מתכון פשוט לפיש אנד צ'יפס שישגע אתכם

פיש אנד צ'יפס – מתכון פשוט ומושלם

אם אתם מחפשים מנה שתעשה לכם טוב בלב ובעיקר בטן, זה הזמן להכיר את הפיש אנד צ'יפס. המנה המדהימה הזו, שהיא גם נימוחה וגם פריכה, עברה את הגבולות הבריטים והגיעה לתודעה שלנו, והיום היא משגעת בכל העולם. פשוט כך – דגים בסטייל! על זה לא נוותר ומה שנותר לעשות זה להסביר איך מכינים את הלהיט האגדי הזה ממש כאן, במטבח שלכם!

זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות זה מספיק

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספר מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שאנחנו מתחילים בכתיבת המתכון, כדאי להבין מה הרכיבים שיש לנו כאן. המתכון הזה לא דורש הרבה רכיבים, אבל כל אחד מהם חשוב לתוצאה הסופית המעלפת:

  • 500 גרם פילה דג בס או דג קוד, טרי או קפוא
  • 2 כוסות קמח רגיל
  • 1 כוס מים מינרליים קרים
  • 1 ביצה
  • 1 teaspoon מלח
  • 1 teaspoon פפריקה מתוקה
  • שמן לטיגון (מומלץ שמן קנולה או שמן זית)
  • מלח ים ופלפל שחור לפי הטעם
  • תפוחי אדמה (לצ’יפס) – כמות לפי הצורך

אם אתם רוצים להפוך את המתכון הזה לגרסה טבעונית, אפשר להשתמש בסויה או טופו במקום הדג. זה מוסיף טעם אגדי, ובנוסף, אתם מקבלים מנה בריאה יותר. למי שמחפש גרסה ללא גלוטן, אפשר להחליף את הקמח בקמח תפו”א או קמח פולנטה. אין על הנוחות!

שלבי ההכנה

עכשיו הגיע הזמן לעבור לשלבי ההכנה. מדובר במתכון קליל שיבטיח לכם תוצאה מעולה, ואנחנו לא נדלג על אף שלב!

  1. מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם בצורת צ’יפס אחיד, מרתיחים מים בסיר ומבשלים אותם במשך 5 דקות. מוציאים ומניחים להתקרר.
  2. מחממים שמן בסיר גדול על חום בינוני. כאשר השמן חם, מתחילים לטגן את הצ’יפס עד שיזהיב.
  3. מניחים את הצ’יפס על נייר סופג כדי לספוג את השמן העודף.
  4. בקערה נפרדת, מחליטים על בצק הטיגון: מערבבים קמח, ביצה, מלח, פפריקה ומים קרים. חשוב שהמים יהיו קרים – זה מה שיתן פריכות רצויה!
  5. יוצרים רצועות מדג, טורפים לאורך הבצק ומטגנים בשמן החם עד להשחמה מושלמת.
  6. מניחים את הדגים על נייר סופג ובעיקר להרגיש את הריח המדהים שיתפשט בבית.
  7. לאחר שכל הקבוצה מוכנה, מתבלים במלח ופלפל שחור.
  8. מגישים עם פיסות לימון בצד. האחלה אותו עם רוטב טארטר!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כדי להפוך את המנה הזו לאגדה קולינרית, אפשר לשדרג אותה בכמה רעיונות רעננים וטעמים נוספים, בהם תוכלו להשתמש. מומלץ להוסיף רוטב טארטר, קוטג' או יוגורט עם מלפפונים חמוצים. אפשר אפילו לנסות להכין רוטב חריף עם מיונז ולימון, שיפר את טעמי הדג בצורה מעלפת!

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בדג frozen?
בהחלט! דגים קפואים מצוינים ברוב המקרים. רק חשוב להפשיר את הדג לגמרי לפני הטיגון.

מה הכנת הדג מביאה לקורא?
הרעיון הוא לשמור על כל הטעמים בלי לאבד מהם – טיגון על חום גבוה ומינימום זמן מטגנים עד להשגת פריכות מדהימה.

למה חשוב שהמים יהיו קרים בבצק?
זה מה שיביא להתפשטות אוויר ויוצרים את הבצק האוורירי והמעלף!

איך יודעים אם השמן חם דיו לטיגון?
אפשר לבדוק טמפרטורת השמן בעזרת קצה עץ. ברגע שהוא מתחיל לבעבע, זהו האות!

איך אפשר להפוך את הפיש אנד צ'יפס ליותר בריא?
נסו לאפות את הדגים במקום לטגן, או להשתמש בקמח חצי מלא ולא קמח רגיל.

מה אפשר לשים על הצ’יפס?
רוטב קטשופ, מיונז, או אפילו רוטב סויה אם אתם אוהבים טעמים אסיאתיים. תוספת מדהימה!

מה אפשר להגיש בצד?
סלט ירוק מרענן או סלט קפרזה מתובל, שיביא צבע למנה שלכם.

איך שומרים על פריכות הצ’יפס?
לא להשאיר אותם במכסה סגור אחרי הטיגון – זה רק ידרוס את הפריכות.

האם ניתן להקפיא את המנה לאחר הכנתה?
עדיף לא, כי הפריכות תיפגע. הכי טוב להכין טרי ולהינות מהמושלם!

האם עלי להשתמש בסוג מסוים של דג?
אתם יכולים להשתמש בכל דג לבן שאתם אוהבים – בס, קוד, גם דגים כמו מָקְּרוּל יבדלו את עצמם בטעמים הלא שגרתיים שלהם!

בואו נודה, פיש אנד צ'יפס הוא לא רק מתכון – הוא חוויה. זה הזמן שלכם להיכנס למטבח ולהרגיש את הכישרון שזורם בכם, כי אני מבטיח לכם, תוצאה תהיה אגדה! אל תשכחו לשתף את המתכון במדיות החברתיות, שכולם ייהנו מהמעדן שאתם הכנתם!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​