מתכוני אוכל שיגרמו לכולכם להתמכר לטעמים!

מתכון לשקשוקה מדהימה עם חביתה עגבניות ואבוקדו

מה אתם חושבים על מנה שתשאיר אתכם עם טעם של עוד? שקשוקה היא לא סתם מנה, היא כזו שמחברת אותנו לבית, לשולחן המשפחתי, ולזכרונות של ארוחות שישי. אין דבר ממכר יותר משקשוקה איכותית, מלאה בטעמים ובצבעים, ששולחת ידיים ללקק את האצבעות. עם נגיעות של אבוקדו ועשבי תיבול טריים, המנה הזו תציב אתכם במרכז הבמה של כל אירוע חברתי. ולא מיותר לציין – היא פשוט מושלמת בכל שעות היממה!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

בשקשוקה הזו נשלב את הטוב ביותר שיכול להיות. הרבה אנשים מכינים שקשוקה בדרכים שונות, ואני משוכנע שהמתכון הזה יהיה מעניין ומעניין במיוחד. אז מה נדרש לנו:

  • 4-5 עגבניות גדולות ומוצקות, קלופות וקצוצות
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • 1 בצל קטן, קצוץ
  • 1 פלפל ירוק חריף, קצוץ (ואם אתם מעדיפים, אפשר להשאיר אותו מחוץ למתכון)
  • 2 ביצים טריות
  • 1/2 כוס חלבון אבוקדו, מעוך
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כמה עלי בזיליקום או פטרוזיליה לקישוט

לגרסה טבעונית, תוכלו להמיר את הביצים במשקה סויה למיוחד שמתאים לבישול. ואם אתם מחפשים גרסה ללא גלוטן, מתכון זה מצוין כמות שהוא – הכל טבעי ובריא!

שלבי ההכנה

המשיכו לקרוא לגלות איך אנחנו ניצור את היצירה הקולינרית הזו.

  1. חתכו את העגבניות וצרו מהם רוטב עם ערבוב של בצל קצוץ ושמן זית במחבת עמוקה.
  2. חממים היטב עד שהנוזלים יתאדו והעגבניות יתמזגו למעין רוטב סמיך.
  3. מוסיפים את הפלפל החריף אם רוצים, ומפזרים מלח ופלפל לטעימה.
  4. יוצרים חור קטן בעגבניות ומוסיפים בו את הביצים.
  5. מבשלים על חום נמוך עד שהקצוות מתייצבים אך חלמון נשאר נוזלי.
  6. מוסיפים את החלבון אבוקדו מעל את השקשוקה המקפיצה.
  7. מעטרים בעלי בזיליקום או פטרוזיליה.
  8. הגישו חם עם פיתה לצד!

עכשיו, כל מה שנשאר זה להיכנס למטבח, להוציא את הסינר, ולהתחיל ל создавать את השקשוקה הזאת!

תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון

אפשר להוסיף גבינת פטה על השקשוקה כדי לקבל טעם בול, או לבשל אותה יחד עם תרד טעים. תוספות של זיתים שחורים מבושלים יחד עם השקשוקה, ידגישו את החמיצות ויביאו למנה ערך מוסף. הכינו את השקשוקה עם רוטב פפריקה חריף, או אפילו קמצוץ של קינמון להפתעה! גם חלה טרייה יכולה להיות מחממת לנשמה ולצחוק עם השקשוקה הזו.

שאלות ותשובות

מה הסוד לשקשוקה מוצלחת?
 הסוד הוא בלעבוד עם עגבניות טריות ואיכותיות. אל תחששו להוסיף תיבול משמעותי שיתן לטעמים להתבטא.

האם ניתן להכין שקשוקה מראש?
 לגמרי! ניתן להכין את הרוטב מראש ולשמור במקרר. כשתרצו לקפוץ על המנה, פשוט לחמם ולהוסיף ביצים.

האם שקשוקה מתאימה לארוחת בוקר?
 בהחלט! זה מאכל מצוין לשבת בבוקר, סגנון של "בוקר טוב" פנינה!

מה הכי כיף בשקשוקה?
 לקחת את הפיתה, לשאוב רוטב עגבניות, והכי טוב זה להתפנק בכל ביס!

האם אפשר להגביר את החריפות?
 כמובן! פשוט הוסיפו עוד פלפל חריף או רוטב חריף לתוך הרוטב.

למה לא כדאי לקנות שקשוקה מוכנה?
 כי הבית שלכם יוכל לבקש את השקשוקה הכי משגעת! הגעתם למקום הכי טעים שיש!

מה אפשר להגיש עם שקשוקה?
 פיתות, חלות או אפילו סלט טעים בצד יכולים להשלים את המנה.

מה לעשות אם יש לי אורחים?
 הרשו להם לעזור בהכנה! זה מאוד מהנה והאווירה תתמלא בשמחה.

במה שקשוקה שונה ממאכלים אחרים?
 הרוטב המוצלח והבורדוס המגעים הופכים אותה למיוחדת וטעימה במיוחד.

איך מאחסנים שקשוקה שנותרה?
 שימו אותה בקופסה סגורה במקרר, ותהנו ממנה ימים אחרי.

אז קדימה, סיימו את המתכון, שימו לב שאתם משתפים את השקשוקה המדהימה ברשתות החברתיות, כי מתכון כזה לא שוכחים! שתפו עם חברים וחיות חתול, ותנו גם להם לטעום את הטעמים המהממים!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​