מתכון מפתיע לחצילים קטנים שכולם יאהבו

חצילים קטנים מתובלים עם טחינה – מתכון שיגרום לכם ללקק את האצבעות

כאשר אנחנו מדברים על חצילים קטנים, קשה להתעלם מהקסם שלהם. הם לא רק נראים נפלא, אלא גם טומנים בחובם אפשרויות רבות להכנה יצירתית. מתכון זה בהחלט משגע, הוא מקנה לחצילים היבטים שונים ומרגשים – דרך טחינה מתובלת, טעמים עמוקים וקסומים שיגרמו לכם לאהוב את המנה הזו עוד יותר. כשהחצילים מתחממים על המסילה, הם מתמזגים עם התיבול בצורה מושלמת – כך שמי שיטעם אותם ירגיש כאילו מצא את האוצר הקולינרי שחלם עליו כל חייו. ובשילוב עם טחינה נימוחה ומעלפת, המנה הזו הופכת להיות אגדה בעיני כל מי שיטעם. מהנסיון שלי, אתם עומדים לגלות חוויית טעמים שלא תשכחו במהרה!

זמן הכנה: 30 דקות רמת קושי: קל למדי מנות: 4-6 אנשים

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

עכשיו, בואו נדבר על החומרים שיקחו אתכם לעולם חדש של טעמים. מדובר במרכיבים פשוטים שיכולים להביא לכם את המינונים המהנים ביותר. חשוב לזכור – כל רכיב ברשימה הוא בעל ערך מוסף, כך שהשילובים בין השניים יוצרים תחושת טעם חדשה שאין כמוה!

  • 12-16 חצילים קטנים (למבצע זה כמות תספיק, אבל אם אתם אוהבים חצילים, לא מזיק לקחת יותר)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 3 שיניים שום כתושות
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 3/4 כוס טחינה גולמית
  • 2-3 כפות מים (לפי הצורך)
  • פטרוזיליה קצוצה לקישוט

יש לכם חצילים, לשם מה להשתמש בהם? אם יש לכם אורחים מפתיעים, תזכרו שחציל הוא לא רק ירק, אלא גם דלת לרעיונות חדשים. במחיר של כמה חצילים, תוכלו לגוון את התפריט למשהו מרהיב!

מרכיבים חלופיים

לא כולם אוהבים טחינה, ואני מבינה את זה. אם אתם יורים על כיוון טבעוני יותר, אפשר להחליף את הטחינה בכף של אגוזי לוז או לגרסה מבהיקה יותר על בסיס אבוקדו למחצה. זה מצוין גם לשדרוגים כמו להכין רוטב על בסיס יוגורט איכותי. וכל זה מבלי לפגוע בחוויה הקולינרית.

שלבי ההכנה

ועכשיו, הגיעה השעה שבה מוקדת כל הדרך של ההכנה המושלמת. אפשר להרגיש את המתח באוויר, והמצליחים יכללו תהליך שיטתי לא על מנת לאבד כלום.

  1. חוצים את החצילים לחצי, משאירים את הקליפה עליהם.
  2. סוחטים אותו לתוך קערה עם מלח ונפנים למשך כ-15 דקות.
  3. שוטפים היטב את החצילים במים קרים, ומייבשים עם מג towel.
  4. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על חום בינוני.
  5. מניחים את החצילים במחבת ומטגנים כ-10 דקות או עד שהחצילים רכים ומוזהבים.
  6. מבערים את הלהבה ומוסיפים את שום הכתוש, הכמון ופפריקה, מערבבים ומבשלים למשך כ-2 דקות נוספות.
  7. מעבירים לקערה ונותנים לחצילים להתקרר.
  8. בינתיים, מכינים את הטחינה: מקפלים את הטחינה עם מיץ הלימון ומוסיפים מים בהדרגה עד שמתקבלת מעין מרקם רך.
  9. מניחים את החצילים על צלחת הגשה ושופכים מעל את הטחינה. מקשטים בפטרוזיליה קצוצה.

חצילים בשיא השיאים! כעת, כל מה שנשאר זה להרגיש את הטעמים שמתמזגים בחריצים ולהתענג על כל ביס. זה אמנם תהליך פשוט, אבל תחושת השגת המנה המושלמת היא מדהימה!

שדרוגים ותוספות אפשריות

כאן המקום לגילויים חדשים: נדרש לאשר את החשיבות של התוספות שיכולות להיות שם! אז תוסיפו גבינת פטה מפוררת לחצילים, או קינמון לקבלת טוויסט סוף עונה. אם אתם אוהבים חריף, מוסיפים כמה פלפלונים חריפים קצוצים למי שאוהב פיקנטיות, או כרבולת של אנשי וול تحمل על המצלה. למי שאוהב להוסיף צבע, ניתן גם לקשט בכמה רצועות גזר קלופות!

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בחצילים גדולים יותר? בהחלט! חצילים גדולים יותר ידרשו בישול מעט יותר ארוך, כך שוודאו לדאוג לריכוך המוחלט שלהם.

אילו תוספות יכולות לשדרג את המנה? גבינת פטה מפוררת, פזר של אגוזים קצוצים, או מתבלים כמו שמן זית איכותי ומלח ים סלעי.

אני טבעוני. האם אפשר להכין את המנה ללא טחינה? בהחלט! מובן. אתם יכולים להשתמש באבוקדו מרוסק או אפילו באגזי לוז טחונים.

האם ניתן לשמור את המנה במקרר? כן, הכי טוב לאחסן במיכל סגור במקרר, ויש לכם טעמים שנשמרים עד 3 ימים.

מהי הדרך הטובה ביותר להגיש את המנה? מנה זו מוגשת הכי טוב עם פיתות חמות או גבינת עיזים בצד, היא מכילה רדיד טעמים שיעוררו תיאבון!

האם ניתן לקנות חצילים קטנים בכל חנות? חצילים קטנים יותר אפשר למצוא בחנויות בשוק, כמו גם במרכולים פשוטים.

האם יש לי המלצות תיבול נוספות? אפשר להוסיף זעתר, אורגנו או תפרחות קצוצות ליצירת טעמים מגוונים יותר.

כמה חצילים צריך לכל סועד? חציל אחד עבור כל אורח מספק בהחלט, אך תמיד טוב להכין קצת יותר לכל מקרה!

האם ניתן להכין מראש את החצילים? בוודאי! אפשר לטגן את החצילים מראש ולאחסן במקרר ולטפלא בטחינה ביום ההגשה.

מה התהליך אם מתכננים לנסות מתכון זה בדיאטה דלת פחמימות? המנה הזו מצוינת לדיאטות כאלה, החצילים בריאים ומספקים כי הם דלי פחמימות.

אם אהבתם את המתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות ולהפיץ לחברים! בואו נעשה את העולם טעים יותר!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​