"`html
סושי מטוגן – מתכון מהפכני!
בואו נדבר על אחת מהחוויות המדהימות ביותר שאפשר לרכוש בחיים – סושי מטוגן! מדובר במנה ממכרת ושונה מכל מה ששמעתם על סושי עד עכשיו. באמת, קשה להתייחס לסושי בצורה רגילה אחרי שטועמים את הפלא הזה. השילוב בין האלמנטים הטריים של הסושי לבין הקראנץ' הנפלא שתוספת הטיגון מספקת לגמרי טוען לכתר כמאכל המושלם.
זמן הכנת המתכון, רמת הקושי וכמה מנות זה מספיק?
- זמן הכנה: 40 דקות
- זמן בישול: 10 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנתחיל, נאחל לכם שיהיה לכם טאבלט או מחשב פתוח, כי המתכון הזה הוא לא רק טעים אלא גם מדהים לראות אותו מתבצע. אז בואו נרים את הכפפות ונפצח בעניין של המרכיבים. ככל שתשתמשו במרכיבים הטובים ביותר, כך התוצאה תהיה נעלה!
- 2 כוסות אורז לסושי
- 3 כוסות מים
- 1/4 כוס חומץ סושי
- 1/2 כפית סוכר
- 1/2 כפית מלח
- מגוון דגים נאים (סלמון, טונה, דג לבן)
- ירקות כמו אגו ו אבוקדו
- שימוש בורות נורי (אלו אלגנטיות)
- 1/2 כוס קמח תפו”א
- 1 ביצה
- 2 כוסות שמן לטיגון
מרכיבים חלופיים
אז קודם כל, אם אתם טבעונים או רגישים לגלוטן, יש לנו חדשות טובות! אתם יכולים להכין גרסה טבעונית על ידי שימוש בעדשים או חומוס במקום דגים. לסיום, ניתן להשתמש בקמח כוסמת או קמח תפו”א עבור טיגון ללא גלוטן.
שלבי ההכנה
כעת, בלי יותר מדי עיכובים, נתחיל בהכנת היצירה המהממת הזו:
- מבשלים את האורז עם המים במשך כ-20 דקות עד שהנוזלים נספגים.
- מעבירים את האורז לקערה ומערבבים יחד עם חומץ סושי, סוכר ומלח.
- ממתינים שהאורז יתקרר לטמפ' חדר.
- לוקחים דף נורי ומניחים עליו שכבת אורז אחידה.
- מניחים שכבות של דגים וירקות במרכז האורז.
- מגלגלים את הנורי בעזרת מחצלת סושי.
- חותכים את הרול לרצועות בגובה 2 ס"מ.
- מקציפים ביצה בקערה.
- מניחים את רצועות הסושי בצלחת עם קמח תפו”א.
- מעטפים כל רצועה בביצה.
- מחממים את השמן בסיר.
- מטגנים כל רצועת סושי עד שמתקבל גוון זהוב.
- מעבירים לנייר סופג והגישו עם רוטב סויה לצד!
תוספות או שדרוגים אפשריים
הנה המקום שבו אפשר לגמרי להשתולל! אפשר להוסיף רוטב טריאקי או רוטב פיקנטי כדי לשדרג את המנה עוד יותר. חושבים על תוספות ירק? כמה עלי בזיליקום עשויים להפתיע אתכם ברמות שהאף לא העלה על דעתו! ואי לכך, חתיכות פרי כמו מנגו או אננס גם מביאות טוויסט מרען.
שאלות ותשובות
איך יודעים איך לאזן בין הטעמים?
הנקודה המרכזית היא לנסות כמה שיותר דגים שונים ונפלאים, כי כל דג מביא טעם ותכנים שונים.
האם ניתן להקפיא את הסושי?
בהחלט, אך מומלץ להקפיא את רצועות הסושי לפני הטיגון, אחרת הם מאבדים את טעמם.
כמה זמן לוקח להכין את הארוחה?
כ40 דקות, וזה זמן מצוין כדי להרשים את האורחים שלכם!
מהי העצה הטובה ביותר כדי לא ליצור דבק באורז?
נסו להרטיב את הידיים עם מים בזמן שאתם עובדים עם אורז. זה מקטין את הדבקות.
האם זה מתאים למתחילים?
בהחלט! המתכון קל ופשוט להבנה.
מה אם אין לי מחצלת סושי?
כן, אפשר גם להשתמש בניילון נצמד או אפילו בסמרטוט נקי.
האם ניתן לטגן את הסושי בגריל?
כמובן, אך זה ידרוש זמן טיגון יותר ארוך ואולי לא יתן את אותו קרנץ'.
באיזה שמן כדאי להשתמש?
שמן גזר או שמן סויה הם הטובים ביותר.
איפה כדאי לרכוש את המרכיבים?
המרכיבים מצויים בכל חנות מזון בריאות, או במרכולים טובים.
האם אפשר להכין סושי ממוצרים קפואים?
כן, אם יש לכם דגים קפואים ייחודיים להציע, זוהי דרך מצוינות לחסוך זמן!
אז מה אתם ממתינים? זה הזמן להתחיל ולהכין את הסושי המטוגן המושלם! שתפו את המתכון עם החברים והמשפחה, גם הם חייבים לטעום את הדבר הזה שנקרה סושי מטוגן. אני בטוח שבפעם הראשונה שהם יצפצפו רוטב סויה על המנה, המחמאות לא יאחרו לבוא!
"`