"`html
מתכונים קלים ומהירים לארוחת ערב
נשמע מוכר? שעת ערב מתקדמת ואתם חשים רעב נורא, אך כבר כואבים לכם הידיים מהכנת כל ההכנות, ואין לכם כוח לחשוב על מתכון מורכב ומסובך. הגעתם למקום הנכון! במאמר הזה אנו מציעים לכם מספר מתכונים קלים ומהירים, שלא רק שימלאו את הבטן שלכם, אלא גם יגעו בלבכם. כי איזה ריח מעלף של אוכל ביתי יכול לבלוט בביתכם!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כאן אנו נכנסים לעבודה! כדי להכין את המתכונים הקלים והטעימים שלנו, נצטרך את הרכיבים הבאים:
- 400 גרם חזה עוף – עדיף טרי ומדהים
- 1 בצל גדול – חתוך דק
- 3 שיני שום – כתושות
- 1 פלפל אדום – חתוך לרצועות
- 1 קישוא – חתוך לקוביות
- 2 כפות רוטב סויה – לקצת טעמים אגדים
- 2 כפות שמן זית – לתיבול משגע
- מלח ופלפל – לפי הטעם האישי שלכם
אפשר לשדרגו עם ירקות לפי העדפתכם – גזר, ברוקולי או כל ירק אחר שתרצו להוסיף. והכי טוב? זה יכול להתאים גם לצמחונים! פשוט תשאירו את העוף והוסיפו יותר מהירקות האהובים עליכם.
שלבי ההכנה
עכשיו הגענו לשלב המעניין באמת – ההכנה. בואו ניגש לעבודה ונכין יחד את המנה המושלמת!
- מחממים שמן זית במחבת גדולה על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שיתגלה ריח מדהים.
- מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים דקה נוספת.
- מוסיפים את קוביות חזה העוף ומטגנים עד שהן משחימות מכל הצדדים.
- כשהעוף כמעט מוכן, מוסיפים את פלפל ואי-כמה ירקות נוספים שהכנתם.
- מתבלים ברוטב סויה, מלח ופלפל, ומערבבים יחד כדי שהטעמים יתמזגו.
- בישול נוסף של כ-5 דקות עד שהעוף יהיה מוכן בצורה מושלמת.
- מגישים חם ומעלים טעמים!
ככה קל ופשוט! עכשיו אתם יכולים ללקק את האצבעות ולהרגיש את הניחוחות המדהימים שעוטפים אתכם.
תוספות ושדרוגים אפשריים
רוצים לשדרג את המנה? אתם יכולים להוסיף מסמכים כמו: גרגרי חומוס קלויים מעל או להשתמש בעשבי תיבול כמו פטרוזיליה, לקצת רעננות.
מאקו קדרה של אורז או פסטה לצד המנה והכנתם ארוחה משגעת. ומה לגבי טחינה? היא תוסיף את הטעמים הבריאים שתמיד רציתם!
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בעוף קפוא?
לא מומלץ, אבל אם אין לכם אפשרות אחרת, אפשר להשתמש אך יש להפשיר אותו היטב ולאפות לתיבול אחיד.
מה אפשר לעשות עם שאריות?
לאכול תוך כמה ימים, לשים בסלטים או להכין מנות חדשות כמו תבשילים להחזיר את הטעמים.
האם אפשר לשדרג את המנה לגם דלת פחמימות?
כמובן! אפשר לקנות נודלס קישואים במקום פסטה והמנה תצא גם בריאה וגם טעימה.
האם אני יכול להשתמש בירקות אחרים?
בוודאי, כל ירק האהוב עליכם מוסיף חיים למנה ומוסיף רעננות.
איך לטפל בהכנסת טעמים יותר חריפים?
אם אתם בעד חריף, להוסיף מעט צ'ילי או ס sambal olek יעשה קסמים!
האם המתכון מתאים לילדים?
בהחלט! הוסיפו קוביות קטנות של עוף והקפיצו יחד עם ירקות, וזה יהיה פשוט מושלם עבורם.
באיזו טמפ' לשרוף את העוף?
מומלץ על חום בינוני, כך שאתם לא מקבלים עוף יבש.
האם המתכון מתאים ליום ששי?
לגמרי! זה מהיר ומושלם לשישי בערב, תעשו לעצמכם חיים קלים ולאורחים שלכם יתרון!
באיזה רוטב אפשר להשתמש במקום רוטב סויה?
אפשר להשתמש ברוטב צ'ילי מתוק או ברוטב בוטנים, ומרגישים את השדרוג המיידי!
האם ניתן להחליף את עוף בטופו?
בהחלט! טופו ייתן טעמים נפלאים והמנה תהיה גם צמחונית וגם בריאה.
האמת היא שאתם לא צריכים להיות שפים קלאסיים כדי להכין תודה מעוררת תיאבון. אם אהבתם את המתכון אז שתפו אותו עם חברים שלכם ברשתות החברתיות, מי יודע מי ימצא השראה ויירצה להכין את זה אצלם בבית!
"`