סלטים בריאים שישנו את חייך בריאותית

סלט בריא במיוחד עם קינואה וירקות צבעוניים

האם אי פעם חשתם שאתם חייבים לחדש את התפריט שלכם בעוד מנה בריאה ומרעננת? זה בדיוק הזמן להכין את הסלט המדהים הזה, שמאגד בתוכו את כל מה שצריך כדי לענג את החיך ואת הגוף! השילוב של קינואה עם ירקות טריים הופך את המנה הזו לאגדה של טעמים, צורות וצבעים, שלא תיצגו אכזבה.

זמן ההכנה: 30 דקות

רמת קושי: קל

מנות: 4-6 מנות

  • מנה מושלמת לכל ארוחה
  • נוחה להכנה ומרעננת
  • בריאות וטעימה בגישה אחת

הרכיבים הדרושים

הרי אנחנו יודעים שהאיכות היא חלק בלתי נפרד מההצלחה של כל מתכון. אז בואו נדבר על המרכיבים המדויקים שיביאו אתכם לשיאי הטעם:

  • 1 כוס קינואה (כ-250 גרם)
  • 2 כוסות מים
  • 1 קובע גזר (מגולגל) – תמיד פלאי לטעם!
  • 1 פלפל אדום – כי אין כמו האדום!
  • 1 פלפל צהוב – צבעים זה חיים!
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
  • 1 אבוקדו בשל (אם היה צריך אקסטרה ניחוח)
  • מיץ מלימון אחד – כי הכל טעים יותר עם חמצמצות מרעננת
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

האם אתם רוצים חלופות? אם תבחרו בקינואה כגרסה טבעונית או ללא גלוטן, השם של הסלט מפנה לעצמו בביטחון. אם אתם סובלים מאלרגיה לגלוטן, קינואה זו אפשרות מצוינת ולא מקריבה את הטעם והשילוב.

שלבי ההכנה

בואו נדבר על השלבים הפשוטים להכנה של הסלט המטריף הזה!

  1. שטפו את הקינואה במים קרים לפני הבישול.
  2. סירו את הקינואה עם 2 כוסות מים בסיר קטן, והביאו לרתיחה.
  3. הפחיתו את החום, כסו את הסיר, ותנו לקינואה להתבשל כ-15 דקות או עד שהמים נספגים לחלוטין.
  4. כשהקינואה מבושלת, הוציאו אותה מהחום ותנו לה להתקרר מעט.
  5. בזמן שהקינואה מתקררת, חותכים את כל הירקות – הגזר, הפלפלים, האבוקדו.
  6. כשהקינואה הקרה, ערבבו אותה בקערה קטנה עם כל הירקות הנחתכים.
  7. תמלאו עם פטרוזיליה, בצל ירוק ומיץ לימון.
  8. זלפו מעט שמן זית, תוסיפו מלח ופלפל, ותערבבו הכל בצורה טובה.
  9. ציבו את הסלט בקערה מעוצבת, ותהנו!
  10. אל תשכחו ללקק את האצבעות! זה אחד מהסלטים המושלמים שיש.

אין דבר יותר מספק מלראות את כל הצבעים מתמזגים יחד ליצירה מדהימה אך פשוטה. ככל שתשקיעו יותר בחתיכה, כך תראו את כל הצבעים מעצימים אחד את השני.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כדי לקחת את הסלט המושלם הזה לשלב הבא, תוכלו לשקול להוסיף כמה מרכיבים מגוונים:

  • גרעיני חמנייה – להוסיף קריספיות.
  • חומוס מבושל – מכתיב טעם חדש עם כל ביס.
  • יש את האופציה לתוספת זיתים קצוצים – לתוספת מליחות קלה.
  • הכנת רוטב על בסיס קיץ שלכם כמו טחינה או יוגורט.
  • מעט גבינת פטה לפינאלה עז בטעם.

שאלות ותשובות

איך אוכל לשמור את הסלט הזה? האם ניתן להקפיא אותו?

אני ממליץ על שימור הסלט במקרר למשך יומיים, בגלל הירקות הטריים. ההקפאה לא מומלצת בעקבות האפשרות שהירקות יתפרקו.

האם הקינואה בריאה?

בהחלט כן! קינואה היא מקור מצוין לחלבון, דלה בפחמימות ומספקת חומצה אמינו מלאה.

מה ניתן להוסיף לסלט כדי שיהיה יותר משביע?

תוספות כמו נקניקיות הודו או חזה עוף צלוי יכולים לשדרגו את המנה ולהפוך אותה למושלמת כהכנה עיקרית.

האם יש תחליף לירקות במקרה ואין לי חלק מהם?

בהחלט! כל ירק אחר שזמין יכול להתאים. למשל, תוכלו לבחור בזוקיני או במלפפון.

מה לעשות אם אין לי טחינה?

ניתן לאלטרנטיבה עם יוגורט או רוטב חומוס, הכל בהתאם לטעמים שלכם.

איך ניתן להפוך את הסלט לטבעוני לחלוטין?

פשוט השמיטו את הגבינה והשתמשו במיונז או רוטב אבוקדו כתחליף.

האם ניתן להשתמש בלימון סחוט במקום?

בהחלט, זה יכול להיות טעים לא פחות, רק טקסטורה עלולה להיות שונה במעט.

איזה טעמים נוספים כדאי לשלב?

אפשר לשלב למשל טעמים מזרחיים – כמון או קימל, ליצירת טוויסט נפלא.

כמה זמן המרכיבים יישמרו במקרר?

מרבית הירקות נשמרים בכשיום עד יומיים, ובמיוחד קינואה שלא מתערבת.

האם ניתן להכין את הסלט ערב קודם?

כן, זה בהחלט אפשרי! אם תעשו זאת, רק הימנעו מהאבוקדו כדי שלא יתכה.

אז זה הסלט הבריא והטעים שלנו! אני מקווה שתהפכו אותו לסלט קבוע בתפריט האישי שלכם ותשמחו את עצמכם ואת היקרים לכם. אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות, זה רק יוסיף לעונג!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​