מתכון פשוט לפלפל שיפקה טרי שיפתיע אתכם

פלפל שיפקה טרי – המנה המושלמת שלא תפסיקו לפנטז עליה!

בואו ונפתח את העניין עם פלפל שיפקה טרי, ממש כמו שנסעתי עם חברים לשוק המקומי ובין כל הירקות והפירות הצבעוניים, פתאום ראיתי את הפלפל הזה. היה לי קשה לעמוד בפני מוחו הקסום! הוא היה אדום, פריך, מדהים וגרם לי לחשוב מיד על כל מה שאפשר להכין איתו. ובכן, היום אנחנו מתכוונים לגלות את הקסם שצופן בתוכו שיפקה, הרבה יותר מהעניין הפשוט של ירק – זה הוא ₪ממכר, משגע ואגדי!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את המנה המדהימה הזו, נצטרך כמה מרכיבים כוכבים. כל אחד מהם מוסיף טעם, צבע ואופי. אז הכינו את עצמכם!

  • 4 פלפלי שיפקה טריים, פרוסים לעיגולים מתוקים
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • 1 בצל סגול, פרוס דק
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 2 כפות חומ balsamic (או לימון טרי)

ובכן, אם אתם רוצים לגרסה טבעונית של המנה, פשוט תחליפו את שמן הזית בשמן קוקוס, זמינים בכל חנות מוצרים טבעיים, ותהנו מכמויות נוספות של אבות מזון!

שלבי ההכנה

עכשיו, הגיע הזמן להתחיל בהכנה! עקבו אחרי ההוראות בקפידה, ותראו איך הכל מתחבר למחשבה קסומה.

  1. נחמם את שמן הזית במחבת על חום בינוני.
  2. נוסיף את הבצל הסגול ונבשל עד שיתרכך, בערך 3 דקות.
  3. נוסיף את הפלפלים ונתבול אותם איזה 7-8 דקות, עד שיתחילו להשחים.
  4. נתבל במלח ופלפל שחור ונערבב היטב.
  5. כשהפלפלים רכים ונעימים, נכבה את האש.
  6. נוסיף את החומ balsamic או הלימון ונערבב שוב.
  7. לפני ההגשה, נפזר את הפטרוזיליה הקצוצה מעל.

ועכשיו, כשסיימנו את ההכנה, אתם תרגישו כאילו עולמכם התפוצץ בטעמים! זה הזמן להיות גאים ביצירה שלכם ולהתענג עליה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

ניתן לשדרג את המנה הזו בכל כך הרבה דרכים! אם אתם אוהבים טעמים חזקים יותר, אפשר להוסיף שום כתוש או אפילו קמצוץ של צ'ילי לוהט. רוצים לעשות זאת בריא יותר? הוסיפו כרובית מאודה או קישואים חתוכים לקוביות לארוחה מלאה ואוורירית. ושלא נשכח גבינת פטה מפוררת מעל – זה פשוט מושלם!

כמו כן, המנה הזו מתאימה גם למילוי פיתות או להכנה כמילוי לפשטידה. חלקו עם חברים ופשוט תהנו מהשיחות והצחוקים של האכילה!

שאלות ותשובות

האם ניתן לשמור את המנה במקרר?

כמובן! אם נשארה לכם כמות, תוכלו לשמור במיכל אטום במקרר לשלושה ימים ולאכול שוב, אם יש לכם את הכוח להמתין.

האם אפשר להשתמש בפלפלים צבעוניים אחרים?

ניתן בהחלט! כל פלפל יספק טעמים שונים, אך שיפקה הוא בהחלט הכוכב כאן עם מתיקות וצבעוניות מיוחדת.

מהי דרך ההגשה המומלצת?

אפשר להגיש את המנה בטמפרטורת החדר או חמה. אפשר למקם אותה על צלחת עם עלי חסה טריים ברקע, ותראו איך זה נראה כאילו יצא ממסעדת יוקרה.

האם זה מתאים לאורחים?

בהחלט! מדובר במנה ששמה היא מסמרה על שולחן כל ערב. האורחים שלכם לא יתנגדו לטעום!

מהם היתרונות הבריאותיים של ירק זה?

הפלפל שיפקה הוא סדר עולמי של פיטוכימיקלים, ויטמינים כמו C רגע ועוד. הוא מצוין לתזונה בריאה.

האם יש מצרכים חלופיים שאני יכול להשתמש בהם?

אם אין לכם חומ balsamic, אפשר להשתמש בלימון או חומץ רגיל. עדיין יהיה מדהים!

איך ניתן להוסיף טעם נוסף למנה?

שום בגרסה כתושה או אפילו קמצוץ קינמון יכולים להעניק נופך אחר ליצירה הזו.

האם אפשר להקפיא את המנה?

עדיף לא. המנה הזו היא הכי טובה שהיא טריה וחמה!

האם זה מתכון מתאים לדיאטה?

בהחלט! מדובר במתכון דל פחממות ובריא.

איפה אני יכול לקנות פלפל שיפקה טרי?

שמות דומים נמצאים ברשתות שיווק ירקות ופירות, מומלץ לחפש בשווקים ובחנויות מקומיות.

מתכון זה הוא בהחלט משהו שרצוי לשתף עם כל החברים והמשפחה ברשתות החברתיות! שתפו אותנו במסע המזון שלכם!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​