפכו מעל את הרוטב וערבבו בעדינות כדי שהסלט יתכסה בכל הטעמים.
- אחרי ערבוב, קשטו את הסלט עם אגוזים נוספים על מנת להעצים את המראה.
- מומלץ להגיש מייד ולא לתת לבצל לעמוד יותר מדי.
תוספות ושדרוגים
אז עכשיו, אחרי שהכנתם סלט מדהים, נרצה להמליץ לכם על כמה תוספות ושידוגים שיעשו את הסלט אפילו יותר אגדי:
- תוספת של רבעי עגבניות מיובשות יכולה להוסיף טעם מתוק.
- אם אתם מעוניינים קצת חריף, הוסיפו פלפל ירוק חריף קצוץ.
- אפשר גם להוסיף קוביות מנגו או קיווי לקיץ! זה משגע.
- ואם אתם ממש רוצים להקפיץ את הסלט, מוסיפים כמה שעלים של בזיליקום טרי או פטרוזיליה.
שאלות ותשובות
האם אפשר לשמור את הסלט במקרר?
כן, ניתן לשמור את הסלט במקרר, אבל יש לציין שהעלי חסה יאבדו את הפריכות אם הם יישארו יותר משעה. כדי למנוע את זה אפשר לאחסן את הרוטב בנפרד ולשפוך אותו לפני ההגשה.
האם אני יכול להחליף את האגוזים בשקדים?
בוודאי! שקדים קלויים יכולים להיות תוספת מצוינת ולהעניק טעם חרפרף נוסף לסלט.
האם אפשר להכין את הסלט מראש?
אכן! אם אתם מתכננים להכין את הסלט מראש, כדאי לשמור את הרוטב בנפרד. כך הוא יתמנע מהעלים להתעכל מדי ויישמר טרי יותר.
באיזו עונה מתאים להגיש את הסלט הזה?
תשאלו את עצמכם? בכל עונה! אבל במיוחד בקיץ כשהעגבניות בשיאן, והטעמים והרעננות פשוט מתאימים.
האם הסלט הזה בריא?
בהחלט! הסלט עשיר בוויטמינים, סיבים תזונתיים ומלא בטעמים טבעיים. יש בו גם שומן טוב מהאגוזים ושמן הזית.
למה כדאי להשתמש בעגבניות שרי צבעוניות?
אלה לא רק יפות יותר בעין, אלא גם מתוקות יותר ונותנות טעם מגוון לסלט.
מה אפשר להוסיף לסלט כדי להוסיף לו מקור חלבון?
ביצה קשה, שיני חומוס או טופו יכולים להוות תוספת מעולה ולתת את מנת החלבון הנדרשת.
איך ניתן להפוך את הסלט לטבעוני?
כפי שציינו קודם, פשוט החליפו את גבינת הפטה בטופו מוחמץ או חתוך לקוביות.
איך ניתן להוסיף עוד מרקם לסלט?
פשוט הוסיפו גרגרי חומוס קלויים או קוביות אבטיח!
האם זה מתאים גם לילדים?
בכיף! אפשר לשחק עם המרכיבים, והעגבניות והאגוזים לרוב מצליחים לשבור את הלבבות של הקטנים.
אז לאחר שהתנסיתם והכנתם סלט שלא מהעולם הזה, אני ממליץ לכם לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות שלכם. תנו לחברים שלכם לטעום את עולם הטעמים הכחול הזה! ספרו לנו איך יצא ואם הוספתם תוספות נוספות שאתם אוהבים!