מתכון שיבולת שועל במיקרו – הדרך המהירה והטעימה להתחיל את היום
דמיינו את הבוקר המושלם. השמש זורחת, ריח הקפה מתפשט בכל הבית, ובמרכז כל הטוב הזה, יש לכם קערת שיבולת שועל חמה ומפנקת. מה אם הייתי אומר לכם שעם כמה מרכיבים פשוטים וזמן הכנה של פחות מ-5 דקות, תוכלו להכין ארוחה מעולה שתספק לכם את כל מה שאתם צריכים כדי להתחיל את היום בכוח ובאנergy? נשמע מדהים, נכון? אבל זה עוד לא הכל, מדובר גם במתכון שממכר, משגע, ועל ממש לא אפשרי להפסיק ללקק את האצבעות אחרי ומכולם הם מדברים על כך שהם הכי טעימים שיש!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 5 דקות
- רמת קושי: קל מאוד
- מספק: 1-2 מנות
שיבולת השועל היא אחת מהקטגוריות הבריאותיות שאתן רוצות להכניס לתפריט היומי שלכם. היא עשירה בסיבים תזונתיים, מסייעת לבריאות הלב ומומלצת גם לסוכרתיים. כך שאם חשבתן לאכול אוכל בריאותי אך טעים, זה הזמן להקשיב ולהכין אותו!
הרכיבים הדרושים
- חצי כוס שיבולת שועל מלאה
- 1 כוס מים (או חלב לפי המון טעמים)
- טיפת דבש או סוכר חום (אם רוצים מתיקות)
- פירות קיץ: בננה/תפוח/פירות יער
- אגוזים קצוצים (כמו אגוזי לוז או שקדים)
- קינמון לפי הטעם (כמובן!)
אם אתם רוצים לגוון את המתכון, אפשר להוסיף גם שוקולד צ׳יפס, חמאת בוטנים או אפילו חלב קוקוס שיתן טוויסט מיוחד על הטעמים והמרקם. ומה עושים אם מישהו בבית רגיש לגלוטן? לא בעיה! פשוט עברו לשיבולת שועל ללא גלוטן.
שלבי ההכנה
ובכן, הגיע הרגע לחפש את המיקרו וליהנות מהפשטות של המתכון הזה. אל תדאגו, אנחנו לא ננסה להרכיב רקטות אלא רק להכין אוכל!
- במקרוגל נניח את השיבולת שועל ביחד עם המים או החלב בקערה מתאימה.
- נמיר את הכוח על המיקרו ונבחר זמן של 2-3 דקות (תלוי בעוצמת המיקרו שלכם).
- אחרי הזמן, נוציא את הקערה (בעדינות! כי היא תהיה חמה מאוד).
- נוסיף את הדבש, הפירות והאגוזים, ונערבב היטב.
- אתם יכולים להוסיף גם קינמון מעל, וליהנות מריח המושלם שמציף את המטבח!
תוספות ושדרוגים אפשריים
מתכון זה הוא כאמור בסיס, ובכלל, יש כל כך הרבה דרכים לגוון אותו. אפשר להוסיף טעמים שונים כמו קקאו טהור לשוקולדנטי, או לתבל באמצעות עשבי תבלין אישיים שמעניקים לכם את הנגיעה האינדיבידואלית והאהובה עליכם. אפשר לשדרג אותו עם פרוסת בננה מעל, או עם יוגורט פרוביוטי שמעשיר את הערך התזונתי.
שאלות ותשובות
והנה שאלות שאפשרו לכם להבין את המנה טיפה טוב יותר:
האם אפשר להכין את זה בלי מיקרו? הלא מאוד! אפשר לבשל גם בסיר קטן על הכיריים. פשוט הכניסו את שיבולת השועל עם מים לסיר והביאו לרתיחה, ואחרי זה להנמיך את הלהבה ולבשל 4-5 דקות.
מה ניתן להוסיף לשיבולת השועל? יש המון אופציות כמו סוכריות קשות, אגוזי מלך, פירות יער, תמרים, ובחלקם הוספתי גם "ממתיקי על" כדי להרשים את האורחים.
האם זוהי ארוחה בריאה? בהחלט! שיבולת השועל היא מקור מצוין לסיבים תזונתיים ולמרכיבים המועילים לגוף, כמו גם לשמירה על רמות סוכר תקינות בדם.
אילו סוגי חלב אפשר להשתמש? תוכלו להשתמש בחלב מפרות, חלב שקדים, חלב סויה, או אפילו חלב קוקוס – כל אחד מהם ייתן שתי טעמים נהדרים.
כיצד ניתן לשמור על שיבולת השועל למשך ימים רבים? אפשר להכין מראש ולשמור במקרר, ולחמם בכל פעם מחדש (במיקרו או בכניסה לכיריים).
האם זה מומלץ לילדים? כמובן! מתכון מדהים זה יכול להיות ממש אגדי עבור הילדים שלכם, עם מתיקות ושילובים שאפשר לשחק עם האוהבים.
כמה קלוריות יש בשיבולת השועל? כוס שיבולת שועל מלאה מכילה כ-150 קלוריות, וזה לא כולל את כל התוספות שתרצו להוסיף!
מה המילה הכי מתאימה לתאר את זה? הכי טעים שיש, חברים!
האם זה יהיה דל פחמימות? יש גרסה דלת פחמימות בשימוש בשיבולת שועל שטופה – היא גם טעימה ומשגעת!
איך אני יכול לשדרג את זה לעונת החורף? הכינו את השיבולת בחלב חם עם חנות תבלינים טובות כמו לחם זנגביל או תיבול של קורדמום!
כמובן, שהמתכון הזה הוא לא רק למי שרוצה להתפנק בבוקר, אלא לכל אחד ואחת מכם שרוצים לנסות להכין משהו חדש ומרגש!
אז אם נהניתם מהמתכון, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ומשפחה. אין כמו לשתף משהו חדש שמעלה חיוך על הפנים. עלינו להזכיר שגם הבריאות שלנו חשובה לא פחות מהטעמים!