נסיכת הנילוס מטוגן: המתכון המושלם לארוחה בלתי נשכחת

"`html

נסיכת הנילוס מטוגן: מנה שאי אפשר לעמוד בפניה!

בכל פעם שאנחנו מתיישבים לאכול מנה טובה של דגים, יש משהו שמרגיש לנו שמח וחמים בלב. ובכן, כשתכינו את המתכון המדהים הזה לנסיכת הנילוס המטוגן, תגלו שהאושר לא עוצר כאן. אלא מדובר פה באחת המנות שיגרום לכם לשוב ולטפוח לעצמכם על השכם, ובצדק! זו המילה "ממכר" מכילה בתוכה את כל הטעמים האגדיים, שהופכים את המנה הזו למעלפת במסיבה, ביום שישי עם המשפחה, או סתם בצהריים בימי חול. אז הגיע הזמן שניגש להכנה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

אם נביט סביבנו, נגלה ששפע חומרי הגלם המושלמים מקיף אותנו, וניתן להכין מהם את המנה הכי טעימה שיש. זה הזמן להתרגש – קדימה נתחיל!

  • 400 גרם נסיכת הנילוס, חתוכה לסטייקים בעובי של 2 ס"מ
  • 1 כפית מלח גס
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית קימל טחון
  • 2 ביצים
  • 1 כוס קמח לבן
  • 1 כוס פירורי לחם
  • שמן זית (לטיגון)

מרכיבים חלופיים

נוסף למתכון המדהים הזה, ניתן גם לשדרג אותו עם אפשרויות שונות. לדוגמה, אם אתם צמחוניים, תוכלו להמיר את נסיכת הנילוס באבו-שקשוקה טופו. אה, וגם לסובלים מאלרגיה לגלוטן – תחליפו את הקמח הקלאסי בקמח תפו”א או בקמח רישיים. פשוט ומשגע!

שלבי ההכנה

וכעת אנחנו נוגעים בהכנה עצמה, שם קורה הקסם! תכינו את עצמכם למנה שאי אפשר להפסיק לאכול!

  1. מניחים את הנסיכת הנילוס בקערה ומוסיפים את המלח, כמון, פפריקה וקימל. טובלים את הסטייקים בתערובת ומשרים כ-10 דקות.
  2. מניחים קמח, ביצים ופירורי לחם בכלי נפרדים.
  3. מבעירים מחבת עם שמן זית על חום בינוני.
  4. כשיש כמות שמן מספקת, טועמים את השמן עם פיסת לחם. אם עולה בעבוע, אפשר להתחיל לטגן.
  5. מעבירים כל סטייק של דג בתורו לקמח, לאחר מכן לביצה ולבסוף לפירורי לחם. מוודאים שהדג מצופה היטב.
  6. מטגנים את הסטייקים לגבוהות של כ-3-4 דקות מכל צד, או עד שהם מקבלים צבע זהב ומיליונים שמחה.
  7. מניחים את הסטייקים המטוגנים על נייר סופג כדי לספוג עודפי שמן.
  8. מגישים חם עם רוטב טחינה או יוגורט. "ללקק את האצבעות!"

תוספות ושדרוגים אפשריים

כשתתכוננו עם הנסיכה שלכם, אל תשכחו לחשוב על תוספות ואפשרויות שדרוג. אפשר להוסיף פטרוזיליה קצוצה כדי לתת דרמה נוספת, סלט ירוק טרי כדי ליצור איזון עם הטיגון, ואפילו רוטב תאילנדי חריף אם אתם מרגישים חתרנים.

שאלות ותשובות

מה עושים אם אני לא אוהב דגים?
ניתן להכין את המתכון עם פילה עוף במקום דג. שימו לב שהזמן ידרוש הסתגלות.

האם המתכון מתאים לאירועים?
מומלץ מאוד! טעם עדייו ייגרום לאורחים להרגיש כמו בגן עדן!

האם אפשר להכין את הדג מראש?
כן, בהחלט אפשר להכין את הדג ולטגן אותו זמן קצר לפני ההגשה. ממולץ לשמור אותו במקפיא עד לנקודת הטיגון.

האם המתכון בריא?
כמובן. אם מטגנים בשמן זית ומקפידים על פרופורציות, הדג מהווה מקור מצוין לחלבון.

באיזה רוטב אפשר לגרום למנה להיות עונתית?
אם אתם אוהבים קומפוטים, זה זמן מצוין להכין רוטב מעונן מפרי כמו אננס או רימונים. יוצא טעים!

מה עושים אם אני רוצה משהו דל פחמימות?
העדיפו את הטיגון במחבת ללא קמח משימוש והשתמשו בשמן קוקוס.

האם אפשר להכין את זה על גריל?
בוודאי! אפשר להכין סטייקים על הגריל ולאחר מכן להגיש עם רוטב יוגורט מרענן.

כיצד לדעת אם הדג מוכן?
נשארו דקות נוספות, נכון? ברגע שיוצאת ריח מטריף מהדג והוא משנה צבע וזהוב, כבר אפשר למזוג!

האם הילדים יאהבו את המנה?
חשבו על זה. דג חם, חריץ פריך וטעמים משגעים – הילדים בטוח יגלו חיבה עם נשיקות!

למה אני צריך להשרות את הדג?
השריית הדג בחומרים תרפא אותו ותחזק אותו מבחינת טעמים, כך שיהיה אגדי ונפלא.

אם אהבתם את המתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות ולספר לחברים שלכם! שתפו בהצלחותיכם ותזכו לתשואות!

"`

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​