קציצות עוף עם אפונה ברוטב צהוב
דמיינו את זה: אתם בבית, ריחות נפלאים מתפשטים באוויר, והלב שלכם מתמלא בחמימות ובאהבה. קציצות עוף עם אפונה ברוטב צהוב הן אחת מהמנות האלה שמחזירות אותנו לבית של סבתא, לבית של אמא, עם טעמים שמזכירים לנו מה זו ארוחת ערב משפחתית. המנה הזו היא ממש מדהימה! כשאני מכין קציצות עוף ברוטב הזה, אני יודע שסוף סוף יושבים סביב השולחן חברים או משפחה, וכולנו ממתינים לשיחה טובה עם אוכל טעים לידנו. תכינו את השולחן, כי אנחנו בדרך למה שהופך את הארוחה למושלמת!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ונתוני המנה
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מגישים ל: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
כמו בכל מתכון, גם כאן כללנו רכיבים עליהם כדאי לדבר. כל רכיב משחק תפקיד חשוב בכל ביס שאנו נוטלים, ולכן חשוב להקפיד עליהם. קציצות עוף שלנו טעימות ומלאות בטעמים, והאפונה מוסיפה את כל הנפלאות. אז הנה הם:
- 500 גרם עוף טחון (כמובן אפשר לשדרג לילה שלם עם שאריות עוף מבושל)
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 1 ביצה
- 50 גרם פירורי לחם (יש גם גרסה ללא גלוטן)
- 1 כוס אפונה קפואה
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום קצוצות
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כוס מים
- 1 כף מיץ לימון
- 1/2 כפית כורכום
אם יש לכם אלרגיות או שאתם רוצים לשדרג את המנה, אפשר לשקול להשתמש בעוף אורגני, או לערבב בין חומרים שונים כדי להגיע לטעמים שאתם אוהבים. אפשרויות חלופיות הן להפוך את המנה לטבעונית באמצעות טופו טחון או צמחי אחר. הולי תפוחי אדמה! זה באמת מדהים!
שלבי ההכנה
בשלב זה, אנחנו נפרוס לעדויות את כל השלבים בצורה פשוטה וברורה. הכנת קציצות עוף היא לא רק מהנה, אלא גם מתכון כמה שיותר מפנק. רוצים לדעת איך עושים את זה? בואו נתחיל!
- בו בזמן, מחממים שמן זית במחבת על חום בינוני.
- מטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא רך ושקוף.
- מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים עד שיתחיל להבעבע.
- מעבירים את התערובת לקערה גדולה ומניחים לה להתקרר.
- מוסיפים את העוף הטחון, הביצה ופירורי הלחם לתערובת.
- מתבלים במלח, פלפל ושאר התבלינים.
- מעבירים אנרגיה וערבבים היטב עם הידיים או בעזרת כף.
- בוחרים מהחומר ויוצרים קציצות באורך של כ–3 ס"מ.
- שמים את הקציצות על צלחת ומניחים להן להתייצב כחמש דקות.
- מוסיפים את האפונה הקפואה לתוך רוטב בעזרת המים, כורכום ומיץ לימון.
- מעבירים את הקציצות לרוטב ומבשלים כחמש עשרה דקות על חום נמוך.
- מגישים חם עם אורז, פירה או כל דבר שיבוא לנשמה.
עכשיו אחרי שהקציצות בושלו ברוטב הצהוב, כל מה שנשאר זה רק לשבת, לטעום ולהרים כוס לחיים! לאורחים!
שדרוגים ותוספות אפשריים
שדרוגים? היו מתים למרוח את זה על פיצה! תוספות זה משהו שיכול להשפיע על החוויה שלנו עם המנה. אתם רוצים לגוון? תוסיפו גבינת פטה מעל הקציצות או עשבי תיבול קצוצים כמו פטרוזיליה או טימין לתערובת העוף. אפשר להכין לצידן גם סלט ירוק מרענן, עם קוביות אבוקדו, טחינה ומעט מיץ לימון. זה פשוט משגע!
שאלות ותשובות
האם אפשר להחליף את העוף בשום דבר אחר?
כמובן! אפשר להשתמש בטחון הודו, טופו או אפילו עשבי תיבול קצוצים. כל אחד מהם יכול להוסיף טעמים שונים למנה.
כמה זמן אפשר לשמור את הקציצות במקרר?
מומלץ לשמור אותן במקרר עד שלושה ימים. אם תרצו, תוכלו גם להקפיא אותן הצלחה וכן להפשיר כשצריך!
באיזה רוטב צריך להשתמש?
אני משתמש ברוטב שמאפשר לקציצות להיות טעימות פי מיליון. סוגי הרוטב יכולים להיות מגוונים, אך פה בשימוש שלנו חשוב להדגיש את כורכום, שנותן קסם לצבע!
מה הכי מתאים לצד המנה?
רוטב צהוב הזה מתמזג נפלא עם אורז לבן, פירה או אפילו מנת פסטה. הרוטב עצמו מלווה היטב עם לחם פריך!
האם זה מתאים לילדים?
כן, ילדים בדרך כלל אוהבים קציצות. תרגישו חופשי להוסיף רסק עגבניות או גבינה מעל כדי להפוך את המנה למושכת ונעימה יותר.
האם אפשר לתבל את הקציצות?
כמובן! ניתן להוסיף תבלינים כמו כמון או קורט צ'ילי לתוספת של חריפות. טעמים שלכם!
כמה קציצות יוצא מהמרכיבים?
כחמש-שש קציצות נדיבות יוצאות מהמתכון הזה. זה תלוי בגודל של הקציצות שאתם מכינים.
האם אפשר לשנות את הקטניות ברוטב?
נכון! אפשר לשלב פטריות קצוצות, גזר קצוץ או אפילו חריף. טעמים חדשים יכולים להפתיע אתנו!
מה כדאי לראות שאכפת למצוא מתכון דומה?
להתפרע מכאן! כמו קציצות בשר או טבעוניות, כאלה עם תבלינים שונים או צבעונים. הכל פתוח!
מה גורם לרוטב להיות כל כך טעים?
המפתח הוא השילוב בין כורכום, שמן זית ורוטב זהב. כולם יחד עובדים בהרמוניה מצוינת!
עכשיו שאתם מוכנים, הזמן בבקשה לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם, לנסות עליו אלטרנטיבות ולצפות לשיחת שולחן טובה עם מנה לא רק טעימה אלא גם מדהימה!