מתכון לפיצה בלי שמרים שישגע לכם את החיך

מתכון לפיצה בלי שמרים

בא לכם לפנק את עצמכם במשהו מדהים, ממכר ומילא את הבית בניחוחות משגעים? נעים להכיר את המתכון המושלם לפיצה בלי שמרים! עם הבצק הנימוח והאוורירי הזה, אתם תגלו מחדש את תענוגות הפיצה, בלי כל ההליכה המורכבת של לישה והמתנה לתפיחה. לא צריך יותר מהממשלה של מצרכים פשוטים ומהירים, והפיצה שלכם בשניות על השולחן!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

בואו נצלול למע coc לחיפוש אחר רכיבים שיביאו לנו את הפיצה הכי טעימה שיש! המתכון שיתגלה בפניכם עכשיו הוא מתכון קל לזיהוי וגם קל להכנה. שימו לב, מדובר ברכיבים פשוטים שבטוח כל אחד ואחת מאיתנו מצליחים למצוא במטבח, אז אין מקום לדאגה.

  • 2 כוסות קמח חיטה (או קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
  • 1/2 כוס מים פושרים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כוס רוטב עגב tomatoes (אפשר גם רוטב פיצה קנוי)
  • 1.5 כוסות גבינת מוצרלה מגורדת
  • תוספות שונות: זיתי קלמטה, פטריות טריות, פלפלים, בצל, תיבול כמו אורגנו ובזיליקום.

מרכיבים חלופיים

אוהבים לעשות ניסויים במטבח? לכו על זה! אם יש לכם דיאטה טבעונית, תחליפו את הגבינה בגבינת קשיו או טופו. יש לכם אורחים שיש להם רגישות לגלוטן? השתמשו בקמח תפו”א, ואפילו ניסויים נוספים של חומרים כמו קמח טחינה או קמח קוקוס יכולים לצאת נהדר!

שלבי ההכנה

עכשיו הגיע הזמן להוציא את השף הפנימי שלכם ולהתמקד בשלבים שיביאו לנו את הפיצה המעלפת! שני מבצעים קלים ויש לכם את הצלחת המושלמת לשולחן.

  1. שמים את הקמח בקערה גדולה ומוסיפים את המלח ואבקת הסודה לשתייה.
  2. יוצרים חור במרכז ומוסיפים את שמן הזית ואת המים הפושרים.
  3. מעבירים את הכל ללישה עד שמתקבל בצק אחיד ונעים למגע.
  4. מחלקים את הבצק לשניים, משטחים כל חלק לעיגול בעובי של כ-0.5 ס”מ.
  5. מפזרים רוטב עגבניות בצורה אחידה על כל פיסת בצק.
  6. מניחים גבינת מוצרלה על הרוטב באופן שווה.
  7. מוסיפים את התוספות שאתם אוהבים כאוות נפשכם!
  8. מחממים תנור ל-220 מעלות צלזיוס ואופים את הפיצות למשך 15-20 דקות עד שהן משחימות.
  9. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר מעט לפני חיתוך.

שדרוגים ותוספות אפשריות

בקרו בפיצה שלכם ותנסו לשדרג! השתמשו בתוספות אהובות כמו פפרוני או סויה בקר. חשוב לדעת שגם תוספות בריאות כמו תרד, ארטישוק או קישוא יכולים לשדרג את המנה לתחייבים מאוד. ואם אתם רוצים לשדרג את כל החוויה, הוסיפו כמה טיפות של שמן זית על הפיצה אחרי האפייה, או קמצוץ של צ'ילי חריף לאוהבי החריף!

שאלות ותשובות

איך הבצק יוצא בלי שמרים?
הבצק עולה ומתקבל בצורה מצוינת הודות לאבקת הסודה לשתייה, ומספק מרקם נעים ואוורירי.

מה אם אני רוצה להכין פיצה בקוטר גדול יותר?
זה פשוט! תכפילו את כמויות הרכיבים בהתאם או תכינו כמה פיצות בקטנה.

האם אפשר להכין פיצה מראש?
בהחלט! מומלץ להכין את הבצק מראש ולשמור אותו במקרר. כאשר תרצו, תכינו רק את התוספות ותאפו.

האם יכול להיות טעים גם בלי גבינה?
בהחלט! אתם יכולים להכין פיצה ללא גבינה ולהשתמש ברוטב או ירקות שונים.

כמה זמן הפיצה נשמרת במקרר?
נגינה ממושכת לא מומלצת, אלא אם יש לכם כוח לסיים את הכל באותו יום. במקרר היא תישאר טובה עד שלושה ימים.

אפשר לשים פיצה על גריל?
בטח! בתנאי שהגריל שלכם חם מאוד, הורידו את הטמפ’ לדלקות.

מה קורה אם מרטיבים את הבצק יותר מדי?
הוא יכול להיות דביק ולא נעים, אז רק לאט לאט את המים המפושרים.

האם ניתן להקפיא את הפיצה לאחר האפייה?
כמובן! רק קפיאו את החתיכות בנפרד ועטפו אותן בניילון כדי לשמור על הטריות.

מה השילובים הטובים ביותר לתוספות?
שילובי פפרוני עם גבינת מוצרלה מאוד פופולריים, אך גם קרם פסטו עם ירוקים מרעננים טעימים מאוד!

איך ניתן להפוך את הפיצה בריאה יותר?
השתמשו בקמח חיטה מלאה והוסיפו ירקות לא מבושלים.

לאחר שהתנסיתם במתכון המעלף הזה, אנו ממליצים לכם לשתף את המתכון עם חברים או בפלטפורמות החברתיות שלכם. הגיע הזמן להפרות את העולם בטעמים המדהימים והאגדיים של פיצה ביתית משגעת!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​