סלט זיתים קר – מתכון פשוט וטעים לקיץ

סלט זיתים קר – סלט אגדי שיפיל את כולם

תארו לכם את הרגע שבו אתם נכנסים למטבח ומתחילים לשאול את עצמכם: מה אני יכול להכין היום שישאיר את כולם עם פה פתוח? מהו המזון שישבור את השגרה ויוסיף קצת ניקוד לטבלה משפחתית? ובכן, היום אנחנו הולכים לגלות את סוד הקסם של סלט זיתים קר, שהוא לא רק מושלם אלא גם מדהים ופשוט ממכר! בתוך כמה דקות תיכנסו לממלכה של טעמים, חוויות ובעיקר צבעוניות שמשרה שמחת חיים על כל שולחן. הסלט הזה הוא השילוב המושלם בין זיתים איכותיים, עשבי תיבול רעננים ולימון שיתפוס לכולם את הלב. אז בואו נתחיל!

זמן ההכנה של המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הסלט הזה, חובתנו להתארגן עם רכיבים טריים ואיכותיים. בסלט זיתים קר, חשוב להשקיע בזיתים עצמי טעמים, גם אם זה אומר להתרחק מהמוצא הסטנדרטי. אז, בואו נתחיל עם הרשימה:

  • 500 גרם זיתים ירוקים (או שחורים, לפי טעמכם)
  • 1 פלפל חריף ירוק (לפי רמת החריפות שאתם מעדיפים)
  • כף פירורי לחם (לגרסה כביכול "ולגמרי" בריאה אפשר להימנע מהם)
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף כוסברה קצוצה
  • 1/2 כפית שום כתוש (לא חובה, אבל ממליצים)
  • 3-4 כפות שמן זית איכותי
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח ופלפל שחור לפי טעם

מרכיבים חלופיים

אהבתם את המתכון? רוצים לערוך שינוי קטן? לא בעיה! עולם הסלטים המופלא מאפשר לכם להיות יצירתיים. למשל:

  • לגרסה טבעונית – פשוט הוציאו את פירורי הלחם ותהיה לכם מנה בריאה לחלוטין.
  • לגרסה ללא גלוטן – הקפידו על כך שכל החומרים שאתם משתמשים בהם אינם מכילים גלוטן.
  • לגרסה חריפה – הוסיפו מעט יותר פלפל חריף או אפילו טחינה חריפה לסלט שלכם!

שלבי ההכנה

ועכשיו, אחרי שאנחנו מבינים מה נדרש, הגיע הזמן להיכנס למטבח ולהתחיל ליצור!

  1. קודם כל, אנו ניקח את הזיתים שלנו ונסנן אותם היטב.
  2. חותכים את הפלפל החריף לקוביות קטנות – ואוו, התחיל להתפשט ריח חזק במטבח.
  3. בקערה גדולה, אנו נשלב את הזיתים עם הפלפל החריף.
  4. נוסיף את פירורי הלחם, הפטרוזיליה, הכוסברה והשום – זה הזמן לשדרג את המנה.
  5. עכשיו, כל מה שנותר זה להוסיף את שמן הזית, מיץ הלימון, המלח והפלפל.
  6. נערבב את הכל יחד – אם צריך, תוסיפו עוד מלח או תיבול לפי רצונכם.
  7. הנה, סלט זיתים קר שלכם מוכן! כנסו לאחור, תנו לו כמה דקות של מנוחה כדי שהטעמים ייספגו – אבל אל תשכחו לשתף את הסוד הזה עם המוזמנים!

וזהו, סלט הזיתים המושלם מוכן! פשוט, קל והכי טעים שיש. אני ממליץ לשרת אותו לצד פוקצ’ה חמה או לחם טוב. צפוי חוויות על האש נפרדות וטובות!

שדרוגים ותוספות אפשריות

במתכון הזה אפשר לשדרג עם עוד הרבה תוספות:

  • גבינת פטה – החמיצה והתוססת שיכולה לתת נופך נוסף לסלט.
  • אוליביה/פריזאי קלוי – יוסיפו עוד ערך תזונתי וטעם למנה.
  • אגוזי לפן קצוצים – מניחים טוויסט קראנצ'י.

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הסלט מראש?

האם ניתן להשתמש בזיתים משימורים?

אפשר, אבל אני ממליץ על זיתים קפואים או בזלזינה, כי הם שומרים על הטעם הטרי יותר.

מה אפשר להוסיף לסלט כדי לתבל אותו?

תוספת של תפוחי אדמה מבושלים יכולה להוות אלטרנטיבה נהדרת למרקם נוסף.

האם הסלט בריא?

בהחלט! סלט זיתים הוא דל פחמימות, עשיר בשמנים טובים, ויכול להתאים לדיאטות רבות.

מהי המנה המשלימה המושלמת לסלט הזה?

ברווז צלוי עם רוטב בלסמי, זה שילוב שהשאיר אותנו עם טעם של עוד!

איך שמרתי על הסלט לאורך זמן?

שמרו אותו במקרר בכלי סגור – ואל תחששו לסמס חברים כשהטעמתם אותו לראשונה! המעטפת שלו נשארת רעננה.

האם אפשר להכין גרסה חריפה יותר?

בוודאי! יותר פלפל חריף, או קמצוץ של רוטב חריף אחר יעשו את העבודה.

האם אפשר לשדרג את הסלט?

כן, כמובן – ניתן להוסיף פירורי גבינת פרמזן מעל, לשדרגו לרמות חדשות.

מהי הדרך הטובה ביותר לשרת את הסלט?

הפזרו מעט על לחם פריך לצד הסלט ומעט שמן זית.

האם אפשר להחליף את הלימון בחומץ?

אופציה מצוינת! רק זכרו להקטין את הכמות כדי לא להעמיס טעמים.

זכרו – סלט זיתים קר הוא פשוט, מהיר, ובעיקר טעים! אל תהססו לשתף את המתכון הזה עם חברים או לחברים במדיה החברתית שלכם. זה הזמן שלכם להפיץ את הקסם הזה!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​