מתכון מנצח לתפוח אדמה עם בשר טחון בכל בית

"`html

תפוח אדמה עם בשר טחון – הקסם במטבח

מי לא אוהב את השילוב הקלאסי של בשר טחון ותפוחי אדמה? השילוב הזה, ששורשיו נעוצים בזיכרונות ילדות ובהטעמים המוכרים, מצליח לרגש אותנו בכל פעם מחדש. מדובר במנה שהיא פשוט מדהימה, ממכרת עד שתרצו להכין אותה שוב ושוב. כל ביס הוא הזדמנות לנשום את העבר, להרגיש את הבית, ולהתענג על הטעמים שמזכירים לנו את סבתא, שאף פעם לא חסכה בתיבול ובאהבה.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות?

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה
  • רמת קושי: קלה
  • מגיש עבור: 4 אנשים

הרכיבים הדרושים

אז מה אנחנו צריכים כדי להכין את המנה המושלמת הזו? להלן הרשימה המקיפה של מרכיבים:

  • 500 גרם בשר טחון – בשר בקר או תחליף צמחי.
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים – כדאי לבחור בתפוחי אדמה בשרניים.
  • 1 בצל גדול – קצוץ דק דק.
  • 2 שיניים שום – כתושות.
  • 1 גזרת בינונית – קצוצה לקוביות.
  • 2 כפות רסק עגבניות.
  • תיבול: מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, כמון שמן זית.
  • קצת פטרוזיליה קצוצה – לקישוט."

במידה ויש לכם טבעונים או רגישים לגלוטן בסביבה, אל דאגה. אפשר להשתמש גם בבשר צמחי טחון או בגרסה ללא גלוטן בעזרת תחליפי תיבול.

שלבי ההכנה

ועכשיו, הזמן שנמתין לו – שלב ההכנה! המתח עולה… אז בואו נתחיל:

  1. שולחים את התפוחי אדמה למים רותחים למשך 10 דקות.
  2. בזמן שהתפוחים מתבשלות, מבשלים את הבשר במחבת עם מעט שמן זית.
  3. מוסיפים את הבצל והשום למחבת ומבשלים עד שהבצל שקוף.
  4. כשהבשר מתבשל, מוסיפים את הגזר קצוץ בהבאה למטבח.
  5. כשהבשר מוכן, מוסיפים את רסק העגבניות ותיבול המלח, פלפל, פפריקה וכמון.
  6. מקפיצים את כל החומרים על להבה גבוהה ל-5 דקות נוספות.
  7. לאחר שמסננים את התפוחים, חותכים אותם לקוביות ומערבבים עם הבשר במחבת.
  8. מעבירים לתבנית אפייה ואופים כ-30 דקות בחום של 180 מעלות.
  9. בזמן שהמנה מתבשלת, אפשר להכין סלסת עגבניות מרעננת לצידה.
  10. לא לשכוח לפזר פטרוזיליה כדי להוסיף צבע ובריאות!

וזהו, המנה המעלפת שלנו מוכנה! עוררו את התיאבון עם הריח המעורר של תפוחי האדמה והבשר האגדי.

שדרוגים ותוספות פוטנציאליות

עכשיו, אחרי שסיימנו את המתכון הבסיסי, אפשר לשדרגו באין ספור דרכים.

  • לגרסה חריפה – הוסיפו פירורי פלפל חריף לתבשיל.
  • תוספת גבינה – מפזרים גבינת מוצרלה מעל לפני האפייה.
  • תוספת ירקות – אפשר לשלב קישואים או פלפלים כדי להעשיר את המנה.
  • כשהמנה יוצאת מה oven, אפשר לפזר אגוזי מלך קצוצים – תוספת מעניינת ומרעננת.
  • לגרסה דלת פחמימות – פשוט הותירו את תפוחי האדמה והשתמשו בזוקיני מרוסק.

שאלות ותשובות

איזה בשר כדאי להשתמש במתכון הזה? כל בשר טחון מתאים, אבל בקר הוא הבחירה הקלאסית הידועה. מי שמעדיף, יכול לנסות גם בשר הודו או תחליפים צמחיים.

כמה זמן אפשר לשמור את המנה במקרר? המנה יכולה להחזיק במקרר עד 3 ימים. תכננו מראש, זה יכול להיות האוכל המהיר שלכם לימים עמוסים.

האם אפשר להכין את המנה הזו מראש? בהחלט! תוכלו להכין מראש ולחמם לפני ההגשה. מדובר במנה שאפילו משתבחת בעמידה.

מה ניתן להחליף אם אין לי תפוחי אדמה? ניתן להשתמש בגרסה דלת פחמימות עם קוביות קולורבי או קישוא.

אפשר להפוך את המנה לצמחונית? כמובן, פשוט השתמשו בבשר צמחי טחון וצמצמו את הכמויות.

מה כדאי להגיש לצד המנה? סלט ירקות מרענן יכול להוות תוספת מושלמת למנה, נותן איזון טעים.

איך אפשר להוסיף עוד טעמים? הוסיפו עשבי תיבול כמו רוזמרין או טימין לתיבול ולהעשרה נוספת של הטעמים.

האם ניתן לק freeze את המנה? בהחלט! המנה קופאת נהדר. ודאו שאתם אוחסנים אותה בקופסה אטומה.

מה הטיפים שלך לעבודה עם בשר טחון? חשוב לא לערבב יתר על המידה; כך תשמרו על מרקם מעולה ולא פירורי.

למה מתכון הזה כל כך אהוב? מדובר במנה קלאסית שמחברת אותנו לערכים, לבית ולמשפחה – בדיוק מה שחובה עלינו לזכור.

אם נהניתם מהמתכון, שתפו אותו עם חברים ברשתות החברתיות וחלקו את האהבה למזון טעים!

"`

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​