טבחה עוף מדהימה עם תפוחי אדמה ואפונה – המנה המושלמת לכל אירוע
אם יש מנה שיכולה להחזיר אתכם לבית סבתא, זוהי טבחה עוף. מדובר בשילוב המושלם של טעמים שיחד יוצר אפקט ממכר, כזה שלא תוכלו להפסיק לאכול ממנו! כל ביס הוא טיול לתוך ילדות מתוקה, ריחות של בית כמעט מובן מאליו, ובעיקר טעמים שמזכירים לנו שכולנו זקוקים לאוכל הבית לחיים שלנו.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 1 שעה
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
כדי לייצר את הטבחה המושלמת הזו, נצטרך להרכיב קצת מהמרכיבים הבסיסיים, אבל גם אם אתם רוצים לגוון, יש לנו רעיונות לשדרוגים מעניינים! גודלו את מרכולתכם, הרגעים מתקרבים, ונכין את התבשיל המדליק הזה.
- 1 ק"ג עוף (רגליים, חזה או שוקיים – מה שמתחשק)
- 500 גרם תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
- 200 גרם אפונה קפואה
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 4 שיני שום, קצוצות
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפיות כמון טחון
- 2 כפיות פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/4 כוס מים
- חצי לימון, לסחוט מיץ
- צרור קטן של פטרוזיליה קצוצה, לקישוט
מרכיבים חלופיים
וכמובן, להחזיק את היכולת שלנו לשדרג! אם רוצים גרסה בריאה יותר, אפשר להשתמש בעוף בגריל במקום בישול, ואפשר גם לשים יותר ירקות – קישואים, גזר, או כל מה שיש לכם במקרר. אם אתם בעד טבעונות, אין בעיה – הכינו את זה עם טופו או קטניות.
שלבי ההכנה
עכשיו, נתחיל באוויר החמים, נרגש מהמרכיבים המדהימים שהכנו. כל שלב בתהליך הוא תענוג, והטעמים שיתפתחו הם פשוט אגדי!
- מחממים את שמן הזית בסיר גדול מעל חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא שקוף.
- מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים במשך 30 שניות, עד שהשום נפיץ את ריחו במטבח.
- מניחים את חתיכות העוף בסיר ומבשלים מכל הצדדים עד שהן מזהיבות.
- מוסיפים את תפוחי האדמה, התרמוססים, האפונה, מים ואת התבלינים (כמון, פפריקה, מלח ופלפל).
- מערבבים את הכל יחד ומוסיפים את מיץ הלימון.
- מבשלים על חום נמוך למשך כ-40 דקות עם מכסה, עד שהעוף מתבשל והתפוחי אדמה רכים.
- קישוטים עם פטרוזיליה קצוצה ומגישים!
תוספות ושדרוגים אפשריים
ואם אתם רוצים לגוון עוד יותר את המנה המושלמת הזו, כאן יש כמה רעיונות! רוצים לנסות גרסה חריפה? הוסיפו פלפל חריף קצוץ יחד עם השום! קווין באדמות המומלצות, ליתר ביטחון, הוסיפו קצת קימל לשידוג, הוא יוסיף טעם מדהים!
ואם אתן חובבות גבינות, אפשר לתת נגיעה של גבינת פטה מעל אחרי הבישול, והטעמים יתמזגו בצורה משגעת!
שאלות ותשובות
איך אני יודע אם הטבחה מוכנה?
כשהעוף רך, תפוחי האדמה במרקם טוב, והטעמים מתערבבים יחד, החיים במדינה מתהווים. אפשר גם לבדוק אם העוף מתפרק בקלות מהעצם.
מה אפשר להוסיף לתבשיל?
ברור! אתם יכולים להוסיף גזר, קישואים או פטריות, וכל דבר שיכול להוסיף טעמים ומרקם.
האם אני יכול להכין את זה מראש?
בהחלט! הטבחה הזו מתאימה לאחסנה, ובטח שהיא מתעצמת עם הזמן! פשוט אחסנו במקרר ומחממים מחדש.
נשאר לי אורז – זה סבבה להגיש לצד?
ממש מושלם! אורז ספג טעמים מהמנה הזו הוא נוסיף גם נימוחות מענגת!
מה אם אני לא רוצה לשים אפונה?
לא אתם לא חייבים, אפשר להשאיר את האפונה בצד והמנה תצא עדיין משגעת.
האם ניתן להכין זאת בתנור?
בוודאי! אפשר להעביר את הכל לתבנית אפייה ולהכניס לתנור שחומם ל-180 מעלות במשך כשעה.
מה צריך לשים לב כשמתבלים?
אל תשכחו לטעם ולתקן תיבול בזמן הבישול, כי כל עוף שלוקח אוריינטציה שונה לגמרי.
אילו מרכיבים יש לעשות באופציה ללא גלוטן?
המתכון הזה כבר מהדיוח পৌঁר פיתח בכך שהיא 100% ללא גלוטן, כך שאין צורך בשום שינוי מיוחד!
מה המועדף אצלך – רגליים או חזה?
האמת היא שניהם מדהימים, אבל אני אישית מעדיפה רגליים, רכות ומדויקות.
האם אפשר להקפיא את המנה?
מומלץ. פשוט הכניסו למיכל אטום והקפיאו, וברגע שתרצו לה
כין, חום מחדש בקלות!
לאחר שהמאכל הזה מוכן, יש לתקשר אותו לחברים ולשכנים, תגלו להם על הטבחה המדהימה! היא כל כך טויזי ואם תכינו לא תתאכזבו. שיתופי פעולה מטריפים יוצרים תענוג ומזכירים שכשאוכלים טוב, החיים יותר מתוקים!