מתכון פרגיות שילדים אוהבים
נתחיל בזה שפרגיות הן מהמאכלים המהנים ביותר להכנה. כל אחד ואחת מאיתנו יודעים שלמה ילדים אוהבים פרגיות? כי הן רכות, juicy, ואפשר להכין אותן בעשרות דרכים. היום אנחנו מציעים לכם מתכון שהוא פשוט לא יאומן – פרגיות מתובלות ברוטב סויה, שמן זית ודבש. השילוב המדויק הזה יוצר טעמים ממכרים שגם הילדים שלכם יאהבו. ואם אתם רוצים ללקק את האצבעות, אתם ממש במקום הנכון!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- שירות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לעולם הפרגיות המנצחות, נציג את המרכיבים שדרושים לנו להפוך את המנה הזו למדהימה:
- 4 פרגיות עוף ללא עור
- 4 כפות רוטב סויה
- 2 כפות דבש
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 כף גבישי מלח
- 1/2 כפית כמון (לא חייב אבל מוסיף טאצ' משוגע)
- קמצוץ פלפל שחור טחון
- לימון סחוט (כדי להעלות את החומציות)
ועכשיו, כדי שאף אחד לא ירגיש מקופח, נציין גם כמה גרסאות חלופיות. עבור הטבעונים שבינינו, אפשר להשתמש בפרקיות טופו או בשעועית שחורה קפצנית, והרוטב יכול להישאר אותו רוטב מעולה!
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן לצלול לתוך שלבי ההכנה. רוצים לדעת איך להכין את אחד מהמנות המושלמות שיהפכו את הילדים שלכם למבקרי קולינריה בכללי? הנה השלבים!
- מניחים את הפולקה בצלחת שטוחה ומניחים לה להתערסל ברוטב.
- שמים את רוטב הסויה, הדבש, שמן הזית והשום בקערה ולוחצים עם מזלג לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את המלח, הכמון והפלפל השחור, וגם את הלימון. מערבבים היטב.
- שמים את הפרגיות בתערובת ומניחים להן להשרות כ-15 דקות (אם יש זמן, אז כדאי להשאיר אותן יותר).
- מחממים מחבת עם מעט שמן על חום גבוה. כשהשמן חם, מפרידים את הפרגיות עם מרווחים ביניהן.
- מטגנים את הפרגיות כ-5-7 דקות מכל צד, עד שהן מקבלות צבע זהוב ומשגע.
- מניחים את הפרגיות על צלחת עם נייר סופג כדי לספוג את השמן.
- ניתן לקשט עם שיחי פטרוזיליה קצוצה – וכמובן לגרוס בפנים!
תוספות או שדרוגים אפשריים
כמו בכל מתכון, אפשר לשדרג אותו במספר דרכים. אם אתם רוצים להוסיף ירקות, הוסיפו בתוספת של פלפלים צבעוניים או קישואים קלויים – זה יהיה אגדי! נרצה להמליץ לכם גם על תוספת של אורז או פירה – שיוסיפו לעונג הקולינרי.
שאלות ותשובות
מה הפופולריות של פירגיות?
בהשוואה לפרגיות אחרות, הילדים אוהבים את המרקם הרך והטעם העדין. זה נהדר במיוחד כשמטגנים אותן היטב.
האם אפשר להשתמש בעוף בקר?
למעשה, זה אפשרי, אך יש לקחת בחשבון שהזמן בישול עשוי להיות שונה.
כמה זמן אפשר לשמור את הפרגיות במקרר?
הפרגיות נשארות טובות במקרר עד 3 ימים.
האם אפשר להקפיא את הפרגיות?
כן, כמובן! הקפיאו בתוך קופסה אטומה ותוכלו להיעזר בהן בכל עת!
מהו השימוש הטוב ביותר לרוטב סויה?
רוטב סויה שדרוג מדהים למגוון מנות, החל מסלטים ועד לרוטבי פסטה!
כיצד לחמם פרגיות שהוקפאו?
חממים במיקרוגל או בתנור בחום נמוך, כדי לשמור על עסיסיותן.
איזה דבש להשתמש במתכון?
דבש פרחי בר או דבשה סלאקה. טעמים מדהימים מאוד!
אפשר לשים את פרגיות על שיפוד?
כמובן! זה גם יתפל עבורך ולאהבה של הילדים באירוח!
למה כדאי להשרות את הפרגיות לפני הבישול?
ההשרייה מאפשרת לטעמים להיכנס לתוך הבשר ולהפוך אותו לעסיסי יותר.
מה לעשת עם שאריות הפרגיות?
גם אחרי הכנה אפשר להשתמש בשאריות לסלטים, כריכים או מנות נוספות – זה משגע!
אני מזמין אתכם לשתף את המתכון המדהים הזה עם החברים והמשפחה! כל אדם שמזמין אתכם לאירוח, השירות הזה והטעם בהחלט ישפרו את המנה!