סושי זה כשר לפסח – הפתעה לבליל הסדר!

סושי זה כשר לפסח – מתכון שלא תשכחו!

בואו נתחיל במסע קולינרי שיביא אתכם לכמה רגעי אושר! אם אתם כמו רבים מאיתנו, אתם מתכננים סריג של מאכלים לאורך כל חג הפסח והגעתם לרגע בו אתם תוהים – מה אפשר להכין שלא ידרוס את השולחן של סבתא ויחד עם זאת יהיה חדשני ומעניין? אם אתם רוצים משהו מדהים, ממכר ומשגע, הגעתם למקום הנכון! סושי זה כשר לפסח – וכאן תמצאו את המתכון המושלם. טראדישן של סבתא עם טוויסט מודרני שיגרום לכולם ללקק את האצבעות!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מנת פינוק ל-4 אנשים

הרכיבים הדרושים

כמובן שאין משהו חשוב יותר מהמרכיבים. נשמע פשוט? האמת היא שזה אגדי! נתחיל עם הרשימה שתסייע לנו לצאת לדרך המופלאה:

  • 200 גרם אורז סושי
  • 250 מ"ל מים
  • 3 כפות חומץ אורז
  • 2 כפיות סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 אבוקדו בשלים
  • 1 פרי מנגו בשלים
  • 1 כוס פרוסות דג סלמון או טונה (טרי ואיכותי!)
  • 4 דפי נורי
  • שומשום קלוי לקישוט
  • סויה מתובלת וגנגד ג’ינג’ר למי שאוהב

כמובן שיהיה אפשר לשדרג! למי מכם שצמחוני או טבעוני, אפשר להשתמש בירקות כמו חצילים קלויים או גזר קלוי.

שלבי ההכנה

עכשיו הגיע הזמן לגלוש לתוך הקסם ולהתחיל להכין את הקסם שלנו.

  1. שמים את האורז בסיר עם המים ומביאים לרתיחה.
  2. מבשלים על חום נמוך במשך 20 דקות או עד שהמים נספגים.
  3. מניחים את האורז להתקרר.
  4. במיכל נפרד, מערבבים את החומץ, הסוכר והמלח עד שהסוכר נמס.
  5. מקציפים את תערובת התיבול על האורז ומערבבים בעדינות.
  6. חותכים את האבוקדו והמנגו לפרוסות דקות.
  7. על דף נורי מניחים כף אורז ומפזרים אותו בעזרת הידיים.
  8. שמים מעל את פרוסות האבוקדו, המנגו והדג.
  9. מגלגלים בעדינות. מתחילים מהקצה הקרוב אליכם ולוחצים קלות.
  10. חותכים ל-8 יחידות בעזרת סכין משוננת.
  11. מפזרים שומשום קלוי מעל ומגישים.

כמובן שלא כל הסושי חייב להיות קלאסי. אפשר לעשות גירסאות אחרות עם רכיבים שונים. למשל, לשדרג עם טחינה מעודנת או רוטב חרדל מתוק!

שדרוגים ותוספות כיד המלך

יש לכם רעיון לשדרוג? אנא שתפו אותנו! ובינתיים, הנה כמה רעיונות:

  • רוטב חם – לאלו שאוהבים חריף, רוטב סriracha יכול לשדרג את החוויה.
  • פרוסות טופו קלוי – לתוספת של חלבון עשיר וטעם משגע.
  • ירקות מוחמצים – כמו כרוב, צנונית או גזר, יהפכו את הסושי ליותר מרענן.

שאלות ותשובות

איך אני יודע אם האורז מוכן?
אורז הסושי מוכן כשכל הנוזלים נספגים והש grains רכים. הטריק הוא לא לבשל יותר מדי כי אנחנו רוצים טקסטורה של אוורירי.

האם אפשר להכין סושי ללא דג?
בהחלט! אפשר להכין סושי עם ירקות בלבד, כמו גזר, קישוא, צנונית ואפילו חצילים. זה מושלם לחג!

מה לעשות אם אין לי חומץ אורז?
אם אין לכם חומץ אורז, אפשר להשתמש בחומץ רגיל אבל צריך להוסיף קצת סוכר כדי להתאזן בטעם.

האם הסושי בטוח לשימוש בפסח?
בהחלט! כל הרכיבים שמתוארים כאן מתאימים לפסח ואפשר ליהנות מהם ללא חשש.

האם אפשר לאכול את הסושי אחרי יום הכנה?
הכי טוב לאכול את הסושי ישר אחרי הכנה, אבל אפשר לשמור בקירור עד 24 שעות (ולא יותר) כדי לשמור על הטריות.

כמה זמן מחזיק הסושי במקרר?
סושי טרי מחזיק עד יום במקרר, אחרי זה כבר עלול לאבד מהטריות.

האם צריך להכין את כל המנה באותו זמן?
לא, אפשר להכין את האורז מראש ומשם להתקדם עם השאר. מעלף!

איך נכון לאחסן את האורז אם הכנתי יותר מדי?
אחסנו אותו בכלי סגור במקרר. לפני השימוש, אפשר לחמם אותו במיקרוגל עם מעט מים לרטיבות.

האם אני יכול להכין סושי עם אורז רגיל?
אף על פי שאפשר, התוצאה לא תהיה האיכותית ביותר. אורז סושי הוא המיוחד ומה שמעניק את המרקם הנכון.

איזה מרכיב אני יכול לשים במקום סלמון?
אפשר להשתמש בטונה, דג קוד, דג טונה או גם ירקות עבור תחליף לבחירה.

אז סיימנו עם המתכון! אם העיניים שלכם התמלאו ברעיונות, אל תהססו לשתף אותו עם חברים ולגרום להם לנסות גם. חג פסח שמח לכולם!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​