מתכונים לפסח שאפשר להקפיא ולאכול בכל זמן

מתכונים לפסח שאפשר להקפיא

מה אתם חושבים על מנה של מַעַדָּן לפסח שאפשר להכין מראש ולשמור בהקפאה? זה כמו להיכנס לחלל של אגדה קולינרית! מנה טעימה שממתינה לכם בכל עת, כמו חברי נפש בקיץ החם. אחרי כל החגיגות והמאכלים הכבדים, לפעמים פשוט צריך נינוחות ואוכל שידאג לנו גם אחרי סיום החג. אז מתכונים כאלה הם כמו מתנה – הם מכינים אותנו לקראת כל מצב שישליך עלינו אתגרים בסדר יום.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל-8 מנות

איזה מתכון מעניין הכנו לכם היום? מדובר במתכון של קנלוני ממולאים בעוף ובגבינות, שלא רק מלא טעמים, אלא גם משגע את החושים. הפסטה העשויה בעבודת יד מתמזגת בצורה מושלמת עם המילוי שמימולא בגבינות ולא רק זה, אלא אפשר להקפיא את המנות הנותרות לאחר החג. זוהי מנת ניחום רוח מושלמת שגם אחרי שבועיים נהניתם מההכנה שלה, יישאר לכם טעם של עוד.

הרכיבים הדרושים

  • 500 גרם קנלוני
  • 600 גרם חזה עוף טחון
  • 200 גרם גבינת ריקוטה
  • 100 גרם גבינת פרמזן, מגוררת
  • 1 ביצה
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כוס רוטב עגב tomatoesה
  • שום קצוץ
  • מלח ופלפל לפי הטעם

ומאיזה סיבות זה מתכון כל כך מדהים? קודם כל, החלבונים המומלצים יוצרים שילוב קלאסי של טעמים. גבינת הריקוטה היא גבינה אוורירית שנותנת למנה איזון מושלם ושפע של נימוחות. נוסף על כך, מדובר במתכון קל שניתן להכניס אותו לתפריט הבריאותי בקלות רבה. ואם אתם רוצים לגרסה טבעונית, אפשר להחליף את החלבונים בחומוס, הכל שכח שצריך להוסיף טעמים למעלה.

שלבי ההכנה

  1. מוסיפים את חזה העוף הטחון למחבת עם מעט שמן זית ומטגנים עד שהעוף משנה צבעו.
  2. מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים לכלל שבועות.
  3. מעבירים את התערובת לקערה ומניחים לה להתקרר.
  4. מעבירים לתערובת הגבינות את גבינת הריקוטה והפרמזן.
  5. מוסיפים את הביצה והפטרוזיליה הקצוצה ולוחצים עד שהתערובת תהפוך לאחידה.
  6. ממלאים את הקנלוני בתערובת המילוי.
  7. מניחים רוטב עגב tomatoesה בתחתית תבנית אפייה.
  8. מסדרים את הקנלוני הממולאים בתוך התבנית ובוזקים עליהם עוד רוטב.
  9. מכסים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות במשך 40 דקות.
  10. מעבירים לתבנית המגש ושומרים לכמה שעות או מסננים את הקנלוני לאחר ההקפאה.

אה, וכמובן, יש גם המון דברים שאפשר להוסיף למנה אם אתם רוצים לייצר גרסה אישית! למשל, אפשר לשים בתערובת המילוי ירקות קצוצים דק או להוסיף קצת תבלינים כמו קימל או כמון שיביאו עוצמה נוספת. אל תשכחו לספר לי איך זה יצא!

תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון

  • הוספת עלי תרד או בולגרית לתוספת צבע וטעם.
  • ניתן להשתמש בשעועית שחורה במקום עוף בכדי להתאים לטבעונים.
  • רעיון מעולה הוא להוסיף ביצת עין על הקנלוני לפני ההגשה.
  • לגרסה חריפה אפשר להוסיף פפריקה חריפה לתערובת המילוי.

המנה הזו היא באמת אלטרנטיבה אגדית לשולחן החג, ותמיד יש מקום למנות נוספות! תיהנו מההכנה ומההתנסות, ואם אתם רוצים לדעת עוד טיפים או לשאול על טכניקות נוספות שמיועדות למאכלים, אני כאן בשבילכם!

שאלות ותשובות

מאיזה סוג רוטב מתאים? רוטב עגב tomatoesה הוא פתרון קלאסי, אתם יכולים גם לנסות רוטב פסטו.

האם ניתן להכין את המנה בלי ביצים? אתם יכולים להשתמש בתמציות כמו טחינה או חומוס על מנת לקשור את המילוי.

אילו תוספות אפשר להוסיף לקנלוני? תוספות כמו פטריות, קישואים או פורצ'יני נותנות עניין ופריכות.

כמה זמן אפשר לשמור את הקנלוני בהקפאה? הקנלוני יכולים להחזיק מעמד בהקפאה עד 3 חודשים.

האם ניתן לחמם את הקנלוני במיקרוגל? בהחלט, אבל טיפ קטן – חימום על טמפרטורה נמוכה ייתן יותר אוויריות.

מה לגבי אפשרויות ללא גלוטן? ישנן פסטות מחומרי גלם מבוססי תפו”א או קטניות שמתאימות גם לנמנעים מגלוטן.

איך לדעת אם יצרנו קנלוני איכותיים? טעם המילוי והקריספיות של הפסטה – אם זה נמס בפה, אתם מה זה על המסלול הנכון.

אפשר לשלב טעמים נוספים למילוי? כן! האמת שגבינות כמו גבינת מוצרלה נותנות טוויסט מדהים.

באיזה תבלינים כדאי להשתמש? תבלינים כמו אורגנו, בזיליקום וזרעי פשתן מוסיפים תיבול מקצועי.

מתי כדאי להגיש את המנה? מתאים להגשה בכל אירוע חגיגי או סתם לארוחת ערב משפחתית מפנקת!

אני מזמין אתכם לשתף את המתכון הזה עם חברים וליצור חג מתוק במיוחד בעזרת אז אני מאחל לכם חג שמח מלא בטעמים ובמצבים מדהימים!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​