מתכון מדהים לסושי מטוגן – חוויה חמה רותחת!
תארו לכם את השפתיים שלכם, לוקחות ביס ראשון מעדן מענג של סושי מטוגן. החוץ פריך, והפנימיות עשירה ושופעת טעמים – כל כך ממכר! התחושה שהמנה פשוט נמסה בפה, האיזון בין החמיצות, המתיקות, והמליחות, כל אלו מתערבבים יחד בחוויה של צפית בסרט בלאדמרק. זה לא סוד שסושי הוא אחד מאוכל הרחוב הכי אהוב בעולם, אך סושי מטוגן לוקח את החוויה כמה רמות קדימה! אז, בואו נצא למסע של הכנת סושי מטוגן אגדי – כזה שלא תפסיקו לדבר עליו ושתרצו לשתף בכל הפלטפורמות החברתיות!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 40 דקות
- זמן בישול: 20 דקות
- רמת קושי: בינוני
- כמות מנות: 4-5 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שאנחנו מתחילים, נוודא שיש לנו את כל מה שאנחנו צריכים על מנת להכין את הסושי המעלף הזה!
- 2 כוסות אורז לסושי
- 3 כוסות מים
- 1/4 כוס חומץ אורז
- 1/4 כוס סוכר
- 1/2 כפית מלח
- אגזים של כרוב, אבוקדו, טונה (או כל תוספת שאתם אוהבים)
- 2 כפות קמח תפו”א
- 1/2 כוס פירורי פנקו
- שמן לטיגון
כמובן שאפשר לגוון עם חומרים שונים. אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, אתם יכולים להחליף את דג הטונה באבוקדו נוסף או ירקות מחממים!
שלבי ההכנה
הגיע הזמן להיכנס למטבח ולראות כיצד אנו משיגים את כל הטעמים המדהימים הללו!
- שוטפים את האורז מתחת למים קרים עד שהמים יוצאים צלולים.
- בסיר בינוני, אנו מביאים את האורז עם המים לרתיחה ומשהים על חום נמוך למשך 20 דקות עד שהמים נספגים.
- במצק קטן, ממיסים את חומץ האורז, הסוכר והמלח על חום נמוך עד שהסוכר והמלח נמסים לגמרי.
- מוסיפים את תערובת החומץ לאורז המעורבב ומערבבים היטב כדי להשרות את גרגרי האורז בטעמים.
- מודדים רצועות של דגים / ירקות לפי ההעדפה שלכם.
- מניחים רצועת דג או ירק באורז ומגלגלים אותו בעזרת מזרן סושי, ליצירת רול ברור.
- בעזרת סכין לחתוך כל רול ל-6-8 חתיכות בגובה 3 ס"מ.
- מערבבים את קמח התפו”א עם מים ליצירת עיסה דלילה.
- משרים כל רול עיסה, ואז מגלגלים בפירורי פנקו.
- מחממים שמן בסיר לעומק של 5 ס"מ, מטגנים כל רול עד שהוא זהוב ופריך (כ-2-3 דקות).
- מניחים את הרולים המטוגנים על מגבת סופגת כדי לספוג את עודפי השמן.
- מגישים עם רוטב סויה, גיון או וואסאבי על הצד, ולגמרי אפשר ללקק את האצבעות!
זוהי הדרך האולטימטיבית להתענג על סושי מטוגן – קל מתמיד, והטעם? מדהים!
תוספות או שדרוגים אפשריים
יש לכם חשק להפתיע את האורחים עם טעמים חדשים? הנה כמה רעיונות:
- לצקת רוטב טריאקי מעל אחרי הטיגון.
- להוסיף שקדים קצוצים לפני הטיגון למרקם נוסף.
- לשדרג את הפירורי פנקו עם פתיתי פרמזן כדי להוסיף עוד טעם.
- לשקול להוסיף גזר או קישואים מגורדים למילוי – צבעוניות ומרקם!
שאלות ותשובות
מה עושים אם אין לי חומץ אורז?
לא נורא! אפשר להשתמש בחומץ תפוחים עם קצת סוכר כדי לשמור על המתיקות.
למה יש לי בעיה להגלול את הסושי?
אולי האורז יבש מדי? אם כן, כדאי להוסיף מעט מים, או אם הוא יציב מדי – להוריד קצת את הכוח בהג הרול.
איך ניתן לשמור את הסושי לשעת הצורך?
עדיף לאחסן אותו במקרר, עטוף בניילון נצמד. אך רצוי לא לאכול אותו אחרי יום.
האם ניתן לטגן עם שמן קוקוס?
בהחלט! שמן קוקוס יעניק טעם מדהים לסושי שלך.
איך יודעים מתי השמן מגיע לטמפרטורה הנכונה?
אפשר לבדוק על ידי הטמעת קצה עץ כצפוי – אם השמן מתחיל לבעבע, אז הגיע הזמן להתחיל!
האם יש לי אפשרות לעשות את זה דל קלוריות?
כמובן! אפשר לאפות את הסושי במקום לטגן, וזה ייתן טעם חדש ויתרון בריאותי.
האם ניתן להקפיא את הסושי?
כדאי להימנע מקפיאה לפני הטיגון כי הסושי יאבד מטעמו. אחרי הטיגון – זה אפשרי!
כמה זמן זה מתייבש?
כדאי להניח להם להתספג במשך כ-10 דקות על מגבת סופגת.
למה אני רואה סושי סלמון ונוזלים ככה?
זה לא נורא, פשוט משתמשים בחדשיות, לפעמים פותחים את השמן ליותר מדי חום. התוצאה היא סושי "סימן", חנפתי לפודיז!
עברתי לסטודיו ומעוניין לשתף את המתכון הזה? איך?
קל! דברו עם החברים שלכם, שתפו בדרך קלה ברשתות החברתיות והזכירו להם לשמר את המומחיות שלכם!
ומי לא יתאהב בכזה סושי מטוגן מפרגן? עכשיו אתם יודעים איך להכין מנה משגעת! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ולספר איך יצא! בקיצור, יאללה, לפנק את עצמכם!